Plan bezichtigingBel makelaar

Waaldijk 44

Verkocht
Excellent
Herwijnen
€ 750.000 k.k.
2116
 m²
202
 m²
Herenhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Een bijzonder pand met een verhaal en een heerlijke plek om te genieten van vrijheid en ruimte in uw dynamische leven.



Wat kenmerkt deze inspirerende dijkwoning?



- Een prachtige historie: Deze voormalige vleeshouwerij stamt uit het jaar 1901 en kent een bijzonder verhaal. Heeft u de fraaie voorgevel al van dichtbij gezien?

- Middenin de natuur: De landelijke ligging aan de Waaldijk, vlakbij rivier De Waal en zijn uiterwaarden. Een prachtige plek met uitzicht op zowel een grote tuin, een bos én rivier De Waal. Ideaal voor natuurliefhebbers en vrijbuiters.

- Centraal in Nederland: Landelijk en toch centraal! Nabij Gorinchem, op circa 30 autominuten van het bruisende Utrecht, Rotterdam en 's Hertogenbosch.

- Creatief wonen met mogelijkheden! Door de ruimte en de vele vertrekken leent het pand zich voor een diversiteit aan mogelijkheden, onder andere een bedrijf/galerie aan huis, of een heerlijk ruim gezinshuis met voldoende ruimte voor hobby's.



Het royale pand heeft een inhoud van circa 865 m3 en staat op een perceel van maar liefst totaal 2.116 m² grond. Het pand beschikt over veel lichtinval en is ruimtelijk ingedeeld. Het geheel is onder andere voorzien van een fraaie galerie-/kantoorruimte met entresol, een living met fraaie grote raampartijen, 4 slaapkamers en een leefkeuken in het souterrain met openslaande deuren naar de heerlijke tuin en het bos. Tevens is er een grote vrijstaande stenen berging aanwezig. Er zijn diverse bijzondere elementen in het pand aanwezig waaronder de glas-in-lood ramen, de hoge plafonds, de ateliervloer en grote raampartijen.



Deze woning is klaar om door nieuwe bewoners te worden betrokken, het onderhoud is goed en de woning is eenvoudig afgewerkt in de stijl van het pand met behoud van authentieke details. Het huis biedt ook veel mogelijkheden om het te moderniseren of aan te passen naar uw eigen wensen van deze tijd.



Belevenis/quote van de eigenaar: "Wij hebben jaren achtereen optimaal genoten van het wonen hier. Een prachtig monument op een nog mooiere plek en elk jaargetij brengt zijn mooie vergezichten. Het is echt genieten als je 's ochtends wakker wordt en je direct wegkijkt in de natuur. Het is hier soms net een schilderij!'



Globale indeling:



Begane grond/dijkniveau: entree, tochtportaal, galerie-/kantoorruimte met authentieke tegelvloer, een mooi hoog plafond, glas-in-lood ramen en entresol, overloop met trappenhuis, berging, living voorzien van een fraaie houten vloer, sfeervolle openhaard en uitzicht op de tuin.



Souterrain: riante leefkeuken met openslaande deuren naar de achtertuin, hal met separaat toilet, slaapkamer voorzien van een wastafel, berging met witgoedaansluitingen en CV-opstelling (Vaillant, 2007), toegang tot de tuin.



Eerste verdieping: overloop, twee slaapkamers beide voorzien van een dakkapel, overloop bereikbaar middels een kleine trap en voorzien van een berging, moderne badkamer met ligbad, separate douche, toilet en wastafel met meubel, slaapkamer vergroot middels een dakkapel.



Ligging: Het dorp Herwijnen ligt centraal gelegen op enkele minuten van de Rijkswegen A2, A27 en A15. Het dorp heeft zijn eigen winkelkern, 2 basisscholen, goede aansluitingen op het openbaar vervoer en diverse sportverenigingen.

Kenmerken

Woonoppervlakte
202
Perceeloppervlakte
2116
Inhoud
865
Bouwjaar
1901
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij (0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object