Plan bezichtigingBel makelaar

Beekkant 29 a

Verkocht
Excellent
Baexem
€ 595.000 k.k.
9111
 m²
229
 m²
Woonboerderij
Halfvrijstaande woning

Object omschrijving

BOERDERIJWONING OP UNIEKE LOCATIE!

“Eigen paarden aan huis en vanuit de woonkamer en serre uitkijken over de weide terwijl de paarden heerlijk aan het grazen zijn? Het kan op deze boerderijwoning op unieke locatie”

In het buitengebied van Baexem, bieden wij u een boerderijwoning met diverse bijgebouwen en landbouwgrond aan op een unieke locatie. Het object beschikt over veel ruimte, voldoende mogelijkheden en een prachtig uitzicht over de landerijen.
De totale perceel oppervlakte bedraagt 0.91.11 hectare.

Uitermate geschikt voor:
- Rustzoekers
- Hobby/beroep aan huis
- Paardenliefhebbers

NAASTGELEGEN WOONBOERDERIJ IS OOK TE KOOP!

Omschrijving
De woning dateert van 1800 en is in 1993 ingrijpend verbouwd. De woning en bijgebouwen zijn opgetrokken uit bakstenen (steens gemetseld) en gedekt met betonpannen. Het dak van de serre is vernieuwd en geïsoleerd in 2019, de dakkapel in 2021. Verder is de woning grotendeels voorzien van kunststof kozijnen met HR++ glas. De begane grond is van beton en de woonkamer deels van hout, de verdiepingsvloer van de eerste verdieping is van hout. De woning is voorzien van eterniet platen dakbeschot. De woning is voorzien van zonnepanelen (33 stuks in eigendom) (280 Wp per paneel) (bouwjaar 2015), tevens is er een laadpaal voor een elektrische auto.

Indeling

Begane grond
Hal/entree met lange gang geeft toegang tot de ruime hobbykamer en leefkeuken.
De keuken is voorzien van tegelvloer en gestucte wanden en plafonds. De inbouwkeuken met diverse apparatuur te weten een quooker, gaskookplaat (4 pitten en wokpit), vaatwasser (2022), afzuigkap, spoelbak, combi-oven en koelkast.
Vanuit de keuken is de woonkamer bereikbaar. De woonkamer is voorzien van laminaat en een schouw.

Vanuit de keuken is er een bijkeuken toegankelijk, welke toegang geeft tot de kantoorruimte met vaste kast, een halletje met trapopgang en een ruimte met toilet, fonteintje en aansluitingen voor wasmachine en wasdroger.
Vanuit de keuken is tevens ook de serre/tuinkamer toegankelijk, welke is voorzien van tegelvloer, gemetselde wanden, gipsplaten plafond en schuifpui. Vanuit de serre is er toegang tot een berging.
Kelder (onder het kantoor) is aanwezig maar vooralsnog niet bereikbaar.

Eerste verdieping
Overloop met 4 slaapkamers en een badkamer.
De overloop is voorzien van vloerbedekking en houten schroten wanden en plafond. De 4 slaapkamers zijn voorzien van laminaatvloer, behangwanden en systeemplafond.
De riante badkamer is geheel betegeld en voorzien van douchecabine, ligbad, toilet en wastafelmeubel met dubbele wastafel. De vloer bestaat deels uit tegelvloer en deels uit vloerbedekking-tegels.

Tweede verdieping
Middels luik op overloop is de zolder toegankelijk.

Bijgebouw / garage
Opgetrokken uit metselwerk en betonpannen.
Ingedeeld met garage, berging en pony/paardenstal.

Tuin
De tuin is fraai aangelegd met zwembad (2004), voorzien van riant terras, gazon, bomen en struiken en een fraai uitzicht over de landerijen.
Tevens bevinden zich in de tuin 3 tuinhuisjes.
Verder is er een riante weide aanwezig voor de weidegang van paarden/pony's.

Voorzieningen en installaties
• Elektriciteit: Aanwezig
• Wateraansluiting: Aanwezig
• Gasaansluiting: Aanwezig (meter van nummer 29a bevindt zich in de woning nummer 29)
• Riolering: Aanwezig
• Kozijnen: Grotendeels kunststof met met HR++ dubbel glas
• Internet/tv: via kabel
• Energielabel: A
• Centrale verwarming: CV-ketel Nefit Turbo 32 HR Combi (eigendom)
• Warm watervoorziening: CV-ketel Nefit Turbo 32 HR Combi (eigendom)
• Mechanische ventilatie: aanwezig (unit van nummer 29a bevindt zich in de woning nummer 29)
• Beregeningsput: Aanwezig

Bestemming
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Reparatie- en veegplan Buitengebied Leudal 2016’ van de gemeente Leudal. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel deels de enkelbestemming 'Wonen’ en deels de enkelbestemming 'Agrarisch' met als dubbelbestemming ‘Waarde - Archeologie 5’. Tevens heeft het de functieaanduiding 'specifieke vorm van wonen - Voormalig agrarisch bedrijf'.

Burgemeester en wethouders kunnen met een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in lid 29.1 ten behoeve van het uitoefenen van ondergeschikte nevenactiviteiten ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van wonen - voormalig agrarisch bedrijf' , in de vorm van:
a. een kleinschalige ondergeschikte horecagelegenheid met een vloeroppervlakte van maximaal 80 m² binnen de bebouwing,
b. een kleinschalige dagrecreatieve voorziening met een vloeroppervlakte van maximaal 80 m2 binnen de bebouwing,
c. detailhandel hoofdzakelijk in zelfgemaakte, - bewerkte, - gekweekte, - geteelde agrarische producten van het eigen bedrijf, met een vloeroppervlakte binnen de bebouwing van maximaal 80 m²,
d. zorglandbouw, uitsluitend in de vorm van dagbesteding.

onder de voorwaarden dat:
1. de gezamenlijke grondoppervlakte van de ondergeschikte nevenactiviteiten genoemd onder a t/m d niet meer mag bedragen dan 500 m²,
2. geen opslag van goederen in de openlucht mag plaatsvinden,
3. de (agrarische) functie van omliggende, niet bij het bedrijf behorende gronden en bebouwing niet wordt belemmerd,
4. de belangen van de in de directe omgeving gelegen (agrarische) bedrijven niet worden geschaad,
5. sprake is van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat,
6. geen onevenredige aantasting plaatsvindt van de natuurlijke waarden,
7. recreatieve ontwikkelingen zijn onderwerp geweest van regionale afstemming.

De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op verzoek kan dit in hard-copy aan u worden toegezonden.

Ligging
Het object is gelegen aan doodlopende weg in het buitengebied van Baexem waardoor rust en privacy gewaarborgd worden. Baexem heeft een kleine kern die volledig voorziet in de eerste levensbehoeften. Een slager, bakker, supermarkt, peuterspeelzaal en basisschool zijn allen op loopafstand te bereiken. Voor een wat ruimer winkelaanbod zoals mode- en schoenenzaken, is het dorp Heythuysen, gelegen op circa 4 km afstand, de meest aangewezen plaats. Daarnaast ligt Baexem aan de provinciale weg N280 die de steden Roermond en Weert met elkaar verbindt. Hierdoor ligt Baexem centraal ten opzichte van werkgelegenheid en onderwijs. Steden als Eindhoven en Maastricht zijn in een afstand van maximaal 1 uur te bereiken.
Baexem behoort tot de plattelandsgemeente Leudal. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Hornerheide, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied. Dit maakt de locatie ideaal voor paardenliefhebbers!

De gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1.500 hectare grote Nationaal Park De Groote Peel. Ten oosten en ten zuiden treft u de Maasplassen aan met volop watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de gemeente Leudal direct aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik.

Kenmerken

Woonoppervlakte
229
Perceeloppervlakte
9111
Inhoud
954
Bouwjaar
Extra ruimte
27
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475 - 459 260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object