Plan bezichtigingBel makelaar

Hammerstraat 19

Beschikbaar
Excellent
Herkenbosch
€ 450.000 k.k.
2862
 m²
 m²
No items found.

Object omschrijving

Bouwkavel
Aan de rand van de kern Herkenbosch, bieden wij u een bouwkavel aan met een oppervlakte van 2.862 m2.
De kavel ligt aan een van de oudste straten van Herkenbosch en dicht bij het centrum. De locatie biedt de mogelijkheid voor ruim wonen, is op het zuiden georiënteerd en heeft blijvend vrij uitzicht over de achterliggende landerijen.
De huidige eigenaren hebben reeds verkend welke woningbouw mogelijkheden het perceel biedt. De gemeente heeft in een principebesluit medewerking bevestigd voor de bouw van maximaal 4 levensloopbestendige, grondgebonden seniorenwoningen met elk 2 parkeerplaatsen. Dit is een maximum aantal, het bouwen van 1 of 2 vrijstaande, grotere woningen behoort ook tot de mogelijkheden.
De kavel heeft momenteel een agrarische bestemming. Voor de bouw van burgerwoningen dient de bestemming te worden gewijzigd.

Principebesluit gemeente
De gemeente geeft in hun principebesluit medewerking voor de bouw van maximaal 4 levensloopbestendige, grondgebonden seniorenwoningen met elk 2 parkeerplaatsen. Het ontwerp dat de voorkeur heeft van de gemeente betreft twee woningen van 110 m2 en twee van 75 m2. Uiteraard dient een en ander nog nader te worden vormgegeven.

Op verzoek kunnen de volgende documenten ter beschikking gesteld worden:
- Reactie op principeverzoek
- Verkennend bodem- en asbestonderzoek
- Huidige bestemmingsplanregels

Omschrijving locatie
Het betreft momenteel een vervallen agrarische bedrijfswoning met een karakteristieke voorgevel en muur die past in het straatbeeld van tot woning verbouwde boerderijen. De woning en aangrenzende bijgebouwen dateren uit de 19e eeuw. De kavel is zuidelijk georiënteerd en geeft een prachtig uitzicht over de achterliggende landerijen waardoor een vrij uitzicht in de toekomst gegarandeerd wordt. De locatie biedt hierdoor de mogelijkheid om uw droomhuis te realiseren of zelfs een hofje van meerdere woningen. Het is een woonlocatie die uitermate geschikt is voor alle doelgroepen aangezien deze op circa 300 meter van het centrum ligt.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘1e herziening kernen Roerdalen’ van de gemeente Roerdalen.
Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de enkelbestemming ‘Agrarisch’, deels de dubbelbestemmingen 'Waarde - Archeologie 4' en 'Waarde - Archeologie 7', de functieaanduiding bedrijfswoningen en tevens is er een bouwvlak aanwezig.
De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en kan op verzoek in hard-copy aan u worden toegezonden. Voor het realiseren van 1 tot 4 burgerwoningen dient de bestemming gewijzigd te worden naar wonen. In een principebesluit heeft de gemeente aangegeven hier medewerking aan te verlenen.

Ligging
Het object is gelegen aan de rand van de kern Herkenbosch, een kerkdorp met ongeveer 4.170 inwoners. Herkenbosch ligt aan de meanderende Roer, aan de rand van het Roerdal en biedt u veel natuurschoon. In de omgeving zijn vele routes, voorzien van bewegwijzering, om te wandelen, fietsen en paard te rijden. Het object is gelegen op steenworp afstand van de Duitse grens en op 7 minuten afstand van Roermond en A73.
De gemeente Roerdalen, waar Herkenbosch deel van uitmaakt, ligt in Midden-Limburg en bestaat verder uit de kernen Melick, Montfort, Posterholt, St.Odiliënberg en Vlodrop. Het landschap kenmerkt zich door prachtige bosgebieden, oude rivierarmen, moerasgebieden, uitgestrekte landbouwgebieden en stuifduinen en pittoreske plaatsjes. Roerdalen herbergt nog enkele bijzondere gebouwen en monumenten, bijvoorbeeld Kasteel Daelenbroek, De Gisttappermolen, een Beltkorenmolen en de kasteelruïne van Montfort. In het bezoekerscentrum De Meinweg kunt u zich op een leuke interactieve manier laten informeren over de ontstaanswijze, de cultuurhistorie en de natuurwaarden van het Nationaal Park De Meinweg en het Roerdal.

Kenmerken

Woonoppervlakte
Perceeloppervlakte
2862
Inhoud
0
Bouwjaar
Extra ruimte
Aantal verdiepingen
0
Aantal slaapkamers
0
Isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Geen garage
Schuur
Geen schuur
Ligging
Aan rustige weg
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475 - 459 260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object