Plan bezichtigingBel makelaar

De Hoof 12

Beschikbaar
Excellent
Someren
€ 625.000 k.k.
2970
 m²
279
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Fraaie, langgevelboerderij met diverse mogelijkheden voor dubbele bewoning of mantelzorg.

 

 De Hoof 12 is gelegen in het buitengebied van Someren, in een gewilde omgeving met uitloop naar de Strabrechtse Heide en het Keelven. 

 De woning heeft een woonbestemming met de aanduiding cultuurhistorisch. Hierdoor behoort woningsplitsing tot 2 zelfstandige wooneenheden tot de mogelijkheid.

 

 Maak een ontspannende wandeling op de Strabrechtse Heide of pak de mountainbike en neem een van de vele mountainbikeroutes die de omgeving rijk is. Wandel met het paard? Ook geen probleem op de ruiterroutes en voor golfliefhebbers is Golfbaan de Swinkelsche binnen handbereik.

 

 De woning is gebouwd in circa 1910 en er hebben verschillende verbouwingen plaatsgevonden. De laatste verbouwing heeft plaatsgevonden omstreeks 2015 (verbouwing keuken). De woning is in steens metselwerk opgetrokken. In 2016 is de kap van de woning voorzien van nieuwe dakpannen. De dakconstructie is ongewijzigd gebleven. 

 

 Door de enorme inpandige ruimte biedt het object een legio aan mogelijkheden. Koper dient rekening te houden met moderniseren en renovatiekosten.

 

 Het woonhuis is gebouwd in steens metselwerk, hardhouten kozijnen (welke in 2022 nog zijn geschilderd) met deels isolerende beglazing, begane grond in beton, verdiepingsvloer in hout en het dak is in houtenspantwerk opgetrokken en de kap is onderschoten met asbesthoudende platen en gedekt pannen. 

 

 INDELING

 De begane grond is voorzien van een hal, trapopgang, woonkamer met openhaard, keuken met  benodigde inbouwapparatuur, bijkeuken, toiletruimte, badkamer voorzien van inloopdouche, toilet en wastafel met meubel, cv-ruimte (met Nefit cv-ketel 2022), multifunctionele ruimte en 3 slaapkamers. De eerste verdieping is nog open en is geheel naar eigen inzicht in te richten.

 

 De woonkamer is voorzien van een kraaldelen plafond, deels stucwerk wanden, tegelvloer en openhaard. De woonkamer heeft aan beide zijden zicht op de tuin.

 

 De keuken (verbouwd in 2015) , in hoekopstelling,  is voorzien van een tegelvloer, deels betegelde en deels stucwerk wanden en een inbouwkeuken met inductiekookplaat, vaatwasser, koelkast, oven en afzuigkap.

 

 Deze multifunctionele ruimte is voorzien van een tegelvloer, balkenplafond, was aansluitingen en openslaande deuren. De ruimte biedt gezamenlijk met naastgelegen werkplaats mogelijkheden voor het realiseren van een tweede zelfstandige woning (hiervoor dient nog wel een bestemmingsplanprocedure doorlopen te worden).

 

 Badkamer voorzien van toilet, wastafel met meubel, inloopdouche en radiator.

 

 In de tuin staat een voormalige pluimveestal welke momenteel in gebruik is als hobbyruimte. Het dak van het bijgebouw is voorzien van isolerende dakplaten. Verder is de tuin voorzien van diverse borders, gras, een vijver en wijds uitzicht over de landerijen.

 

 BESTEMMING

 De Hoof 12 is gelegen in het bestemmingsplan "Buitengebied 2013" en heeft hierin de bestemming Wonen. 

 

 Met aanduiding:

 - Dubbelbestemming , Waarde - Archeologie 

 - Dubbelbestemming, Waarde - Cultuurhistorie 

 - Gebiedsaanduiding, recreatiegebied De Heihorsten

 - Gebiedsaanduiding, reconstructiewetzone - extensiveringsgebied

 - Gebiedsaanduiding, wro-zone - bebouwingsconcentratie 

 

 Voor meer informatie over het bestemmingsplan verwijzen wij u door naar www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 Buitenstate makelaars: specialisten in landelijk wonen. Met onze kennis en expertise van het buitengebied staan wij graag voor u klaar bij de koop of verkoop van uw landelijk gelegen woonboerderij, villa of vrijstaande woning!

Kenmerken

Woonoppervlakte
279
Perceeloppervlakte
2970
Inhoud
1908
Bouwjaar
Extra ruimte
224
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (040-7820849) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object