Plan bezichtigingBel makelaar

Pas 1

Verkocht
Excellent
Merselo
€ 750.000 k.k.
7485
 m²
235
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Vrij in bosrijke omgeving gelegen vrijstaande woonboerderij met 1.100 m² opslag.

 

 PERSPECTIEVEN

 - Duurzaam wonen met rust en ruimte in een prachtige natuurrijke omgeving met Loobeekdal direct voor de keukenraam, en bossen op loopafstand.

 - Wonen met paarden aan huis, de droom van iedere paardenliefhebber! Met zelfs de optie van een (kleine) binnenbak.

 - Wonen met kantoor of werk vanaf huis. Gezien de aanwezige ruimtes met kantoor, 3 garages en nog ca 1.100 m² bedrijfshal is er volop ruimte voor ondernemende mensen. De afwerking en inrichting van de loodsen kan naar eigen inzicht en planning worden gedaan.

 - Overige activiteiten aan huis als mantelzorg, recreatie of maatschappelijke initiatieven gezien prikkelarme ligging, en toch dicht bij bevolkingscentra en voorzieningen. Aan ruimte geen gebrek op deze bijzondere BUITENSTATE!

 

 LIGGING EN OMGEVING

 Vanuit de vrij gelegen woonboerderij Pas 1 te Merselo hebt u vrij uitzicht over het natuurontwikkelingsgebied "Het Loobeekdal". Met dagelijks leuke verrassingen voor het keukenraam. De locatie ligt tussen Merselo (ca 800 m) en Venray (ca 2 km). Merselo is een gezellig dorp tussen De Peel en De Maas, net aan de Limburgse kant van de provinciegrens. Het dorp wordt aan alle kanten omringt met fraaie bossen als de Balonzuilbossen, Vlakwater en Helderse en Loonse Duinen. Het

 kent een bloeiend verenigingsleven en heeft een eigen basisschool en kinderopvang. Venray, met een van de mooiste binnensteden van Nederland, vervult een regiofunctie voor wat betreft winkels en onderwijs. In Venray zijn onder andere een binnenzwembad, theater, bioscoop, een school voor voortgezet onderwijs en een bibliotheek aanwezig.

 

 OMSCHRIJVING

 De woning heeft extra veel ruimte op de begane grond door de tussenbouw met kantoor en multifunctionele overige ruimten. De woning is instapklaar, levensloopbestendig en duurzaam door uitgebreide na-isolatie en de aanwezige luchtwarmtepomp. De woning is dus gasloos, alleen de zonnepanelen ontbreken nog.

 De bijgebouwen zijn ruwbouwklaar, en kunnen naar eigen inzicht afgewerkt en ingericht worden.

 

 Tevens is het mogelijk om kleinvee of paarden te houden. Dit object biedt hiervoor voldoende ruimte!

 

 WOONKAMER

 Vanuit de hal komt u in de ruime woonkamer met vrij zicht op de tuin. De woonkamer is voorzien van een tegelvloer, gashaard en openslaande tuindeuren naar tuin en terras.

 

 KANTOOR-/STUDEERRUIMTE

 Via de woonkamer is een kantoor-/studeerruimte te bereiken.

 Tevens kan deze ruimte dienst doen als slaapkamer op de begane grond.

 

 KEUKEN

 Vanuit het keukenraam is er dagelijks een prachtig uitzicht over het Loobeekdal. De keuken uit 2003 is voorzien van een tegelvloer en keukenblok met de volgende apparatuur: combimagnetron, koelkast, vaatwasser, inductiekookplaat, ingebouwde Quooker en een afzuigkap. De keuken is direct verbonden met de achterhal met buitendeur.

 

 BADKAMER

 De badkamer is zowel direct bereikbaar vanuit de beneden slaapkamer, dit voor levensloopbestendig wonen, als ook vanuit de achterhal. De nette ruimte is geheel betegeld en voorzien van een inloopdouche, ligbad, hangtoilet, dubbele wastafel en designradiator.

 

 1E VERDIEPING

 De eerste verdieping is voorzien van een overloop, 3 slaapkamers en een badkamer.

 

 BADKAMER

 De moderne badkamer is voorzien van een inloopdouche, hangtoilet en dubbele wastafel.

 

 TUSSENBOUW met BIJKEUKEN en KANTOOR

 In de tussenbouw tussen woning en aangebouwde opslaghal zijn de wasruimte en kantoorruimte, beide voorzien van een tegelvloer.

 

 MULTIFUNCTIONELE EXTRA RUIMTE

 De multifunctionele extra ruimte in de tussenbouw is nu ingericht als "mancave", deze is voorzien van een tegelvloer, twee elektrische overheaddeuren, vloerverwarming en technische hoek met 2 warmwater-buffervaten, aangesloten op de luchtwarmtepomp, de vloerverwarmings-verdeelunit en een elektrische verwarmingsunit als extra zekerheid bij een grote warmwater-vraag in de woning. De uitgebouwde derde inpandige garage is eveneens voorzien van een elektrische overheaddeur en voorbereid voor vloerverwarming. Deze ruimte dient nog afgewerkt te worden.

 

 TUIN

 De tuin is ingericht als een groot speelveld. Met een ruime terrasoverkapping als genietplek voor de zomerse avonden.

 

 GROTE LOODS

 De grote loods direct aan de tussenbouw deed voorheen dienst als rundveestal. Deze inrichting is er volledig uitgehaald en de loods heeft nu alleen een zandbodem. De ruimte is ca 33 x 19 m en is geschikt als kleine binnenrijbak na beperkt verlagen van de bodem.

 De muurplaathoogte is 2.3 - 3 m, afhankelijk van de hoogte van de nieuwe vloer. Afwerking van deze ruimte kan naar eigen inzicht en wensen voor gebruik. Door storm/hagelbuien is er aan 13 dakplaten en de dakgoot van de grote loods schade opgelopen. Oppervlakte: 685 m²

 

 LANGE LOODS

 De lange loods heeft voor een ruime werkplaats met toilet en ruimte met aanrechtblad, beide in directe verbinding met de stijlvolle terras-overkapping.

 De loods is voorzien van 5 elektrische overheaddeuren (ca 3.10 m hoogte) en 3 schuifdeuren (ca 3.40 m hoogte).

 Oppervlakte: 467 m²

 

 BIJZONDERHEDEN

 - Door de aanwezige giga-ruimte zijn er volop mogelijkheden voor ondernemende mensen, klussers of mensen met ruimte vragende hobby's. De loodsen zijn ruwbouwklaar, afwerking kan naar eigen inzicht, snelheid en wensen.

 - Merselo is van oudsher een paardendorp met een grote manege en actieve ponyclub. In de loods is voldoende ruimte voor meerdere paardenstallen om uw paard aan huis te stallen. Met voldoende weides. De grote loods zou zelfs gebruikt kunnen worden als kleine binnenbak.

 - De bestemming is WONEN, met behoud van de ca. 1.150 m² bijgebouw. Behalve hobbymatig gebruik en ruimte voor mantelzorg of aan huis gebonden beroep zijn er mogelijkheden voor verhuur als statische opslag tot 500 m². Er geldt een wijzigingsbevoegdheid voor gebruik als groepsaccommodatie of B&B. Of kleinschalig kamperen. Volop kansen voor ondernemende mensen dus!

 - Onder het dakbeschot van eterniet is het dak van de woning na geïsoleerd. Net als de spouwmuur, vloer en ramen.

 - De woning is na installatie van ca 30 zonnepanelen zelfvoorzienend voor energie door de luchtwarmtepomp. Er wordt geen gas verbruikt. De voorheen aanwezige propaangastank is afgevoerd.

 - De woning is instapklaar en biedt diverse extra ruimtes in de tussenbouw.

 - De oppervlakte van het perceel van 7.485 m² biedt ruimte voor paardenweides en diverse voorzieningen.

 

 Samengevat een bijzonder gelegen woonboerderij in een bosrijke omgeving, met recht een bijzondere BUITENSTATE voor liefhebbers van het buitenleven!

Kenmerken

Woonoppervlakte
235
Perceeloppervlakte
7485
Inhoud
836
Bouwjaar
1961
Extra ruimte
685
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Vloerverwarming geheel, Warmtepomp
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (040-7820849) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object