Plan bezichtigingBel makelaar

Van Helomaweg 3 a

Beschikbaar
Excellent
Havelte
€ 1.475.000 k.k.
26950
 m²
125
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

In een van de mooiste dorpen in Drenthe bieden wij u echte parel aan.Gelegen aan de rand van het centrum, grenzend aan een boswal en gelegen op ruim 26.000 m2 eigen grond staat deze Rijks monumentale woonboerderij, goed onderhouden en recent voorzien van een nieuwe rieten kap. De boerderij heeft een tweetal woningen in zich, een groot achterhuis waarin nog een aantal kamers in gerealiseerd kunnen worden. Kortom ruimte genoeg. Naast dit hoofdgebouw is er nog een naastgelegen recreatiegebouw waarin drie afzonderlijk appartementen zijn gecreëerd.Verder staat er op het terrein nog een logeer gebouw voor groepshuisvesting voor circa 10 -12 personen.

Via de website www.natuurlijkaandees.nl treft u veel informatie over het recreatie gedeelte.Inhoud:

Voorhuis (bestaande uit twee woningen) circa 167 m2

Achterhuis circa 593 m2

Bijgebouw met 3 zelfstandige appartementen circa 128 m2

Logeergebouw voor groepshuisvesting circa 177 m2

Schuur/berging/garage circa 105 m2Voor dit geheel zijn wij op zoek naar nieuwe bewoners, die hier met net zoveel plezier gaat wonen als de huidige eigenaar. Neem voor een bezichtiging ruim de tijd, want er is veel te zien en te beleven.Het geheel verkeert in goede staat van onderhoud en heeft vele mogelijkheden, variërend van groot familiehuis, groepshuisvesting, recreatie exploitatie, werken aan huis, wellicht een combi met houden van paarden enzovoort…Via twee inritten is het perceel te bereiken. Er zijn voldoende parkeerplekken voor eigen gebruik en voor de gasten.

In het voorste gedeelte van het hoofdgebouw bevinden zich twee afgescheiden woningen met ieder een eigen woonkamer, keuken, sanitair en slaapkamers. Ook zijn de woningen voorzien van een kelder.

Het gezamenlijk woonoppervlakte bedraagt circa 419 m2.

De woningen stralen een fijne sfeer uit, deels doordat er nog veel authentieke details gespaard zijn gebleven.

Het achterhuis biedt tal van mogelijkheden! 

Verder mogen er in de schuur nog een aantal “hotelkamers” ingericht worden.In het bijgebouw naast de woning zijn een drietal zelfstandige appartementen gerealiseerd met ieder een woonoppervlakte van circa 50 m2 met woonkamer, keuken en sanitair op de begane grond en twee slaapkamers op de verdieping. Ook hebben ze ieder een eigen buiten ruimte.Het logeergebouw voor groepshuisvesting heeft een mooie en sfeervolle groepsruimte op de begane grond en groepsgewijze slaapgelegenheid op de eerste verdieping.

De huidige eigenaar heeft een omzet van circa € 70.000,- per jaar, waarin zeker nog groei in te realiseren is.De houten schuur biedt voldoende ruimte voor het stallen van de benodigde tuingereedschap en materialen. Deze schuur heeft een oppervlakte van circa 105 m2.Deze omschrijving betreft een notendop versie. Sommige objecten zijn niet in woorden te vangen en moet je beleven. Daar is dit object er één van.

Graag laten we je deze prachtige woonboerderij met aanhorigheden zien.

Oplevering : in overleg 

Kenmerken

Woonoppervlakte
125
Perceeloppervlakte
26950
Inhoud
529
Bouwjaar
1861
Extra ruimte
2
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan bosrand, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Schep Makelaardij (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaardij (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaardij (0182-383038) voor meer informatie over dit object