Plan bezichtigingBel makelaar

Bommerigerweg 12

Verkocht
Excellent
Mechelen
€ 2.090.000,00
147870
 m²
283
 m²
Aogobject
Overig

Object omschrijving

Op een van de mooiste locaties van ons mooi heuvelland mogen wij u deze unieke boerderij te koop aanbieden. De boerderij geniet aan de achterzijde prachtig panoramisch uitzicht over eigen weides en het glooiende Limburgse heuvelland. De boerderijwoning heeft 6 slaapkamers, maar liefst 283 m² woonoppervlakte en zeeën van ruimte in de schuren en stallen. De boerderij betreft een fantastische locatie voor herontwikkeling tot bijvoorbeeld recreatie en/of woondoeleinden. Het exploiteren van een agrarisch bedrijf (hippisch complex of melkvee (going concern) bestaat ook tot de mogelijkheden door de unieke huiskavel van maar liefst 14.78.70 ha.
 
Bent u reeds enthousiast? Neem dan na het doornemen van de verkoopinformatie contact met ons op voor het kenbaar maken van uw interesse.
 
Algemeen:
Oppervlakte perceel: 14.78.70 ha.
Inhoud woning incl. schuur: 3.677 m³
Gebruiksoppervlakte woning: 283 m²
Overige inpandige ruimte: 542 m²
Gebouwgebonden buitenruimte: 341 m²
Externe bergruimte: 136 m²
Aanvaarding: in overleg
 
Nutsvoorzieningen/installaties:
Elektriciteit: aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
Centrale verwarming: via gaskachels
Warm watervoorziening: via elektrisch boiler
 
De originele boerderij dateert uit 1933 en is opgetrokken in grotendeels massief metselwerk. Het geheel is kwalitatief goed gebouwd en degelijk onderhouden. Het zadeldak is aan twee zijden voorzien van wolfseinden en is gedekt met Mulden pannen.
 
Aangrenzend aan het woonhuis is de authentieke stal gelegen. In de stal is thans een kantine en tanklokaal voorzien. Verder bevinden zich op terrein bedrijfsgebouwen voor het houden van melkvee.
 
Indeling
 
Souterrain:
Middels vaste trap te bereiken provisiekelder. Verdeeld in twee ruimtes.
 
Begane grond
Bij het binnenkomen door de authentieke houten deur met glas en lood komt u in de entreehal voorzien van meterkast en doorloop naar de woonkamer. De woonkamer is verdeeld in twee ruimtes. Aan de linkerzijde treft u de zitkamer met houten vloer en aan de rechterzijde treft u de woonkamer met aangrenzend gelegen open keuken. De woonkamer en open keuken zijn betegeld. De leefkeuken is ingericht met een keuken in hoekopstelling en een gaskachel. Op de begane grond treft men verder een tweede hal met fraaie houten trapopgang naar de eerste verdieping en doorloop naar de bijkeuken en aangrenzend gelegen melkkamer.
 
Eerste verdieping:
Via de fraaie houten trapopgang is de overloop op de eerste verdieping bereikbaar. De overloop verleend u toegang tot maar liefst 6 slaapkamers en de badkamer.  De slaapkamers zijn allen te omschrijven als ruim en zijn respectievelijk circa 12,8 m², 16,3 m², 16,9 m², 20,2 m², 21,0 m² en 24,5 m² groot.
De badkamer is geheel betegeld en voorzien van een douche, toilet en wastafel met meubel.
 
Tweede verdieping
De tweede verdieping is thans in gebruik als zolderverdieping en is via een vaste houten trap bereikbaar. De zolderruimte heeft een oppervlakte van ruim 140 m² en kent dan ook een legio aan mogelijkheden.
 
Koeienstal en melklokaal:
De achter de woning gelegen bedrijfsruimte is voorzien van een melk-, tanklokaal en koeienstal. Het geheel is traditioneel gebouwd; opgetrokken in massief metselwerk met een betonnen verdiepingsvloer. In de koeienstal zijn 29 R-type ligboxen aanwezig (diepstrooisel) 1,15 m. tot 1,24 m. breed. De melkinstallatie betreft een 3 stands open tandem met melkglazen. Verder is er een krachtstroomaansluiting aanwezig.
 
Koeienstal
Aangrenzend aan de authentieke gebouwen is de in 2012 gebouwde nieuwe koeienstal aanwezig. De stal is vrij overspannen en opgetrokken in stalen gegalvaniseerde spanten met houten gordingen en geïsoleerd dak met golfplaten. De achtergevel is voorzien van een in elementen opgetrokken borstwering met ventilatiegordijn. De stal heeft een oppervlakte van circa
405 m² en biedt huisvesting voor circa 26 melkkoeien. Onder de stal is een mestopslag aanwezig van circa 230 m³.
 
Loods
De loods is gebouwd in 2012 en opgetrokken in stalen gegalvaniseerde spanten, houten gordingen en gedekt met golfplaten. De loods is deels voorzien van een klinkervloer en deels betonvloer. Onder de loods is een mestkelder aanwezig (circa  425 m³). De loods is gebouwd rond 2012 en heeft een vloeroppervlakte van circa 340 m².
 
Jongveestal:
De voormalige varkensstal is gebouwd omstreeks 1960 en biedt thans huisvesting aan enkele stuks jongvee.
 
Bestemmingsplan en vergunningen.
Het object is gelegen binnen de contouren van het bestemmingsplan ‘’Gulpen-Wittem buitengebied’’ en heeft daarbinnen de enkelbestemming ‘Agrarisch-bedrijf’ toegekend gekregen. Het bestemmingsplan is vastgesteld op
5 januari 2011. De locatie beschikt momenteel over een ruime bouwkavel.
 
Bent u voornemens om ter plaatse geen agrarisch bedrijf te exploiteren dan kunnen onze collega's van de afdeling planologie u verder helpen met de gewenste bestemming. Burgemeester en Wethouders kunnen namelijk ontheffing verlenen voor niet agrarische activiteiten. Te denken valt aan bijvoorbeeld zorg, verblijfsrecreatie en horeca.
 
Op 24 september 2015 is een vergunning verleend in het kader van Artikel 16/19d Natuurbeschermingswet 1998 voor het houden van 45 melkkoeien (A1.100.1) en 31 stuks jongvee (A3.100). De vergunning heeft betrekking op een emissie van 548,4 kg NH3/jaar. Het houden van deze dieraantallen is tevens vastgelegd middels het activiteitenbesluit bij de gemeente Gulpen-Wittem.
 
Ligging
Dit unieke object is gelegen in een van mooiste buurtschappen die Limburg rijk is. Bommerig is zeer geliefd voor haar prachtige natuur (o.a. het Geuldal en Vijlenerbos) doch ook vanwege de centrale ligging. De ontsluiting is te omschrijven als goed en steden zoals Maastricht, Valkenburg maar ook het prachtige Belgische Aubel zijn nabij gelegen.
 
Kadastrale gegevens
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Wittem, sectie L, nummers 469, 479, 988, 989, 1078 en 1081 ,
totaal ter grootte van 14 hectare, 78 are en 70 centiare (147.870 m²)
 
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
 
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.
 
Wilt u meer weten over dit unieke object neem dan contact op met ons kantoor voor meer informatie

Kenmerken

Woonoppervlakte
283
Perceeloppervlakte
147870
Inhoud
3677
Bouwjaar
1933
Extra ruimte
Aantal verdiepingen
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object