Plan bezichtigingBel makelaar

Oude Akerweg 12 + 12B

Excellent
Vaals
€ 730.000,- k.k.
25225
 m²
168
 m²
Paardenhouderij

Object omschrijving

Geheel vrijblijvend mogen wij u deze complete hippische accommodatie in het buitengebied van Vaals te koop aanbieden. Deze unieke en karakteristieke accommodatie omvat onder andere 2 stallen met in totaal 47 boxen, rijhal, buitenpiste, half vrijstaande woning en weilanden. Het geheel is gelegen op een perceel van 2.52.25 ha.

Het object kent vele exploitatiemogelijkheden. Het is een ideale locatie voor het exploiteren van een manege/pensionstalling doch ook voor het africhten en trainen van uw eigen paarden.

Woonhuis
Het woonhuis is gelegen aan de straatzijde. Bij het betreden van de toegangshal treft u de trap naar de etage, ingang naar de keuken en woonkamer. De keuken is gelegen aan de rechterzijde van de hal en is in 2016 vernieuwd. Vanuit de keuken heeft u toegang tot het kantoor, toilet, badkamer en gastenkamer.
De woonkamer is gelegen aan de linkerzijde van de hal en heeft een oppervlakte van 29 m².

De woning is volledig voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas. Verwarming geschiedt via 2 pellet kachels (keuken en woonkamer). De woonruimte kan worden vergroot middels het in gebruik nemen van de aangrenzend gelegen schuur. Op het dak van de woning zijn 22 zonnepanelen geplaatst.

Via de trapopgang in de hal bereikt u de overloop op de eerste etage met daaraan gelegen 2 slaapkamers en de in 2021 vernieuwde badkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche, toilet en dubbele wastafel. Op de eerste etage is verder een behoorlijke opslagruimte aanwezig welke eenvoudig in gebruik te nemen is als extra slaapkamer.

Hippische accommodatie
De rijhal is gebouwd in 1990 (23 x 45 meter) en is voorzien van een geopat bodem. Aangrenzend aan de rijhal is de kantine gesitueerd. Verder zijn aan één zijde van de rijhal en dubbele rij boxen gelegen. In totaal zijn hier 31 boxen gelegen welke allen voorzien zijn van schuifwanden. In de rijhal zijn tevens één wasplaatsen en één solarium aanwezig. Op het dak van de rijhal zijn 52 zonnepanelen geplaatst.

De boxenstal is voorzien van 13 boxen en zadelkamer.

De buitenpiste is thans 20 x 40 meter met aangrenzend een paddock van 20 x 20 meter. De buitenpiste is gedraineerd en eenvoudig te vergroten tot 20 x 60 meter. Vanuit het erf heeft men toegang tot de huisweide. De huisweide is ruim 1,8 ha. groot.

Vergunningen
Het bedrijf beschikt over een omgevingsvergunning (Wet Milieubeheer) die dateert van 3 april 1995 voor het houden van 45 paarden, 10 paarden in opfok en 25 pony's.
De stukken zijn op kantoor aanwezig en worden op eerste verzoek aan u toegezonden.

Het bestemmingsplan
De locatie Oude Akerweg is gelegen binnen het plangebied van het onherroepelijke
bestemmingsplan, Buitengebied 2013, vastgesteld op 29 juni 2015 door de gemeenteraad van Vaals. Ter plaatse van onderhavige locatie is in hoofdzaak de bestemming, recreatie, van kracht. De locatie is gelet op de functieaanduiding in zijn algemeenheid bedoeld voor de exploitatie van een manegebedrijf.

Heeft u vragen over het bestemmingplan of bent u voornemens iets anders te exploiteren dan een manegebedrijf neem dan contact op met de verkopend makelaar. Indien nodig kunnen wij terugvallen op de kennis van een van onze planologische adviseurs.

Ligging
Deze hippische accommodatie is gelegen ten westen van Vaals. Alle basisvoorzieningen zijn op fietsafstand aanwezig. De ligging rondom talrijke uitrijgelegenheden maakt deze locatie uniek. Op korte afstand is het Vijlenerbos gelegen. De ruiterroutes voeren langs velden, beekjes en bossen. Plaatselijk kan men genieten van ultieme vergezichten.

Kenmerken

Woonoppervlakte
168
Perceeloppervlakte
25225
Inhoud
1078
Bouwjaar
1950
Extra ruimte
Aantal verdiepingen
Aantal slaapkamers
Isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
47
Rijbaan
Binnen en Buiten
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
47
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.