Plan bezichtigingBel makelaar

Vaartweg 22 B

Verkocht onder voorbehoud
Excellent
Frederiksoord
€ 525.000 k.k.
1564
 m²
91
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Zoekt u rust, ruimte en vrij uitzicht? En wilt u duurzaam wonen? Dan is dit uw kans!Op een historische locatie, aan de prachtige Vaartweg in Frederiksoord, landelijk gelegen, VRIJSTAAND WOONHUIS (bouwjaar 2017) met vrijstaande schuur met carport. De zeer comfortabele, energiezuinige woning ligt in een uniek stukje Nederland, het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid. Een gebied dat zodanig uniek is dat het is aangewezen als Werelderfgoed bij UNESCO!De vrijstaande woning is een moderne en duurzame uitvoering van de vroegere koloniewoningen. De zeer comfortabele woning biedt alle woongemak op de begane grond en is ook nog eens uitstekend geïsoleerd (o.a. triple glas, warmtepomp etc.). De woning ligt heel rustig, omdat het is afgesloten voor doorgaand verkeer.De kavel van ca. 1.564 m² is uitgegeven in erfpacht waarvoor u een jaarlijkse canon betaald, hiermee draagt u bij aan het behoud van een uniek stukje Nederlandse geschiedenis...Rondom de woning ligt een ruime siertuin met diverse terrassen. Vanuit de tuin (en huis…) zijn vrijwel dagelijks reeën te spotten… Er staat een geïsoleerde, vrijstaande schuur met o.a. betonvloer. De schuur is opgedeeld in 2 delen. De aangebouwde carport biedt plaats aan 1 auto. Op de ruime oprit zijn meerdere auto’s te parkeren.De duurzaam gebouwde woning beschikt over een aardwarmte-koelinstallatie. Er is vloerverwarming op de begane grond. De zonnecollector met zonneboiler zorgt voor warm water. De stroom wordt opgewekt door 24 zonnepanelen. Er is een uitgebalanceerd ventilatiesysteem voor een comfortabel binnenklimaat in de zomer (koeling indien nodig) en winter (verwarmen). Dit alles zorgt voor een bijna energieneutraal verbruik!!Indeling:Begane grond:

Entree met meterkast (o.a. waterontharder, glasvezel), trapopgang en modern toilet. Moderne badkamer met badmeubel, designradiator, inloopdouche (met zitje), wastafel en designradiator. Praktische bijkeuken/installatieruimte met witgoed aansluitingen, warmtepomp e.d.. Straatgerichte woonkamer met een aantrekkelijk, landelijk uitzicht en een open keuken voorzien van een moderne keukeninrichting met o.a. koelkast, oven en inductiekookplaat (defect).1e verdieping:

De verdieping is voorzien van veel bergruimte en installaties. Er is een zolderkamer met dakraam.Algemeen:

Bouwjaar: 2017

Kaveloppervlakte ca. 1.564 m² erfpachtgrond,

Woonoppervlakte ca. 91 m², overige inpandige ruimte ca. 0 m², gebouw gebonden buitenruimte ca. 0 m², externe buitenruimte ca. 20 m², inhoud ca. 315 m³,

Bouwaard: de buitengevels zijn opgetrokken in spouw metselwerk. De kozijnen zijn uitgevoerd in hout. De gehele woning is voorzien van isolerende beglazing (extra goed isolerend, triple glas). De vloeren van de begane grond zijn uitgevoerd in schuimbeton, met een hogere isolatiewaarde dan de standaard. Het dak bestaat uit een geïsoleerd dak met pannen.

De woning is uitstekend geïsoleerd en luchtdicht gebouwd,

Verwarming door middel van vloerverwarming gevoed door warmtepomp en een gebalanceerd ventilatiesysteem.

Warmwatervoorziening door middel zonneboiler (en C.V.-ketel)Goed om te weten:De Maatschappij van Weldadigheid heeft de grond in erfpacht uitgegeven. De canon bedraagt € 5078.85 (prijspeil 2023) per jaar, jaarlijks vindt er een indexering plaats. De “Algemene Erfpacht Voorwaarden (kolonie) woningen 2016” zijn van toepassing.U betaalt canon voor het recht van erfpacht, maar daarvoor zorgt de Maatschappij van Weldadigheid dat dit gebied goed onderhouden wordt en dit bijzondere cultuurhistorisch erfgoed bewaard blijft voor de toekomst!Indien de gebruiksoppervlakte Wonen in de toekomst wordt uitgebreid (bijvoorbeeld vanwege een aanbouw), zal dat voor de erfverpachter aanleiding zijn om de verschuldigde erfpachtcanon aan te passen.Het naastliggend landje (ten zuidwesten gelegen van de woning, totaal groot ca. 1.270 m2) kan vanaf 1 maart 2024 mede in erfpacht worden verkregen (wordt nu aan een derde verhuurd). Het landje en woonperceel worden dan één onlosmakelijk geheel (kan dan niet afzonderlijk van elkaar worden verkocht).Bestemming: Wonen – koloniewoning

Dubbelbestemming waarde cultuurhistorie

Beschermd dorpsgezicht Frederiksoord-Wilhelminaoord.De woning wordt al langere tijd niet meer bewoond. Een bewindvoerder treedt op als verkoper. Er is geen vragenlijst en lijst van zaken beschikbaar. In de koopovereenkomst zal “een niet-bewoningsclausule” worden opgenomen. U dient met voornoemde zaken rekening te houden bij een, eventueel, voorstel.

Kenmerken

Woonoppervlakte
91
Perceeloppervlakte
1564
Inhoud
315
Bouwjaar
2017
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
2
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Vloerverwarming geheel, Warmtepomp, Warmte terugwininstallatie, Aardwarmte
Warm water
Cv ketel, Zonneboiler, Zonnecollectoren
Garage
Carport, Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object