Plan bezichtigingBel makelaar

Burgemeester Nooijenlaan 13

Beschikbaar
Excellent
DE RIPS
€ 595.000 k.k.
8930
 m²
155
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

In het buitengebied van De Rips bieden wij u deze vrijstaande langgevelboerderij met tal van mogelijkheden aan met vrijstaande bijgebouwen en het geheel is ingericht met paddock paradise. Gelegen op een perceel van ca. 0,89.30 hectare.

 

 BIJZONDERHEDEN

 - In 2022 is de woning onder andere voorzien van een nieuwe keukeninrichting, woonkamer gemoderniseerd, paddock paradise gerealiseerd en is de oude varkensstal omgebouwd tot een vrijloopstal voor paarden.

 - Voorzien van 14 zonnepanelen met een nominaal vermogen van 5.670 kWh.

 - Ingericht als paddock paradise en mede door de gedane renovatie in 2022 biedt de locatie een goede basis voor wie kleinschalig wil starten.

 - De vrije ligging, en toch vlakbij het dorp, biedt extra kansen voor mensen die op zoek zijn naar beleving van rust en ruimte.

 - Legio aan mogelijkheden voor het (hobbymatig) houden van o.a. paarden, kleinvee, boomteelt of kleinschalige (agrarische verwante) bedrijvigheid.

 

 ALGEMEEN

 In 2022 zijn in de woning diverse moderniseringen uitgevoerd, zo is de keuken voorzien van een luxe inrichting en vloerverwarming, tevens is ook de woonkamer gemoderniseerd. Op de vrijstaande garage zijn 14 zonnepanelen gelegd met een maximaal vermogen van 5.6710 kWh. Daarnaast is het terrein ingericht als paddock paradise en is er een ruime vrijloopstal gecreëerd.

 

 OMGEVING

 De Rips is een levendig kerkdorp van de gemeente Gemert-Bakel. In De Rips vindt u een basisschool, het buurthuis en de plaatselijke supermarkt waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen. De Rips is vooral bekend om haar mooie natuurgebieden en is gelegen te midden van het grootste boscomplex van Noord-Brabant. In de directe nabijheid van deze woning ligt bijvoorbeeld het uitgestrekte natuurgebied De Stippelberg met het Beestenbos, waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen en mountainbiken. Voor paardenliefhebbers zijn er diverse ruiterpaden. Voor de golfers is er de fraaie 27-holes golfbaan Stippelberg te vinden. Verder zijn de Peelbergen en het hippisch centrum Deurne op korte afstand gelegen.

 

 De Rips kent een rijk verenigingsleven. U kunt er onder andere tennissen, voetballen, jeu de boulen, kaarten en kienen. Een huisarts heeft regelmatig zitting in het buurthuis. Vanuit De Rips bent u in circa 10 minuten in Gemert, Bakel of Venray en in circa 35 minuten bereikt u Eindhoven, net als Nijmegen of Venlo.

 

 WOONKAMER

 De woning, gebouwd in 1926, is traditioneel gebouwd met funderingen op staal, in steens en spouw metselwerk opgetrokken en aangesloten op het riool. De begane grondvloer is uitgevoerd in beton en de verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout. De woonkamer en slaapkamer op de begane grond beschikken over een eikenhouten vloer, kozijnen zijn uitgevoerd in hout en de woning is volledig voorzien van dubbele beglazing (gedeeltelijk in 2022 vervangen). De kap van de woning is gedekt met gebakken pannen. De centrale verwarming is olie gestookt en in de woonkamer bevindt zich tevens een houtkachel.

 

 Vanuit de hal (met meterkast) bereikt men de woonkamer.

 

 KEUKEN

 Via het achterportaal betreedt u de berging van de woning. In het achterportaal bevinden zich een badkamer, toilet en ketelopstelling. Vanuit het achterportaal komt u in de keuken, voorzien van een nieuwe keuken (2022) in hoekopstelling met inductiekookplaat, vaatwasser, design afzuigkap, koelkast en combioven. De keuken is voorzien van elektrische vloerverwarming. Via de vaste trap bereikt men de eerste verdieping.

 

 OPKAMER EN 1E VERDIEPING

 Via de vaste trap naar de opkamer (gemoderniseerd in 2022) en toegang tot de eerste verdieping waar men een overloop treft met daaraan gelegen vier slaapkamers.

 

 ACHTERBOUW EN TUIN

 Voormalige koeien- en varkensstal met een oppervlakte van circa 350 m². De achterbouw kan, onder voorwaarden, bij het woongedeelte betrokken worden. In de achterbouw is de elektrische boiler (2022) geplaatst. Verder is hier volop ruimte voor de witgoed opstelling.

 

 De tuin is rondom de woning gelegen en bestaat uit diverse borders met gazon. De oprit bestaat uit half verharding (split) en leidt u tot aan de vrijstaande bijgebouwen.

 

 BIJGEBOUWEN

 Op het erf bevindt zich een voormalige varkensstal (bouwjaar ca. 1970), omgebouwd naar een vrijloopstal voor paarden, met een oppervlakte van ca. 320 m² (ca. 8 x 40 meter). Aan de achterzijde is een overkapping aanwezig. De stal is in spouwmetselwerk opgetrokken en op het dak liggen asbesthoudende golfplaten.

 

 Achter de woning is een vrijstaande berging/hobbyruimte met garage aanwezig (bouwjaar ca. 1980). De berging is in spouwmetselwerk opgetrokken, voorzien van houten spanten, vloer van beton en het dak is gedekt met geïsoleerde sandwichpanelen en voorzien van 14 zonnepanelen. De berging meet ca. 105 m² (ca. 14 x 5 / 4,50 x 7 meter).

 

 In de tuin staat een voormalige kippenstal (bouwjaar ca. 1926) met een oppervlakte van ca. 50 m². De stal is in steen opgetrokken en gedekt met gebakken pannen. Daarnaast staat er een tuinhuis/overkapping (bouwjaar ca. 2019).

 

 PADDOCK PARADISE

 Het achter terrein is ingericht volgens het paddock paradise principe. Verder zijn er diverse fruitbomen en struiken geplaatst en wordt hemelwater hergebruikt. De watervoorziening is aangesloten op leidingwater. Het gehele terrein is voorzien van een Heras hekwerk met twee poorten.

 

 KADASTER

 Het object is kadastraal bekend als gemeente Bakel en Milheeze, sectie A, nummer 4786, groot ca. 0,89.30 ha.

 

 BESTEMMINGSPLAN

 Het object is gelegen in het bestemmingsplan "Gemert-Bakel Buitengebied 2017" van de gemeente Gemert-Bakel. Binnen dit bestemmingsplan is de locatie bestemd als: Agrarisch - Agrarisch bedrijf intensieve veehouderij.

 Het agrarisch bouwblok beslaat een oppervlakte van ca. 1,77.00 ha, waarvan slechts een gedeelte wordt verkocht. De mogelijkheid tot herbestemming naar wonen, agrarisch verwant, niet agrarisch bedrijf en recreatie bestaat.

 

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor of via www.ruimtelijkeplannen.nl

Kenmerken

Woonoppervlakte
155
Perceeloppervlakte
8930
Inhoud
400
Bouwjaar
Extra ruimte
350
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (040-7820849) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object