Plan bezichtigingBel makelaar

Zunaweg 10

Verkocht
Excellent
Zuna
€ 1.175.000 k.k.
4890
 m²
370
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

U wordt op deze locatie verrast en overvallen door de rust en privacy, wanneer u het mooi coulisse landschap van de buurtschap Zuna nadert. Een lommerrijke omgeving waarbij de rivier de Regge op nog geen 500 meter van de woning zich een weg baant door de weilanden. In deze omgeving is het geweldig toeven, in en om het huis is er voldoende ruimte om uw hobby uit te voeren of misschien wenst u wel een kantoor of praktijk aan huis. De schuur is geheel nieuw gezet en van een pannendak voorzien in de zomer van 2019.



De woning die wij aanbieden is een Rijksmonument gebouwd rond 1700, waarvan de oudste delen stammen uit 1200.

De aanwezige gele Bentheimer voerbak stamt van voor 1750. Na 1750 werd er alleen nog maar "grijze" Bentheimer steen gewonnen. Het huis, haar spiegelbeeld (huidige buurerf) en de ooit bij het huis behorende Schoppe (boeren schuur) komen voor op de kaart van 1750.

Het buurerf werd gebouwd voor een dochter van de toenmalige boeren familie. Dus het oudste erf, dit huis, stamt van (ver) voor 1700.



De Rijks monumentale woonboerderij en de schuur met parkachtige tuin rondom is gelegen op een perceel van 4890 m². De architectuur van de 19e eeuw speelt hier de boventoon, zesruitvensters, eiken gebinten, luiken en houten deuren zijn hier als gepaste bouwmaterialen gebruikt.



De tuin met verschillende terrassen, sierbestrating, beukenhagen, borders, gazon is met veel liefde aangelegd en wordt keurig verzorgd. Aan de voorzijde bevinden zich een aantal parkeerplaatsen omgeven door een beukenhaag welke een mooie natuurlijke afscheiding geeft, vanuit deze plek loopt een pad van sierbestrating naar de voordeur.



De Rijksmonumenten omschrijving: boerderij onder riet en pannen gedekt dak. Onderschoer in het schild aan de achterzijde, aan de voorzijde wolfschild, bovenkamer, zesruitvensters met luiken en put.



Indeling WOONBOERDERIJ:

Entree/hal, toilet met fontein, riante living met openhaard, woonkeuken v.v. inbouwapparatuur, bijkeuken met wasmachine aansluiting en meterkast, kantoor/slaapkamer, aangrenzende badkamer met wastafelmeubel en douche, vaste kast en cv-opstelling.

Eerste verdieping: overloop, 1 riante slaapkamer met dakraam en kastenwanden, badkamer met ligbad, douche, wastafelmeubel en toilet.



Indeling ACHTERHUIS:

U waant zich niet zomaar in een vakantiewoning, dit is een heuse vakantievilla, een van het soort waarin u zich gelijk thuis voelt, de ruime living met eethoek en verschillende zithoekjes is gigantisch en toch is er door de oude gebinten van de woonboerderij veel sfeer en knispert een gezellige houtkachel in de winterdagen. Het voelt een beetje als een loft door de riante woonkeuken v.v inbouwapparatuur en kookeiland. Naast de entree bevindt zich de hal, meterkast en toilet met fontein en trapopgang naar de...

Eerste verdieping: ruime vide/overloop met 2 vaste kasten met plafond tot in de nok, 2 riante slaapkamers, moderne badkamer met dubbele wastafel, douche, toilet en vloerverwarming.



SCHUUR/MULTIFUNCTIONEEL GEBOUW:

Royaal bemeten vrijstaande schuur (18 X 9,5 M.) is v.v. alle nutsvoorzieningen en geschikt voor meerdere doeleinden, bv: wonen, atelier, werkplek/kantoor, speelruimte voor kinderen, hobbyruimte etc.



OMGEVING EN VOORZIENINGEN

Vlakbij ligt het nationaal park De Sallandse Heuvelrug, met zijn mooie heidevelden en uitgestrekte bossen en passende horecavoorzieningen met een leuk speelbos. Ook fietsers, mountainbikers, wandelaars en ruiters kunnen hier hun hart ophalen en dat zomaar in dit geval in de voortuin van de Zunaweg 10. De stad Rijssen ligt op 10 minuten fietstafstand en biedt een uitgebreid scala aan winkels, scholen van basis tot voorgezet, medische centra en een mooi centrum met gezellige horeca. Via Holten en Rijssen bent u binnen 10 rij minutenop de A1 de hanzestad en Zwolle of Deventer bereikt u met 40 rijminuten. De rust vindt u hier, de drukte kunt u opzoeken ook dichterbij in het bruisende Nijverdal en het gezellige authentieke dorp Hellendoorn.



Wanneer u alles rustig op u laat inwerken dan komt u snel tot de conclusie dat dit een locatie is met veel mogelijkheden, een thuis met of zonder opgroeiende kinderen, tezamen met het vrijstaande multifunctionele bijgebouw waar al dan niet zakelijke aangelegenheden gecombineerd kunnen worden, wonen, werken en beleven het valt hier allemaal op zijn plek.

Kenmerken

Woonoppervlakte
370
Perceeloppervlakte
4890
Inhoud
1186
Bouwjaar
1700
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Warm water
Gasboiler eigendom, Elektrische boiler eigendom
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Reggedael makelaardij & taxaties ( 0548-209025) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Reggedael makelaardij & taxaties (0548-209025) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Reggedael makelaardij & taxaties (0548-209025) voor meer informatie over dit object