Plan bezichtigingBel makelaar

Luienhoekweg 3

Beschikbaar
Excellent
Moerstraten
€ 875.000 k.k.
23807
 m²
295
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Op zoek naar een object met mogelijkheden? Dan is dit een buitenkans! Op een mooie en landelijke locatie in het buitengebied staat deze woonboerderij met aangebouwde schuur. De boerderij is gelegen op een perceel van 23.807 m². Op korte afstand bereik je  natuurgebied ‘’De Brabantse Wal’’ waar je terecht kunt voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Ook de gezellige dorpskern en de uitvalswegen naar diverse steden zijn op korte afstand bereikbaar. Kortom, een top locatie! Het betreft een voormalig agrarisch bedrijf, waarbij de huidige melkveestal en biogasinstallatie worden gesloopt. De locatie heeft een agrarische bestemming, maar deze is onder voorwaarden om te zetten naar een particuliere woonbestemming, zodat deze locatie voor particulieren zeker interessant is. Het is hier heerlijk thuiskomen waarbij genoten kan worden van de prachtige vergezichten over de uitgestrekte landerijen. U ervaart hier rust en ruimte terwijl de dynamiek van het dorpsleven binnen handbereik is op het moment dat u dat wenst. Maak snel een afspraak voor bezichtiging! INDELING - BEGANE GROND

Voorentree/hal, voorzien van meterkast, met toegang tot de woon– en slaapkamer en trapopgang naar de 1e etage.

Afwerking: tegelvloer, spachtelputz wanden en stucwerk plafond.Woonkamer welke middels openslaande deuren toegang biedt tot de leefkeuken en daarnaast toegang biedt tot de kelder en hal. Vanuit de woonkamer is middels tuindeuren het overkapte terras toegankelijk.

Afwerking: tegelvloer, spachtelputz wanden en stucwerk plafond.Slaapkamer welke toegang biedt tot de opkamer met daarin de badkamer.

Afwerking: laminaatvloer, granol wanden en balken plafond.Badkamer voorzien van 2 wastafels, een ligbad, inloopdouche en toilet.

Afwerking: tegelvloer, tegelwanden en schuurwerk plafond.Woonkeuken in hoekopstelling uitgerust met granieten werkblad, 1,5 spoelbak, gaskookplaat, koelkast, heteluchtoven en RVS afzuigkap met toegang tot bijkeuken 1. 

Afwerking: tegelvloer, deels houten lambrisering en deels spachtelputz wanden en stucwerk plafond.Hal met toegang tot de bijkeuken 2 en het toilet, het overkapte terras en trapopgang naar de 1e etage. 

Afwerking: tegelvloer, spachtelputz wanden en stucwerk plafond.Toiletruimte met zwevend toilet en fonteintje.

Afwerking: tegelvloer, tegelwanden en stucwerk plafond.Bijkeuken 1 met toegang tot de keuken, bijkeuken 2 en de berging, voorzien van een rechte keukenopstelling met spoelbak.

Afwerking: tegelvloer, stucwerk wanden en gipsplaten plafond.Bijkeuken 2 met toegang tot bijkeuken 1 en de hal voorzien van wasmachineaansluiting.

Afwerking: tegelvloer, deels tegel– en deels stucwerk wanden gipsplaten plafond.Berging met toegang tot de schuur.

Afwerking: tegelvloer, metselwerk wanden en houtenplaten plafond.INDELING - EERSTE VERDIEPING

Via de trapopgang vanuit de voorentree/hal bereik je de ruime overloop met toegang tot 4 slaapkamers en een badkamer. Alle slaapkamers zijn voorzien van laminaat vloeren, stucwerk wanden en kunststof schroten plafonds en beschikken over een Velux dakraam. In 2 slaapkamers is airco aangebracht. Daarnaast is via 1 van de slaapkamers de CV-ruimte toegankelijk.Badkamer voorzien van een wastafel met wastafelmeubel, een ruime douchecabine en een zwevend toilet. 

Afwerking: tegelvloer, tegelwanden en schuurwerk plafond.Via de trapopgang in de hal aan de achterzijde van de woning bereik je de overloop en de ruime zolderkamer. Deze zolderkamer is niet afgewerkt en hierin zijn een kastenwand en berging aanwezig. AANGEBOUWDE SCHUUR

Naast de woonboerderij bevindt zich de aangebouwde schuur en een garage/berging. Over de volledige lengte van de schuur is een afhang aanwezig. De schuur heeft een betonnen vloer en een golfplaten dak welke gedragen wordt door een houten spantconstructie. Toegang wordt verkregen middels openslaande deuren en een loopdeur.KADASTRALE GEGEVENS

Gemeente: Wouw

Sectie: P

Nummer: 962

Groot: 12 are en 90 centiareGemeente: Wouw

Sectie: P

Nummer: 1279

Groot: 40 are en 45 centiareGemeente: Wouw

Sectie: P

Nummer: 1368

Groot: 16 are en 30 centiareGemeente: Wouw

Sectie: P

Nummer: 1379

Groot: 41 are en 92 centiareGemeente: Bergen op Zoom

Sectie: L

Nummer: 613

Groot: 87 are en 05 centiareGemeente: Bergen op Zoom

Sectie: L

Nummer: 686

Groot: 39 are en 45 centiareTotale oppervlakte: 2 hectare 38 are en 07 centiareRUIMTELIJKE PLANNEN

BESTEMMINGSPLAN

Bron: ruimtelijkeplannen.nl    Het object ligt deels in de gemeente Roosendaal en deels in de gemeente Bergen op Zoom. De gemeente Roosendaal is voor deze locatie het bevoegde gezag. Kadastrale percelen gemeente Wouw, sectie P, nummers 962, 1279, 1368 en 1379:

De percelen zijn gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied Wouw 2020” van de gemeente Roosendaal en hebben daarin de enkelbestemming “Agrarisch met waarden - 2”, met toekenning van een bouwvlak, de functieaanduiding “specifieke vorm van agrarisch - veehouderij” en de gebiedsaanduidingen “overige zone - beperkingen veehouderij”, “overige zone - groenblauwe mantel” en “vrijwaringszone - radar 09”. Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad vastgesteld op 21 juli 2022. Kadastrale percelen gemeente Bergen op Zoom, sectie L, nummers 613 en 686:

De percelen zijn gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied Oost 2020” van de gemeente Bergen op Zoom en hebben daarin de enkelbestemming “Agrarisch met waarden - Natuur en landschap”, de functieaanduiding “specifieke vorm van agrarisch - beperking veehouderij” en de gebiedsaanduiding “vrijwaringszone - radar 09”. Het bestemmingsplan is deels in werking en door de gemeenteraad vastgesteld op 30 september 2021. In de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (geconsolideerd 15-04-2022) heeft het object de navolgende aanduidingen:

Op kaart 1: Rechtstreeks werkende regels: “milieubeschermingsgebieden, natuur en wegen”:

- Aanduiding - Diep grondwaterlichaam,  

- Aanduiding - Geen Attentiezone waterhuishouding.

Op kaart 2: Rechtstreeks werkende regels: “landbouw”:

- Aanduiding - Bescherming Natura 2000,

- Aanduiding - Landelijk gebied,

- Aanduiding - Verbod uitbreiding veehouderij.

Op kaart 6: Instructieregels gemeenten: “basiskaart Landelijk gebied”:

- Aanduiding - Landelijk gebied,

- Aanduiding - Groenblauwe mantel.  

Op kaart 7: Instructieregels gemeenten: “Specifieke gebieden voor agrarische ontwikkelingen”:

- Aanduiding - Beperkingen veehouderij.

Op kaart 8: Instructieregels voor waterschappen: “Watersystemen, -veiligheid en -berging”:

- Aanduiding - Normen wateroverlast,

- Aanduiding - Norm wateroverlast buiten Stedelijk gebied.OVERIGE INFORMATIE

Type woning: Vrijstaande woonboerderij. 

Bijgebouwen: Aangebouwde schuur met garage/berging. 

Bouwjaar: circa 1914 (in 1999 verbouwd). 

Inhoud: 1.266 m³.

Woonoppervlakte: 295 m².

Perceeloppervlakte: 23.807 m².

Bouwstijl: Baksteen.

Dak en dakbedekking: Zadeldak met pannen.

Verwarming: Cv-combiketel, merk Remeha Quinta, radiatoren en vloerverwarming.  

Overig: De slaapkamers op de eerste verdieping zijn deels voorzien van airconditioning.

Energielabel: G                BIJZONDERHEDEN

- De locatie heeft een agrarische bestemming. Binnen het bestemmingsplan is voor Burgemeester en Wethouders een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de agrarische bestemming onder voorwaarden te wijzigen in een woonbestemming. Eén van de voorwaarden is dat door sloop van overtollige bebouwing de oppervlakte aan bijgebouwen dient te worden teruggebracht tot 100 m2 (met een maximum van 200 m2 bij extra sloop), waarbij de cultuurhistorisch waardevolle bebouwing gehandhaafd dient te blijven. De huidige eigenaar zal de melkveestal en biogasinstallatie slopen.

- Gelet op de bouwstijl van de schuur zal deze wellicht als cultuurhistorisch worden aangemerkt. Hiervoor is reeds een redengevende omschrijving met waardestelling geschreven door het Monumentenhuis Brabant. In de situatie dat de schuur als cultuurhistorisch wordt aangemerkt mag deze blijven staan wanneer de agrarische bestemming wordt gewijzigd in een woonbestemming. 

- Verkoper heeft het object zelf niet bewoond, waardoor hij een koper niet (volledig)  kan informeren over de eigenschappen van, c.q. gebreken aan het object.BELANGRIJKE INFORMATIE

- Bezichtigingen gaan volgens afspraak met ons kantoor. 

- Voordat u een woning gaat bezichtigen, vragen wij u eerst eens langs de woning te rijden en tevens de directe omgeving te verkennen. 

- Een bezichtiging is ook voor de verkoper een spannende aangelegenheid. Wij stellen het daarom zeer op prijs als u uw bevindingen binnen enkele dagen na de bezichtiging kenbaar maakt. 

- Standaard wordt in de koopovereenkomst een bankgarantie of waarborgsom van 10% van de koopsom opgenomen.

- Aan deze informatieverstrekking kunnen géén rechten worden ontleend.

Kenmerken

Woonoppervlakte
295
Perceeloppervlakte
23807
Inhoud
1266
Bouwjaar
Extra ruimte
26
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Schalk Makelaardij (076-5937000) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schalk Makelaardij (076-5937000) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schalk Makelaardij (076-5937000) voor meer informatie over dit object