Plan bezichtigingBel makelaar

Hazenhutsedijk 15

Beschikbaar
Excellent
DE RIPS
€ 695.000 k.k.
9963
 m²
373
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Geheel omheinde riante vrijstaande woonboerderij, type langgevel, op unieke locatie in bosrijke omgeving in het buitengebied met inpandige berging/werkplaats en multifunctionele stal van 114 m2., een riante carport, prachtige

 tuinen, erf, weilanden en een zwembad.

 

 BIJZONDERHEDEN

 *De boerderij is geheel omgeven door landerijen van de Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten, 

 * Het gehele perceel buiten het hekwerk is door de Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten omsloten met een boomsingel van ca. 2500 m² voor extra privacy. Volgens mondelinge afspraak met de Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten is het onderhoud hiervan in eigen beheer, 

 * Bij aankoop van de boerderij in 1998 is in het eigendomsbewijs opgenomen dat deze niet gebruikt mag worden voor dubbele bewoning en mag er geen agrarisch bedrijf of een ander soort bedrijf gevestigd worden welke de natuurlijke en rustige omgeving zou kunnen verstoren. De boerderij is wel uitermate geschikt voor kantoor aan huis of mantelzorg, 

 * Niet alleen geschikt voor kantoor aan huis of mantelzorg, maar ook voor paardrijden, stal aan te passen en eigen wei en zo van huis uit te paard de bossen in, 

 * Door verkoper wordt een bankgarantie of waarborgsom verlangd, 

 * Alle hierbij vermelde gegevens zijn naar beste kennis en wetenschap en te goeder trouw door ons weergegeven. Mocht nadien blijken dat er afwijkingen zijn dan kan men zich hierop niet beroepen. Aan de inhoud van deze documentatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

 

 ALGEMEEN

 De woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1927, na een brand in de oorlog in 1948 gedeeltelijk herbouwd en van 1998 tot heden in gedeeltes verbouwd. De vrijstaande langgevel boerderij is als enigste woonhuis gelegen aan een rustig en doodlopend straatje op een unieke locatie in het buitengebied, geheel omringd door landerijen van de Vereniging tot het behoud van Natuurmonumenten met als bestemming deze in de nabije toekomst onderling te verbinden aan natuurgebied De Stippelberg aan de ene en de Venrayse bossen aan de andere zijde. De boerderij

 geniet hierdoor aan alle zijden van prachtige bosrijke en blijvend vrije uitzichten. Ondanks de vrije en landelijke ligging zijn alle wenselijke voorzieningen zoals, winkels, sportvelden, openbaar vervoer en NS-station, ziekenhuis enz. bereikbaar binnen 15 (auto)minuten, een aantal zelfs al binnen 5 (auto)minuten! (Venlo, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Nijmegen bereikbaar op 30/45 autominuten.

 

 Op dit moment is de woning voorzien van een groot aantal zonnepanelen welke worden gehuurd Deze panelen zorgen voor de elektravoorziening. Er is geen c.v.-ketel aanwezig. De woning wordt verwarmd middels een houtkachel en elektrische radiatoren. De warmwatervoorziening wordt verzorgd door een boiler die in 2019 is geplaatst.

 

 INDELING

 BEGANE GROND

 Via poortje in hekwerk aan straatzijde, voorzien van postbus en deurbel, toegang tot voordeur.

 Vanuit de voordeur (voormalige staldeur) toegang tot de royale hal, voorzien van nieuwe meterkast (10 groepen, krachtstroom, tegelvloer, wanden van deels lambrisering en deels stucwerk, een stucwerk plafond, en 2 fraaie stalramen. Tevens bieden 2 deuren toegang tot de gang en de bijkeuken.

 

 CORRIDOR

 Corridor voorzien van dezelfde tegelvloer, wanden van deels lambrisering en deels stucwerk en stucwerk plafond. De gang biedt toegang tot een bergkast, luxe badkamer, luxe toilet, woonkamer en de achtertuin c.q. erf. Bergkast voorzien van verlichting, tegelvloer en diverse legplanken. Luxe, geheel betegeld toilet, v.v. wandcloset, fonteintje en radiator.

 

 BADKAMER

 Luxe deels betegelde badkamer van ca. 11 m² met tegelvloer, deels betegelde wanden, deels stucwerk wanden, stucwerk plafond, radiator en kiep-/ kantelraam. De geheel in moderne tinten uitgevoerde badkamer is v.v. een hoekbad, een wandcloset, royale wastafel met badmeubel, mechanische ventilatie en riante inloopdouche met thermostaatkraan en stortdouche.

 

 WOONKAMER

 Riante woonkamer met open keuken van maar liefst 74 m² met grote raampartijen met isolerende beglazing welke veel

 lichtinval en prachtige uitzichten bieden over de hortensiatuinen, erf en landerijen rondom de boerderij. De woonkamer met open keuken is voorzien van een houtkachel, tegelvloer en spuitwerk wanden en spuitwerk plafond.

 

 KEUKEN

 Open keuken met keukeninstallatie in wandopstelling, uitgevoerd in massief teakhout, voorzien van ruim voldoende kastruimte, betegelde spoelbak, natuurstenen aanrechtblad, grote raampartij boven aanrecht, gaskookplaat met afzuigkap, losstaande rvs koel-/vriescombinatie en een boiler van 10 liter.

 

 BIJKEUKEN

 De ruime bijkeuken is bereikbaar vanuit de hal, is v.v. een tegelvloer, stucwerk wanden, balken plafond, 3 stalramen en

 keukeninstallatie in wandopstelling met rvs spoelbak, oven, boiler (merk: Daalderop, capaciteit: 10 liter), een voorraadkast en diverse boven- en onderkasten. Bovendien staan hier losstaand de vaatwasser, magnetron, wasmachine, condensdroger, en twee extra vrieskasten opgesteld. De bijkeuken biedt toegang tot 2 riante slaapkamers.

 

 SLAAPKAMER I BEGANE GROND

 Deze royale slaapkamer van ruim 26 m² is gelegen aan de achterzijde van de boerderij en is voorzien van:

 - een tegelvloer, 

 - stucwerk wanden, 

 - balkenplafond, 

 - 5 raampartijen waarvan 3 stalramen in Tiffany stijl en 2 voormalige uitlooppoorten voor jongvee, uitgevoerd in dubbel glas met verwijderbare horren.

 

 SLAAPKAMER II BEGANE GROND

 Deze riante slaapkamer van ruim 40 m² is gelegen aan de voorzijde van de boerderij.

 De ruimte is voorzien van een tegelvloer, balkenplafond, grote schuifpui van 3 meter inclusief dubbele beglazing met toegang tot het terras aan de voorzijde van de boerderij. Daarnaast biedt deze slaapkamer toegang tot de ruime kastenkamer/ walk-in-closet.

 

 Portaal naar de inpandige berging/werkplaats, welke tevens als garage gebruikt zou kunnen worden.

 De werkplaats is voorzien van een stalen kanteldeur waardoor deze makkelijk te bereiken is. Naast de stalen kanteldeur is er ook nog een loopdeur.

 

 1E VERDIEPING

 Open verdiepingsruimte, Riante en multifunctionele verdieping met ruimte voor het realiseren van meerdere slaapkamers/ vertrekken.

 

 Badkamer, In aanbouw zijnde badkamer met geheel betegelde wanden, douchecabine, wandloset en aansluiting voor een wastafel.

 

 Slaapkamerruimte, Ca. 74 m² met ruimte voor minimaal 4 grote slaapkamers (door nieuwe bewoners zelf in te delen), voorzien van een nieuwe houten geisoleerde verdiepingsvloer, prachtig afgewerkte wanden, 2 naar binnen draaiende raampartijen en 6 Velux dakramen, voorzien van dubbele beglazing. Bovendien biedt deze ruimte de mogelijkheid om de extra bergzolder boven het verlaagd plafond te benutten door het plaatsen van een vlizotrap.

 

 ERF/TUIN

 Het gehele perceel is verdeeld in een aantal delen, te weten:

 Het bebouwde gedeelte waarop de boerderij is gesitueerd, de aangelegde straat rondom de boerderij, een grote carport en een multifunctioneel bijgebouw. Het tuingedeelte, bestaande uit prachtig aangelegde hortensiatuinen, beukenhagen en diverse terrassen. Verder beschikt het tuingedeelte over een rond zwembad met een diagonaal van 6 meter met pomp/zandfilter, dit zwembad is in zijn geheel 1,5 meter diep met trap en verlichting en wordt verwarmd middels verwarmingsmatten.

 

 BOOMGAARD / WEIGEDEELTE

 Het boomgaardgedeelte is voorzien van hoogstamfruitbomen (appels, peren, kersen en pruimen) en kippenverblijf, eveneens gescheiden door beukenhagen. Overige aanwezige fruit- en groentensoorten zijn: Aardbeien, kruisbessen, aalbessen, druiven, frambozen, rabarber en bramen. De weilanden zijn gelegen rondom het bebouwde- en tuingedeelte waarin de paddenpoel gesitueerd is en diverse knotwilgen enkele slootjes omlijsten die op hun beurt weer zijn aangesloten op het verderop liggende kanaal. De weilanden bieden eventueel ook voldoende ruimte voor paarden. Door deze praktische ligging van de weilanden hebben de dieren bij slecht weer zelf de keuze om het bijgebouw als binnenverblijf te betreden.

Kenmerken

Woonoppervlakte
373
Perceeloppervlakte
9963
Inhoud
1589
Bouwjaar
1927
Extra ruimte
59
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
2
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Elektrische verwarming
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (040-7820849) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object