Plan bezichtigingBel makelaar

Dorpsweg 159

Verkocht onder voorbehoud
Excellent
Twisk
€ 1.350.000 k.k.
11080
 m²
851
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Dit prachtige historische pand wordt in zijn geheel en tevens gesplitst aangeboden als woonhuis en een stolpboerderij, welke onlosmakelijk met elkaar verkocht worden. (kijk voor de andere aanmeldingen op Dorpsweg 159 WH Twisk of Dorpsweg 159 Stolp Twisk).

In het rustieke dorpje Twisk in de gemeente Medemblik ligt dit sprookjesachtige Landgoed ’t Twiskerslot op een perceel van wél 11.080 m². Twisk is een prachtig historisch dorp gekenmerkt door bruggetjes over de waterwegen naar de huizen en boerderijen. Rijdend door het dorp Twisk waant u zicht even terug in de tijd. Het monument ‘Stationsgebouw Twisk’ completeert bijvoorbeeld het nostalgische gevoel van het dorp. De imposante woning aan de Dorpsweg 159 te Twisk is ook een monument. Landgoed ’t Twiskerslot aan de Dorpsweg 159 te Twisk is een uiterst bekende locatie in regio West-Friesland. Een waar begrip in deze regio en terecht. Dit landgoed is één van de parels van West-Friesland. Enige tijd geleden woonde de gerenommeerde pianist Wibi Soerjadi nog in dit bijzondere maar bovenal buitengewone pand. Ook Peter van Straaten, Nederlandse cartoonist, striptekenaar en schrijver heeft hier gewoond en zijn werken geschreven vanuit deze locatie. Daarnaast heeft menig bruidspaar hier elkaar het ‘ja-woord’ gegeven. Het landgoed stond en staat nog steeds voor kwaliteit, historie en karakter. Wanneer u over het perceel rond loopt wordt u in een soort van sprookje gezogen. Dat sprookje begint aan de voorzijde van de woning, het vooraanzicht van de woning zou rechtstreeks uit een verhaal van de Gebroeders Grimm gekopieerd kunnen zijn. Een imposant exterieur met sierlijke details. De pirons, de glas-in-lood elementen, de torenspits en de gekleurde bakstenen. Allemaal zorgen zij voor dit buitengewone aanzicht. De herkenbare teleurstelling van wakker worden op het hoogtepunt van uw droom… Het is niet alleen een teleurstelling, maar voelt ook onafgerond. Maar hoe bijzonder is het om een droom werkelijkheid te laten worden? Dat kan op ’t Twiskerslot! De prachtige tuin op het perceel en het bijzonder pand zullen een constant gevoel van dromen bezorgen. Foto’s geven vaak een mooi beeld van een woning. Echter dienen sommige locaties ‘live’ ervaren te worden. Dit is zo’n locatie! Plan dus snel een bezichtiging in!

Bouwjaar: ca. 1910
Woonoppervlakte: ca. 851 m²
Overige inpandige ruimte: ca. 145 m²
Inhoud: ca. 3.760 m³
Perceeloppervlakte: 11.080 m²
Externe bergruimte: ca. 6 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
851
Perceeloppervlakte
11080
Inhoud
3760
Bouwjaar
1910
Extra ruimte
145
Aantal verdiepingen
5
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Voorzetramen
Verwarming
Cv ketel, Open haard
Warm water
Cv ketel
Garage
Parkeerplaats, Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord

‘Goede voorbereiding is het halve werk’

Onder de naam Highstate projectbegeleiding bundelen Monique Goossens en Wiljan Jansen hun krachten in het adviesconcept voor het bouwen en verbouwen van huizen.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij () voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.