Plan bezichtigingBel makelaar

Kerkepad 7

Ingetrokken
Excellent
Andijk
€ 695.000 k.k.
760
 m²
399
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Groots wonen in een uniek kerkgebouw! De Oosterkerk in Andijk staat garant voor: anders dan anders, imposant, veel leefruimte, karakteristiek, creativiteit, rust, buiten- en landelijk wonen. Deze bijzondere kerk heeft een woonbestemming en intern is de woonindeling reeds gemaakt. Enkele vertrekken zijn gereed en alle plannen, ideeën en bouwmaterialen liggen klaar voor de afwerking. Een fantastisch gebouw met potentie en mogelijkheden want met een inhoud van 1550 m³ en de 400 m² leefoppervlakte leent dit historische object zich uitstekend voor wonen en werken aan huis en/of kangoeroe wonen. De kerk is van buiten geheel gerestaureerd en staat op een perceel van 760 m² met een riante tuinoppervlakte aan water.De Oosterkerk is prachtig gelegen in een rustige straat aan de Westfriese omringdijk, met daarachter het IJsselmeer. De bouw van de kerk startte, onder leiding van architect A. Stoutjesdijk, in 1872 en kwam gereed in 1873 met zichtbaar de kenmerkende eclectische elementen uit die bouwperiode. De buitenkant is geheel met aandacht gerestaureerd waarbij de klokkentoren, indien gewenst, nog werkzaam is. Het vergezicht vanuit de toren is spectaculair! Vermeldenswaardig is het bewaard gebleven bouwbestek.Bijzonderheden:

* Woonbestemming

* Inhoud 1550 m3

* Leefoppervlakte circa 400 m²

* Restauratie dak 2000

* Restauratie klokkentoren 2014

* Restauratie gevels 2015-2017-2019

* Schilderwerk buiten 2017

* Beschoeiing vernieuwd 2019

* Interne woonindeling

* Veel materialen aanwezig

* Naar eigen wens af te makenAndijk is een langgerekt lintdorp aan het IJsselmeer. Er is een levendige jachthaven met een prachtig recreatiegebied en voldoende daagse voorzieningen zoals winkels, scholen, sport en recreatie. Omliggende dorpen en steden bieden in ruime mate aanvullende voorzieningen als treinstations, middelbare scholen, horeca en winkels. Door de vernieuwde N307 is verkeersader A7 bijzonder goed en snel bereikbaar en ligt Amsterdam op slechts 45 autominuten verwijderd.Er valt veel te vertellen over de Oosterkerk. Verhalen van weleer, over de restauratie, over de herinrichting en over de gebruikte en aanwezige materialen. We vertellen u er graag over! Dus bent u enthousiast geworden en wilt u graag de sfeer proeven en de mogelijkheden die deze bijzondere ruimte biedt zelf ervaren? U bent van harte welkom voor een bezoek aan deze unieke kerk.

Kenmerken

Woonoppervlakte
399
Perceeloppervlakte
760
Inhoud
1550
Bouwjaar
1873
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
1
Isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
390
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord

‘Goede voorbereiding is het halve werk’

Onder de naam Highstate projectbegeleiding bundelen Monique Goossens en Wiljan Jansen hun krachten in het adviesconcept voor het bouwen en verbouwen van huizen.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Kwantes Makelaardij () voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.