Plan bezichtigingBel makelaar

Grintweg 11

Verkocht
Excellent
Breda
€ 775.000 k.k.
3170
 m²
201
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Landelijk wonen in een woning met een rijke historie!



Heerlijk rustig en landelijk gelegen te midden van de landerijen met een heerlijk weids en vrij uitzicht. Een prachtige locatie, ook ten opzichte van benodigde voorzieningen en uitvalswegen. Zo zijn vanaf deze locatie de voorzieningen van Breda, als ook de uitvalswegen richting steden zoals Oosterhout, Tilburg en Rotterdam eenvoudig en snel te bereiken.



Niet alleen de ligging is uniek, ook de indeling en mogelijkheden van deze riante en goed onderhouden (gezins)woning zijn ideaal te noemen.



En dat het hier om een huis met karakter gaat, dat kun je zo wel zien. Achter deze gevels gaat een rijke historie schuil, waarover de huidige eigenaar u na aankoop zeer zeker meer kan vertellen. De woning is al sinds de eerste wereldoorlog in de familie. Dat mag toch zeker wel iets zeggen over het huis en de plek. Beiden even bijzonder.



Maak een afspraak en kom dan ook zeker een bezoek brengen aan deze fijne woonboerderij met stallen, carport en sfeervol aangelegde tuin op een perceel van ruim 3100m2. Wij laten u het geheel graag zien!



Een woning met ruimte….



Zo bevinden zich op de begane grond onder meer een ruime woonkamer, een modern ingerichte woonkeuken met toegang tot de multifunctionele opkamer en een 2e woonkamer. Ter plaatse van de verdieping zijn drie fijne slaapkamers en de badkamer aanwezig. De bergzolder en kelder zorgen, naast de twee riante vrijstaande stallen en overkapping/carport, voor praktische bergruimte in en rondom de woning.



Woonkamer

Vanuit de hal, met meterkast en trapopgang naar de verdieping waaronder praktische bergruime, is de woonkamer en de woonkeuken toegankelijk. Deze entree wordt in de regel niet gebruikt, aangezien ook hier geldt, men gaat in Brabant gewoon achterom...., alwaar een tweede entree gesitueerd is. De sfeervolle woonkamer - en zoals vroeger ook wel genoemd, de zondagse kamer - is comfortabel qua grootte en is afgewerkt met behangwanden, een balkenplafond en vloerbedekking. De ruimte is voorzien van een sfeervolle houthaard (Barbas) en grote raampartijen, waardoor er niet alleen een prettige lichtinval ter plaatse aanwezig is, maar tevens een vrij zicht op de tuin.



Keuken

De keuken is heerlijk ruim van opzet en ingericht met een lichtkleurig interieur in combinatie met een zwart granieten werkblad. De fraaie klassieke tegelvloer herinnert aan vroegere tijden. Het in bijpassende stijl vormgegeven interieur staat recht opgesteld en bestaat onder meer uit diverse kastjes en laden. Boven het werkblad zit een groot raam waardoor u heerlijk weg kunt kijken tijdens het bereiden van uw maaltijden. Als (inbouw-)apparatuur is aanwezig een koelkast en een elektrisch fornuis met oven en rvs afzuigkap. Naast het interieur is er voldoende ruimte om een grote tafel te plaatsen, het betreft hier dan ook een echte woonkeuken.



Tweede woonkamer

Direct grenzend aan de keuken is de 2e woonkamer gesitueerd, uiteraard ook als speel-/ tv-kamer of chillruimte te gebruiken. De kamer beschikt over een groot raam en heeft net als de woonkamer een kachel, weliswaar een elektrische. Daarnaast is de ruimte voorzien van vaste kasten en afgewerkt met een laminaatvloer.



Ruimtes met een praktische functie



Naast de leefruimtes beschikt de woning over meerdere ruimtes op de begane grond met een praktische functie. Via de keuken heeft u niet alleen toegang tot de tweede woonkamer, maar ook de opkamer, de kelder en de bijkeuken zijn vanuit hier bereikbaar.



Opkamer

De opkamer is vanuit de keuken bereikbaar via een afgesloten trapopgang met vijf traptreden. De ruimte is boven de kelder gesitueerd en heeft hierdoor niet de volledig hoogte zoals in de keuken en woonkamer het geval is. Bent u wat kleiner van formaat, dan is deze ruimte ideaal als kantoor of hobbyruimte en anders is de kamer zeer zeker geschikt als speelkamer. De twee raampartijen (houten kozijnen met dubbel glas) zorgen ter plaatse voor een prettige lichtinval. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, een schrootjes plafond en behang wanden.



Kelder

Ook vanuit de keuken bereikbaar is de kelder, nu met een kleine stenen trap naar beneden. De ruimte is ruim van opzet, in zijn geheel betegeld en voorzien van een gewelfd plafond en een koekoek voor een natuurlijke ventilatie en lichtinval. Het betreft hier een perfecte ruimte om extra voorraad en zelfs een vriezer te kunnen plaatsen.



Bijkeuken/ Wasruimte

Aan de andere zijde van de keuken is een deur gesitueerd uitkomend in de bijkeuken, met separate toiletruimte en wasruimte. Zowel in de bijkeuken als in de wasruimte is keurige kastruimte met werkblad en spoelbak aanwezig. Ter plaatse van de bijkeuken is de aansluiting voor de vaatwasser gesitueerd en ter plaatse van de wasruimte de aansluiting voor de wasapparatuur. Bijkeuken en wasruimte zijn beide afgewerkt met een laminaatvloer. Via de bijkeuken heb je tevens toegang tot de gang met tweede entree en aansluitend de CV-ruimte en voormalige stal. De volledig betegelde toiletruimte is ingericht met een wandcloset en voorzien van een klein raam.



Voldoende ruimte op de verdiepingen



Vanuit de hal heeft u via de trapopgang toegang tot de eerste verdieping, de voormalige graanzolder..... Eenmaal aangekomen valt direct de grootte van de overloop op. Vanaf hier zijn drie slaapkamers, de badkamer en praktische bergruimtes bereikbaar. De overloop beschikt daarnaast over een dakraam, een radiator en bergruimte achter Louvredeurtjes welke onder het knieschot zijn gesitueerd.



Slaapkamers

De drie slaapkamers op deze verdieping zijn allen prima van formaat, waarvan de hoofdslaapkamer zelfs zeer royaal genoemd mag worden en beschikt over een dakkapel en radiatorbekleding. Ook bij de overige twee slaapkamers zijn de radiatoren keurig aan het zicht onttrokken door radiatorbekleding. In tegenstelling tot de hoofdslaapkamers zijn deze kamers voorzien van een vaste kast. Verder hebben alle slaapkamers vloerbedekking, een (foto)behang wandafwerking en zijn de houten raamkozijnen voorzien van dubbele beglazing.



Badkamer

Niet alleen de overloop en slaapkamers zijn ruim van opzet, ook de badkamer is zeer riant te noemen. Deze geheel betegelde ruimte is begin jaren ‘90 gerealiseerd, is optimaal benut en ingericht met een ligbad, douche, wandcloset, wastafelmeubel en afzuiging. Verwarming middels een designradiator (zowel via CV als elektrisch te gebruiken) en vloerverwarming. Ter plaatse van het lamellen plafond zijn inbouwspots aanwezig.



Bergruimte

Via de overloop zijn twee ruime en erg praktische bergruimtes toegankelijk. Vanuit een van deze ruimtes is tevens de bergruimte, welke deels boven op de eerste verdieping aanwezig is, bereikbaar. Vanuit hier heb je tevens zicht op de nok met spanten, balken en pannen. Het dak heeft geen isolatie, maar men heeft er voor gekozen de isolatie te plaatsen op de plafonds van de eerste verdieping, waardoor deze optimaal geïsoleerd is.



Rondom de woning….



......is een fraai perceel van 3.170m2 gelegen. U kunt hier genieten van een geweldig uitzicht over de aangrenzende weilanden en akkers. De tuin is zeer sfeervol aangelegd met rondom de woning gezellige terrassen, een gazon, diverse hagen en plantenperken met groenblijvende en kleurrijke beplanting. De diverse leibomen, pergola met klimrozen en grote plataan maken tezamen met de verlichting en buitenkraan de tuin tot een gezellig en compleet geheel.



Van het vroege voorjaar tot het late najaar is het fijn vertoeven op de terrassen. Op het terras aan de zuidzijde kun je van de vroege ochtend tot in de avonduren met gepaste privacy heerlijk relaxen en genieten van het uitzicht. Voor de meer actieve mens is er altijd wel een tuinklusje waarmee je je hoofd heerlijk leeg kunt maken.



De met grind aangelegde oprit is afgesloten met een elektrisch bedienbaar hekwerk en biedt ruimte voor het plaatsen van meerdere auto’s en geeft daarnaast toegang tot de aangebouwde schuur (voormalige stalruimte met boogramen, toogdeuren, hooizolder en de lege, niet meer toegankelijke gierkelder) en de diverse bijgebouwen waaronder een Vlaamsche schuur met aangebouwde garage en een carport (v.v. asbestvrije golfplaten). Wat meer naar achter op het perceel staat nog een oude varkensstal.



Vlaamsche schuur met garage

Direct nabij de woning is de Vlaamsche schuur gesitueerd. Dit grote bijgebouw biedt mogelijkheden te over als het bijvoorbeeld gaat om het uitvoeren van een hobby, als werkruimte of als caravanstalling. De fraaie schuur beschikt over de originele houten spanten en balken en is gedekt met riet. Aangrenzend aan de schuur is de garage met schuifdeur naar de achtergelegen stalruimte. Op dit gedeelte van het bijgebouw zijn 16 zonnepanelen geplaatst. Verder heeft de garage elektrisch bedienbare toegangsdeuren en is voorzien van elektra, verlichting en de omvormer voor de zonnepanelen.



Carport / Voormalige varkensstal

Naast de garage staat tevens een loods annex carport voor twee auto’s. De ruimte is voorzien van asbestvrije golfplaten.Vervolgens tref je nog een derde bijgebouw aan op het perceel. Zijnde een voormalige varkensstal. Ook deze stal is multifunctioneel in te richten. De ruimte heeft balken en spanten in zicht en is gedekt met dakpanplaten. Verder beschikt de stal over elektra en een oude tank welke is aangesloten op de hemelwaterafvoer van de stal en functioneert als regenton met een kraan aan de buitenzijde van de stal.



Bijzonderheden

Burenregeling van toepassing t.b.v. energiebesparende maatregelen eigen woning, deze burenregeling is bedoeld voor de ‘nabije’ buren van windmolens en is een vergoeding om je eigen woning te verduurzamen, bijvoorbeeld door extra isolatie, (drie) dubbel glas, zonnepanelen of warmtepomp.

Kenmerken

Woonoppervlakte
201
Perceeloppervlakte
3170
Inhoud
1596
Bouwjaar
1872
Extra ruimte
142
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Aangebouwd steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object