Plan bezichtigingBel makelaar

Koningspade 22

Verkocht
Excellent
Hoogwoud
€ 725.000 k.k.
5000
 m²
159
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Bij binnenkomst in Hoogwoud, vanaf de Mienakker ziet u haar direct staan: de stolp ‘Dorp Zicht’. Op deze plek vindt u de ingrediënten om uw woondroom uit te laten komen! 
 
 Dorp Zicht is gelegen op een perceel maar liefst 5.000 m². De locatie is buitengewoon! Bijzondere kenmerken van de stolp zijn de rieten kap met dakspiegel, de houten topgevel, erker en de sierlijke voordeur. Het vierkant is enkele jaren na de oorlog verlengd met een half vierkant. Hierdoor is er veel extra ruimte bijgekomen. De stolp is in gebruik geweest als agrarisch bedrijf en dient te worden gemoderniseerd. Wij zien hier volop kansen. Denk eens aan het splitsen van de stolp voor dubbele bewoning. 
 
 Eenmaal binnen voelt het alsof de tijd even stil heeft gestaan, er zijn veel elementen uit vroegere tijden intact gebleven. De huidige woning is aan de voorzijde gesitueerd. Er is ruim 150 m² aan woonoppervlakte, de woonkamer met de erker, de woonkeuken, (werk)kamer en de in 2003 verbouwde ‘tuinkamer’. 
 
 Vanuit de tuinkamer verbinden de openslaande deuren deze ruimte met het terras aan de zijkant van de woning. Op de begane grond zijn ook nog twee slaapkamers en de badkamer. De verdieping telt een drietal kamers, waarvan één grote slaapkamer met vaste kastruimte. 
 
 Aan de achterzijde van de stolp, in de voormalig koeienstal, dars en hooiberg, vindt u een riante ruimte om naar eigen wens en ideeën in te vullen. Denkt u hierbij eens aan het vergroten van de woonvertrekken of het verder intimmeren van de verdieping waarbij meerdere slaapvertrekken kunnen worden gerealiseerd. De ruimte is natuurlijk ook ideaal wanneer u ruimte zoekt voor bedrijfsmatige activiteiten of hobby’s. 
 
 Op het erf staan ook nog de kapschuur van circa 9 x 10 meter en de voormalig melkschuur met een afmeting van circa 7 x 13 meter.
 
 Wij omschrijven de ligging als de poort van Hoogwoud. Vanuit de erker in de woonkamer kijkt u richting de polder en ook richting het dorp! Aan de rechterkant de kerk en wanneer u uw blik naar links wendt heeft u prachtige vergezichten over het polderlandschap. 
 
 Aan de zijkant van de stolp is het heerlijk genieten van de zon. Hier is een fijn zonneterras gemaakt. Dit terras staat in verbinding met de ‘tuinkamer’ en is een heerlijk beschutte plek met zicht op de kerktoren en een heel charmant kronkelslootje. Ook is er een in 2011 aangeplante boomgaard met diverse fruitbomen. Hier staan onder andere peren-, appel- en pruimenbomen. 
 
 De stolp is gelegen in Hoogwoud dat op 10 minuten afstand ligt van de A7 richting de randstad. Het dorp biedt u vele basisvoorzieningen, zoals scholen, kinderopvang, zorgpraktijk en winkels! Ook heeft het dorp een zeer actief verenigingsleven voor zowel jong als oud. Bent u sportief? In Hoogwoud zelf is een buitenzwembad 't Woudmeer, voetbalvelden en sportcentrum 'De Weyer'. Voor kinderen is er de natuurspeeltuin De Weijver. 
 
 Ook is Stichting Jeugd en Jongerenwerk Opmeer zeer actief. Voor een gezellige avond uit met een hapje en een drankje hoeft u niet ver. Restaurant De Hooghe Heeren en Brasserie 1718 zijn beiden op loopafstand gelegen.
 
 Het centrum van Spanbroek-Opmeer is op slechts enkele kilometers gelegen, hier is onder andere een supermarkt, drogist en diverse andere winkels. Ook de dorpskern van Nieuwe Niedorp is dichtbij. Hier is een divers winkelaanbod, basisonderwijs en kinderopvang. Het nabijgelegen Winkel heeft een prachtige 18 holes golfbaan 'Regthuys'. 
 
 Wij nodigen u uit en laten de ruimte en mogelijkheden op deze prachtige plek graag aan u zien tijdens een bezichtiging.
 
 Perceeloppervlakte: 5.000 m²
 Woonoppervlakte: ca. 159 m²
 Inpandige (in te delen) ruimte: ca. 469 m²
 Inhoud: ca. 2.473 m³
 
 Melkschuur: ca. 88 m²
 Kapschuur: ca. 91 m²
 Bouwjaar: ca. 1800
 
 De huidige bestemming is thans agrarisch
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, de bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
159
Perceeloppervlakte
5000
Inhoud
2473
Bouwjaar
1800
Extra ruimte
469
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Aangebouwd steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object