Plan bezichtigingBel makelaar

Oudijk 24

Verkocht
Excellent
Westwoud
€ 565.000 k.k.
6200
 m²
165
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Arbeid Adelt is de naam van dit fraaie pand met invloeden van de stolp, welke samen met de inpandig bereikbare voormalige veestal een zee aan ruimte en mogelijkheden biedt. Het geheel staat op een royale kavel van totaal 13.050 m² met weidse uitzichten over het West Friese polderlandschap. Gelegen op een heerlijke plek in het landelijke dorp Westwoud maakt de omvang en het volume van het geheel dat hier menige droom is te realiseren.



Het pand stamt van origine uit 1900 en is gebouwd met in het midden een prachtig houten vierkant. Doch eerlijk is eerlijk, het geheel voldoet niet meer aan de huidige wooneisen en er zal een frisse wind doorheen moeten om het bewoonbaar te maken a la nu. Bijkomend voordeel is wel dat het pand vlot ontdaan kan worden van de huidige invulling waarna gestart kan worden met renovatie en indeling. Fijn om het geheel naar eigen wens te kunnen inrichten!



Bij binnenkomst stap je linearecta het verleden in en ervaar je een fraai stukje nostalgische tevredenheid. Fantastisch om te zien hoe genoeglijk hier is geleefd en gewerkt. Het gedateerde woondeel bevindt zich op begane grond en is ingericht met een hal, twee slaapkamers, een woonkamer, een keuken en een douche met toilet. Achter het woongedeelte het vierkant met bijkeuken voorzien van CV opstelling (2020), werkruimte en toegang tot de voormalige stal.



De verdieping is thans een open ruimte, van oorsprong ingezet als hooizolder, met zicht op de vierkantbalken en de rieten kap, welke van buiten is bekleed met pannen. De verdieping van de voormalige stal is via deze verdieping te bereiken.



Dit mooie stuk historie is gelegen aan de lintbebouwing en rand van het landelijke dorp Westwoud. Hier doorheen te rijden doet menig hart al sneller kloppen want Westwoud en omgeving biedt prachtige polders, landerijen, royale woonboerderijen en vooral veel groen en rust.



Oudijk is de weg die Zwaag en Westwoud met elkaar verbindt en met voorzieningenstad Hoorn op slechts 4 kilometer afstand is het op deze plek uiterst comfortabel wonen. Hoofdstad Amsterdam ligt op slechts 40 minuten afstand want verkeersader A7, evenals treinstations voor het openbaar vervoer, liggen binnen vlot bereik.



Wil je graag de mogelijkheden die dit prachtige pand biedt, komen bekijken? Onze makelaars nemen graag de tijd voor u tijdens een uitgebreide rondleiding.

Kenmerken

Woonoppervlakte
165
Perceeloppervlakte
6200
Inhoud
890
Bouwjaar
1900
Extra ruimte
137
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
2
Isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object