Plan bezichtigingBel makelaar

Oensel 8

Verkocht
Excellent
Schimmert
€ 1.050.000 k.k.
4648
 m²
421
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Een typische Limburgse hoeve met een verhaal: het verhaal van de ouw Smidse!
Deze woonboerderij is centraal gelegen binnen de strategische driehoek tussen Maastricht, Heerlen en Sittard in het buurtschap Oensel nabij Schimmert.

De hoeve verkeert in een zeer goede staat van onderhoud en is instapklaar te noemen. Naast hedendaags comfort in de vorm van duurzaamheid en luxe is er veel aandacht besteed aan de gebruiksmogelijkheden waaronder dubbele bewoning, kantoor aan huis en ruimte voor hobby’s.
Hiernaast heeft men het genot van een heerlijk perceel met strategisch aangelegde terrassen, de typische Limburgse boomgaard met hoogstambomen, de kruidentuin en het heuvelland in de achtertuin.

Het brede perceel heeft een dubbele oprit waardoor de toegang al comfortabel is. Parkeren kan onder de grote carport waardoor de entree van de woning op enkele passen te vinden is. Opmerkelijk is al direct de 2 voordeuren, waardoor er reeds aandacht wordt besteed aan de mogelijk dubbele gebruiksfuncties.

Algemeen:
Bouwjaar: 1720
Inhoud: 1.963 m²
Gebruiksoppervlakte wonen: 421 m²
Overig inpandig: 98 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 35 m²
Perceeloppervlakte: 4.648 m²
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:
- Elektriciteit: uitgebreide groepenkast aanwezig
- Wateraansluiting: aanwezig
- Gasnetaansluiting: aanwezig
- Rioolaansluiting: aanwezig
- TV aansluiting: via kabel
- Kozijnen: hardhouten kozijnen
- Isolatie: dak- en vloerisolatie, HR++ glas
- Label: C
- Uitgebreide nacht- en veiligheidsverlichting
- Ethernet-bekabeling en interactief kabelenetwerk in het gehele huis aanwezig

Installaties:
- Centrale verwarming: Calenta Remeha HR 2008 en Calenta Remeha HR 2012 (gereviseerd)

Indeling:

• Begane grond
Entree / imposante en ruime hal met fraaie elementen waaronder hardstenen trapdorpel met olmenhouten trap en oude deuren (afkomstig uit de kerk van het voormalige dorpje Sint Pieter), tevens is hier de garderobe en het gastentoilet te vinden met toilet, urinoir en een wastafel. De hal biedt toegang tot de living en de keuken. De living is aan de voorzijde van de hoeve georiënteerd en biedt tevens tuincontact tot de achterzijde / cour. De living is voorzien van een eiken vloer en uitgerust met een houtkachel (ter overname) met schouwpartij voor extra warmte en sfeer. Aansluitend is de woonkeuken gelegen met het markante torentje en vide – ruimte.
De keuken biedt toegang aan de tuin en binnenplaats en is voorzien van een maatwerk inbouwkeuken uitgerust met alle comfort waaronder een koelkast, oven, combi-magnetron, inductiekookplaat met dubbele wokbrander, dubbele spoelbak, quooker en een vaatwasser. Vanuit de keuken is ook de authentieke provisie- en wijnkelder te bereiken. De vide-ruimte is de ideale werkruimte te noemen met contact met de keuken en buiten!

Via de hal is tevens de voormalige smidse te bereiken die is omgebouwd tot een aparte woonvleugel / hobbyruimte / werkruimte en meer. De indeling is als volgt:

Aparte entree met meterkast, keurige badkamer met toilet en doucheruimte, ruime woonkamer met halfopen keukenruimte voorzien van een functionele inbouwkeuken uitgerust met een koelkast, 4 pits gasfornuis met afzuiging, combi-oven en een spoelbak. Aansluitend is er een ruime en keurige afgewerkte slaapkamer te vinden. Via een tussenhal met aansluitend de bijkeuken is vervolgens de 1e verdieping bereikbaar (twee trappenhuizen). Door de aanwezigheid van het 2e trappenhuis kan er eventueel gekozen worden om de twee woningen meer te scheiden van elkaar en ook om het aantal slaapkamers te verdelen tussen het hoofdhuis en het gastenverblijf (thans geen 2 huisnummers).

• 1e verdieping
Via de overloop met grenen- en essenhouten vloerafwerking zijn 4 slaapkamers, een hobbyruimte / kleedkamer alsmede 2 badkamers bereikbaar. Alle slaapkamers zijn keurig verzorgd met hardhouten kozijnen, isolerende beglazing en oude stijlelementen. Markant detail is de leemstuc in combinatie met de koperen dakkapellen. Heel bijzonder is de ouderslaapkamer die naast zijn omvang van ruim 40 m² is voorzien van een kleedkast. Daarnaast zorgt een groot taats raam voor optimaal contact met de achtertuin en de eigen huisweide.

Er zijn 2 badkamers op deze verdieping gelegen waarbij de eerste badkamer royaal is uitgevoerd in neutrale kleurstelling en is voorzien van toilet, bidet, douche en ligbad.
De 2e luxe badkamer is direct aan de ouderslaapkamer gelegen. Deze is ingericht met een bidet, toilet, wastafel met fraaie meubel en een grote douche.

• 2e verdieping
De zolderverdieping is via een vaste trap te bereiken en is gelegen boven de voorvleugel van de hoeve. Deze zolder is voorzien van een vernieuwd geïsoleerd dak (sporenkap) en daglichttoetreding via meerdere velux-ramen. Deze ruimte leent zich bij uitstek voor de realisatie van extra woonruimte. Uitsluitend enige afwerking dient nog te gebeuren.

Bijgebouwen:
Atelier / werkplaats en overkappingen.
Via de oude poort aan de voorzijde is de poortruimte bereikbaar alsmede de atelierruimte gelegen op de 1e verdieping. Deze ruimte is thans ingericht als werkplaats, maar kan breed gebruikt worden. Hiernaast is er nog een gereedschapsruimte en een fraaie overkapping / terras van 15 m². Bovendien is aan de woning vast nog een robuuste tuinoverkapping gerealiseerd van ca. 30 m².

Carport en schuur
Los van de woning aan de opritzijde is de royale carport gelegen die ruimte biedt aan meerdere voertuigen (3), houtopslag etc. Tevens is het dak voorzien van 20 zonnepanelen.

Tuin:
De hoeve is gelegen op een riant perceel van 4.648 m². Door de forse breedte beschikt men over 2 opritten en een fijne doorgang naar het achterste gedeelte. Hier bevindt zich de boomgaard met Limburgse hoogstambomen zoals kers, appel, pruim en perenbomen. De walnoot en de hazelaar ontbreken niet, deze zijn omheind door een beukenhaag en ontsloten via een fraai hekwerk. Aan de binnenplaats grenst de privétuin met diverse terrassen, mooie passende bestrating, fraaie aanplant waaronder een kruidentuin en een vijverpartij.

Energie en duurzaamheid:
De huidige eigenaren hebben met zorg voor het karakter van de hoeve al aandacht besteed aan verdere verduurzaming: zo zijn de daken vernieuwd en geïsoleerd, vloeren geïsoleerd, zijn er 20 zonnepanelen geplaatst en is er rondom HR++ beglazing geplaatst. Er zijn thans 2 cv-ketels aanwezig, grotendeels vloerverwarming op de begane grond, een hyrdofoor-installatie en is er deels gebruikt gemaakt van isolerende leemstuc. Het huidige energielabel betreft C.

Ligging:
Deze woning is gelegen in een gewilde woonomgeving tussen de kerkdorpen Schimmert en Beek, in een fraaie landelijke woonomgeving. Mooie wandel- en fietsroutes zijn op een steenworp afstand gelegen. De verbinding naar de A2/A76 is binnen enkele autominuten te bereiken.

Oensel is het (Limburgs: Oansel) is een buurtschap van Schimmert in de gemeente Nuth. Een oude benaming is "Onzel". Voor 1982 viel het grootste gedeelte van deze kern onder de gemeente Beek. De buurtschap telt circa 40 huizen en boerderijen.

De verkoper vertelt:
"Hier wonen betekent ook dat je direct verbonden met buiten bent. De ramen van het huis kijken uit op alle 4 de windrichtingen. Overal waar je naar buiten kijkt zie je groen, bloemen of bomen. Of zelfs verder kijkend: het glooiende heuvelland achter het huis. Als je binnen bent beleef je de natuur mee met de weersomstandigheden buiten. Niet alleen in het voorjaar en zomer, maar ook de herfst en winter hebben hun charme. Als het waait, hoor je alle blaadjes aan de bomen geluid maken. Dan ben je trots en blij dat er nog bomen van die omvang staan. De oude kastanjeboom biedt een mooie uitzichtplek vanuit de boomhut. De kastanjeboom is zo groot dat er 3 volwassenen nodig zijn om hem te omarmen. Er valt altijd wel ergens in huis zon en licht binnen op verschillende momenten van de dag. In de ochtend en middag schijnt de zon volop in het woongedeelte dat grenst aan de tuin waardoor je vanuit de eettafel naar het groen en de vogels kunt kijken.

De tuin is niet alleen ingericht voor de mens, maar ook bewust ingericht voor de natuur. Er staan volop bloemen en natuurlijke (vaak inheemse) planten die bedoeld zijn om insecten aan te trekken. Die zie je dan ook volop. Dat trekt dan ook weer andere dieren aan zoals vleermuizen die in de avonduren over het grasveld suizen. In het bossage achter de hoogstam-fruitweide komen af en toe andere dieren schuilen of overwinteren zoals egels, konijnen, een das die door de wei fourageert en af en toe een fazant. Er heeft zelfs een paar keer een ree toevlucht genomen.

De tuin biedt ook volop plekken om te genieten van de zon waarbij er ook hoekjes zijn gecreëerd waarbij je met kouder weer nog uit de wind kunt zitten. En ‘s avonds is het heerlijk vertoeven onder de overkapping waar de avondzon nog schijnt en de warmte na-ijlt. De privacy van de binnenhof is heerlijk, want je kunt er ongestoord zitten en je hebt volledig zicht op de tuin. Vanwege de omvang van het perceel en de begrenzing aan de akkers, geeft dit een heerlijke wijds en open gevoel alsof je god in Frankrijk bent.

En als het dan toch winter is? Dan geniet je na een frisse winterwandeling van de ambiance in de woonkamer waar je rondom de houtkachel zit of bij de vuurkorf buiten".

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met ons kantoor te Margraten, bereikbaar op telefoonnummer: 043 30 30 117.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
421
Perceeloppervlakte
4648
Inhoud
1963
Bouwjaar
1720
Extra ruimte
98
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Dakisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand hout, Carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (043 - 303 01 17) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object