Plan bezichtigingBel makelaar

Beekkant 29

Beschikbaar
Excellent
Baexem
€ 695.000 k.k.
12566
 m²
200
 m²
Woonboerderij
Halfvrijstaande woning

Object omschrijving

WOONBOERDERIJ OP UNIEKE LOCATIE!

In het buitengebied van Baexem, bieden wij u een woonboerderij met diverse bijgebouwen en landbouwgrond aan op een unieke locatie. Het object beschikt over veel ruimte, voldoende mogelijkheden, alle voorzieningen op de begane grond en een prachtig uitzicht over de landerijen.
De totale perceel oppervlakte bedraagt 1.25.66 hectare.

Woningsplitsing onder het nieuwe gemeentelijk beleid wordt door de gemeente gezien als kansrijk. Aanvullende informatie kan op verzoek worden toegestuurd.

Uitermate geschikt voor:
- Rustzoekers
- Hobby/beroep aan huis
- Paardenliefhebbers

NAASTGELEGEN BOERDERIJWONING IS OOK TE KOOP!

Omschrijving
De woning dateert van 1800 en is in 1993 ingrijpend verbouwd. De woning en bijgebouwen zijn opgetrokken uit bakstenen (steens gemetseld) en gedekt met betonpannen. De woning is voorzien van eterniet platen dakbeschot. Verder is de woning voorzien van houten kozijnen met dubbel glas. De begane grond is van beton, de verdiepingsvloer van de eerste verdieping is van hout.

Indeling

Begane grond
Hal/entree met meterkast en garderobe geeft middels een lange gang toegang tot de woonkamer, keuken, 3 slaapkamers, de badkamer, een berging en toiletruimte.
De hal en gang zijn voorzien van tegelvloer. De woonkamer is voorzien van vloerbedekking.
De keuken is voorzien van tegelvloer en beschikt over een inbouwkeuken met diverse apparatuur te weten gaskookplaat, afzuigkap, spoelbak en koelkast. Vanuit de keuken is er een bijkeuken toegankelijk. De bijkeuken geeft toegang tot de provisiekast.
Vanuit de hal zijn 3 slaapkamers en de badkamer bereikbaar. De badkamer is geheel betegeld en voorzien van inloopdouche en wastafelmeubel.
Vanuit de woonkamer en keuken is de serre/tuinkamer toegankelijk, welke is voorzien van tegelvloer, gemetselde wanden, kunststof lichtdoorlatende platen dak/plafond en dubbele schuifpui. Vanuit de tuinkamer/serre is de hobbykamer toegankelijk. In de hobbykamer bevindt zich een tweede toiletruimte. vanuit de hobbykamer zijn de berging, garage en schuur bereikbaar.
De schuur is voorzien van originele balkenconstructie tot in de nok.

Kelder behoort tot nummer 29a, toegang moet nog dichtgemaakt worden.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is bereikbaar via de trapopgang in de bijkeuken en bestaat uit een zolder uit 2 delen.

Bijgebouw / Paardenstal
Opgetrokken uit betonwanden met stalen spanten en houten gordingen. het dak is geïsoleerd met dupanel en gedekt met asbesthoudende golfplaten.
Ingedeeld met entree met aanrechtblok, middengang, 4 paardenboxen, berging met meterkast en toiletruimte en een grote opslagruimte/werkplaats. Achterzijde beschikt over een grote rolpoort.

Tuin
De tuin is verzorgd en voorzien van gazon, borders met bomen en struiken en een fraai uitzicht over de landerijen.
Verder zijn er weides voor de paarden/pony's.

Rijbak bedraagt 40 x 20 meter.

Verder ligt er een beregeningsput om de weides te beregenen.

Voorzieningen en installaties
• Elektriciteit: Aanwezig
• Wateraansluiting: Aanwezig
• Gasaansluiting: Aanwezig (meter van nummer 29a bevindt zich in de woning nummer 29)
• Riolering: Aanwezig
• Kozijnen: Hout met dubbelglas
• Internet/tv: via kabel
• Energielabel: D
• Centrale verwarming: CV-ketel Nefit Turbo 32 HR Combi (eigendom)
• Warm watervoorziening: CV-ketel Nefit Turbo 32 HR Combi (eigendom)
• Mechanische ventilatie: aanwezig (unit van nummer 29a bevindt zich in de woning nummer 29)

Olietank is verwijderd.

Bestemming
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Reparatie- en veegplan Buitengebied Leudal 2016’ van de gemeente Leudal. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel deels de enkelbestemming 'Wonen’ en deels de enkelbestemming 'Agrarisch' met als dubbelbestemming ‘Waarde - Archeologie 5’.
Woningsplitsing onder het nieuwe gemeentelijk beleid wordt door de gemeente gezien als kansrijk.

De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op verzoek kan dit in hard-copy aan u worden toegezonden.

Ligging
Het object is gelegen aan doodlopende weg in het buitengebied van Baexem waardoor rust en privacy gewaarborgd worden. Baexem heeft een kleine kern die volledig voorziet in de eerste levensbehoeften. Een slager, bakker, supermarkt, peuterspeelzaal en basisschool zijn allen op loopafstand te bereiken. Voor een wat ruimer winkelaanbod zoals mode- en schoenenzaken, is het dorp Heythuysen, gelegen op circa 4 km afstand, de meest aangewezen plaats. Daarnaast ligt Baexem aan de provinciale weg N280 die de steden Roermond en Weert met elkaar verbindt. Hierdoor ligt Baexem centraal ten opzichte van werkgelegenheid en onderwijs. Steden als Eindhoven en Maastricht zijn in een afstand van maximaal 30 minuten te bereiken.
Baexem behoort tot de plattelandsgemeente Leudal. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Hornerheide, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied. Dit maakt de locatie ideaal voor paardenliefhebbers!

De gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1.500 hectare grote Nationaal Park De Groote Peel. Ten oosten en ten zuiden treft u de Maasplassen aan met volop watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de gemeente Leudal direct aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik.

Kenmerken

Woonoppervlakte
200
Perceeloppervlakte
12566
Inhoud
2117
Bouwjaar
Extra ruimte
370
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
4
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475 - 459 260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object