Plan bezichtigingBel makelaar

Op de Coul 26

Beschikbaar
Excellent
Papenhoven
€ 795.000 k.k.
7690
 m²
266
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

‘’HOEVE VLIEX’’
Op een landelijke plek in het pittoreske Papenhoven staat deze fraaie, markante Maasdalhoeve genaamd Hoeve Vliex. Dit gemeentelijk monument is opgetrokken in traditionele bouwstijl anno 1860 en wordt gekenmerkt door de fraaie authentieke elementen en architectonische gaafheid van het exterieur. Het object kent een breed scala aan mogelijke herontwikkelingen en wacht op een nieuwe eigenaar voor herbestemming. Heeft u reeds een fraaie herontwikkeling in gedachten?

Deze 18de-eeuwse carréboerderij is een van de oudste hoeves in de nabije omgeving en heeft tot heden dienst gedaan als agrarisch bedrijf. Thans mogen wij namens de eigenaar op zoek gaan naar een geschikte kandidaat welke deze authentiek hoeve wederom een fraai toekomst perspectief kan bieden.

Bent u deze geschikte kandidaat? Neem dan contact op met ons voor het kenbaar maken van interesse.

Algemeen:
Adres: Op de Coul 26 te 6124 BB Papenhoven
Bouwjaar: 1860
Inhoud woning: circa 1.649 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 266 m²
Overige inpandige ruimte: circa 183 m²
Gebouwgebonden buitenruimte: circa 10 m²
Externe bergruimte: circa 439 m²
Perceeloppervlakte: 7.690 m² (0.76.90 ha.)
Vraagprijs: € 795.000
Aanvaarding: in overleg

Nutsvoorzieningen/installaties:
Elektriciteit: aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
Kozijnen: houten kozijnen bezet met enkel glas.
Verwarming: middels gaskachels

Het object
De hoeve wordt gekenmerkt door een enorme inhoud, legio van herbestemmingsmogelijkheden en is grofweg in te delen in 4 hoofddelen.
De voorzijde van het object bestaat uit het statig gebouwde woonhuis met 2 bouwlagen, is opgetrokken in kruisverband metselwerk en voorzien van een zadeldak gedekt met de typische oude holle pan. De voortuin is omsloten middels een fraai smeedijzeren sierhekwerk en geeft het object een fraaie uitstraling.

Achter de houten gedecoreerde voordeur met glas in lood bovenvenster en voorzien van blauwstenen omlijstingen is de entreehal gelegen. De entreehal is enorm ruim van opzet en geeft toegang aan de linkerzijde tot de woonkamer met schouwpartij en achterkamer. Welke zicht heeft op de cour.

De typische indeling voorziet aan de rechterzijde van hal een zitkamer en aangrenzend gelegen leefkeuken. Vanuit de keuken heeft men toegang tot de bijkeuken met provisieruimte, badkamer, separaat toilet en toegang biedt tot de cour.

1e verdieping en 2e verdieping
De eerste verdieping wordt gekenmerkt door de ruime overloop met daaraan gelegen 5 slaapkamers. De slaapkamers zijn respectievelijke 24 m², 22 m² 13 m² 10 m² en 10 m² groot.
Via een vaste trap heeft men toegang tot de 2e verdieping. Deze is thans in gebruik als opslagruimte.

Bijgebouwen
Aan de linkerzijde van het woonhuis is een haaks op het woonhuis geplaatste schuur aanwezig. Tussen de schuur en woonhuis is een poortdoorgang gelegen voorzien van een tweede rondbogige poort. De hardstenen sluitsteen in de boog is voorzien van de gravering PRV MHC 1860. De schuur heeft een footprint van circa 265 m² (netto) en is deels voorzien van een tussenvloer, de voormalige hooizolder. De schuur heeft enorme hoogte en een kwalitatief goed casco.

In de schuur gelegen aan de achterzijde van woning zijn de authentieke details waaronder de spantconstructie goed zichtbaar. Aangrenzend aan de schuur is een afhang aanwezig. Ook op dit deel van de carré zijn de daken vernieuwd.
De schuur aan de achterzijde van het complex heeft voorheen dienst gehad als opslagruimte, melkkamer en knechtenverblijf.

Op het achter terrein is een verouderde veestal en een openfrontberging aanwezig.

Bestemming
Het object is gelegen binnen de contouren van het bestemmingsplan ‘Grensmaas deelgebied Sittard-Geleen’ en heeft daarbinnen de enkelbestemming ‘Agrarische bedrijfsdoeleinden’ toegekend gekregen. Het bestemmingsplan is vastgesteld op 6 september 2007 door de gemeente Sittard-Geleen.
De locatie is in z’n algemeenheid bedoeld voor agrarische bedrijvigheid met wonen. Voor alternatief gebruik zoals bijvoorbeeld: B&B, vakantiewoning, zorg en/of horeca zal ontheffing/vergunning moeten worden verleend door de gemeente. Onze specialisten Ruimtelijke Ordening en Milieu helpen u graag om uw dromen ter plaatse te verwezenlijken.

Ligging
Deze unieke hoeve is gelegen daar waar Limburg op zijn smalst is tussen de Maas die Nederland en België scheidt en het Julianakanaal. De ontsluiting is te omschrijven als goed en Born is nabij gelegen. Aan wandel- en fietsgelegenheden is in deze omgeving overigens geen gebrek. Met op steenworp afstand het Julianakanaal en het grensmaas project is wonen in Papenhoven met recht als wonen in een landelijkgebied te benoemen. De kern van Papenhoven Grevenbicht kenmerkt zich verder door een sterk verenigingsleven en beschikt over alle benodigde basisvoorzieningen waaronder een supermarkt.

Kadastrale gegevens
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Obbicht en Papenhoven sectie C, nummers 20, 21 en 23, totaal ter grootte van 0.76.90 ha. (7.690 m²).

Inlichtingen
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de heer S.E.E. (Stef) Limpens van het kantoor te Voerendaal, bereikbaar op telefoonnummer: 045-5753255.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Kenmerken

Woonoppervlakte
266
Perceeloppervlakte
7690
Inhoud
1649
Bouwjaar
Extra ruimte
183
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Inpandig
Schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object