Plan bezichtigingBel makelaar

Diefdijk 6

Beschikbaar
Excellent
Schoonrewoerd
€ 800.000 k.k.
13870
 m²
168
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Met een perceel van bijna 14.000 m², een eigen boomgaard en een rietgedekte woonboerderij kan je hier alle kanten op! - Woonboerderij met 5 slaapkamers en de mogelijkheid tot gelijkvloers wonen.

- Meerdere houten schuren en een ruime stenen schuur (oude koeienstal)

- Circa 168 m² woonoppervlak & ruim 330 m² aan bijgebouwen. Wat een unieke plek met enorm veel mogelijkheden! Dit is de ultieme kans om jouw (woon)droom te vervullen. De grootte van het perceel en de rustgevende ligging maken het ideaal voor de weidse tuin- en dierenliefhebber. Zo kan je elke dag genieten van de ruimte, rust en het prachtige uitzicht over de polders. Wil je de rust afwisselen met de drukte van de stad, dan kan je de omliggende dorpjes bezoeken en met de auto ben je binnen een half uur in het centrum van Utrecht.De globale indelingBegane grond: de woning is toegankelijk middels twee entrees, de officiële hoofdingang is verder voorzien van een vaste wenteltrap naar de eerste verdieping, een separaat  toilet en kastruimte. De andere mogelijkheid om de woning te betreden is middels de bijkeuken waar tevens de witgoedaansluiting en de geiser is bevestigd.  In totaal bevinden zich op deze verdieping drie slaapkamers, 2 toiletten, een badkamer met ligbad en wasbak, meerdere bergkasten, leefruimtes opgedeeld in een woonkamer, familiekamer en eetkamer en een dichte keuken met spoelbak, 4-pits gasfornuis en afzuigkap. Eerste verdieping: bereikbaar via vaste trap, overloop met bergruimte en 2 Velux dakramen, toegang tot de laatste twee slaapkamers met diverse bergruimte.Buiten: 

- De stenen schuur (in het verleden in gebruik als koeienstal) is opgedeeld in meerdere secties met ieder een eigen ingang. Het oude bakhuisje is op dit moment in gebruik als sauna. 

- Royale houten schuur, opgedeeld in 3 delen met ieder een eigen toegangsdeur en vliering (voormalige hooizolder). 

- Aan de houten schuren is een stenen zaaltje gerealiseerd met aanrechtblad, toilet en toegang tot de silo. Goed om te weten:

- Verwarming wordt in de eetkamer voorzien door een houtkachel en airco, de zitkamer is te verwarmen middels een houtkachel en pelletkachel. De warmwatervoorziening wordt verzorgd door een geiser.

- Een aantal ramen op de begane grond zijn voorzien van rolluiken.

- Er is een zelfstandige aansluiting op propaangas. De gasleiding is tot net voor de woning aangelegd en kan verder aangelegd worden de woning in.  

- De woning is traditioneel gebouwd. De begane grondvloer is gedeeltelijk van beton en gedeeltelijk van hout, de verdiepingsvloer is van hout. Het dak is gedekt met riet.

- De woning is nog grotendeels voorzien van enkel glas. Aan de fotoreeks is een zogenoemde Artist Impression toegevoegd van de begane grond, dit om de mogelijkheden na een verbouwing weer te geven.Clausules van toepassing:

- Ouderdoms- en asbest clausule.Ligging: In dit rivierengebied leefde men eeuwenlang in voortdurende angst voor het water. De bewoners kropen met hun huizen dicht tegen de oeverwal aan. Maar ze konden de dijken niet vertrouwen en ze vertrouwden hun buren nog minder. Uit wantrouwen en voorzorg wierpen ze dammen op en bouwden dijken dwars door de polder, zoals de Diefdijk, om zich tegen het water uit Gelderland te beschermen. De Diefdijk uit de 13e eeuw houdt trouwens nog steeds het water tegen, het is een primaire waterkering. Deze dijk beveiligt Holland. De A2 loopt er wel dwars doorheen, maar die kan gesloten worden met een grote stalen schuif. Dit was ten tijde van de wateroverlast in 1995 nog bijna nodig.Schoonrewoerd is sinds 1984 een dorp in de gemeente Leerdam en heeft circa 1600 inwoners. Het sfeervolle dorp is bekend van het Schoonrewoerdse Wiel, het grootste wiel van Nederland. Deze wiel is ontstaan bij een dijkdoorbraak in 1573. Schoonrewoerd is gesitueerd in een mooie groene woonomgeving, centraal in het land. In de nabije omgeving is de A2 (Utrecht-'s Hertogenbosch) bereikbaar. Op enkele minuten treft u het centrum van Leerdam, met diverse winkels, scholen en sportvoorzieningen.

Kenmerken

Woonoppervlakte
168
Perceeloppervlakte
13870
Inhoud
601
Bouwjaar
1890
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Verwarming
Houtkachel, Pelletkachel
Warm water
Geiser eigendom
Garage
Vrijstaand hout
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij (0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object