Plan bezichtigingBel makelaar

Parallelweg 127

Beschikbaar
Excellent
BERGEN OP ZOOM
€ 625.000 k.k.
502
 m²
406
 m²
Herenhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Wonen, werken en leven op grote hoogte in een unieke WATERTOREN? 

Dit is uw kans om in bezit te komen van een wel heel speciaal Rijksmonument.
Op loopafstand van het centrum van Bergen op Zoom staat deze prachtig gerestaureerde watertoren. Het is een markante toren binnen de stad, die vanaf veel plekken in de stad steeds weer te zien is in het straatbeeld. Het object is absoluut uniek te noemen. De buitenzijde is volledig gerestaureerd en in zeer goede staat van onderhoud. Van binnen is de watertoren de afgelopen jaren met veel liefde en creativiteit ingericht en bewoond door kunstenaar Marius Dielemans. De inrichting van de watertoren is niet in woorden en zelfs niet in foto’s te vangen, maar moet u komen ervaren! Alles is op maat gemaakt (en vooral rond) en tot in uiterste precisie doordacht en uitgevoerd. 

Binnen de watertoren zijn diverse niveaus waardoor u langzaam van de begane grond in de top terecht komt. Vanaf de bovenste verdieping, het voormalige watervat, heeft u een panoramisch uitzicht over Bergen op Zoom en veel verder.Binnen de bestemming zijn diverse mogelijkheden om wonen en bedrijf te combineren. Hierdoor is het goed mogelijk om ook úw creativiteit los te laten op de toekomst van dit bijzondere pand.De watertoren is een Rijksmonument van 35 meter hoogte, bouwjaar 1899 naar ontwerp van D. de Leeuw. In 1984 is deze buiten werking gesteld als watertoren. De afgelopen jaren is de toren gebruikt geweest als woning en werk- (en vermaak-) plaats.Via de Matterport opname kunt u in 3D een eerste indruk van de toren krijgen, maar maak vooral ook een afspraak om dit unieke object echt te beleven. De basis die Marius Dielemans met veel toewijding heeft gelegd, dient nog wel afgewerkt te worden. Zijn creatie is vooral van hout gemaakt en daarom ook eenvoudig naar wens nog aan te aanpassen. Ook een totaal andere afwerking of onderverdeling van de ruimte behoort tot de mogelijkheden.

Twijfel vooral niet over de bouwkwaliteit van de toren, een vol watervat had een gewicht van ruim 25.000 kg, dus de constructie moest dat ook aankunnen.De toren staat op een perceel van 500 m2 tegen het John F. Kennedy viaduct. De ontsluiting voor een auto kan via de Abeelstraat, op het perceel zelf is ruimte genoeg voor een mooie tuin en parkeren op eigen terrein. Over de bestemming:

De toren heeft een woonbestemming met als functieaanduiding “specifieke vorm van gemengd 3”.

De hierbij horende regels van het bestemmingsplan zijn:

De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

-    wonen in een woning,

-    beroepsmatige en bedrijfsmatige activiteiten in een woning (…)

-    ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van gemengd-3': tevens voor,

a.  het behoud van het gebouw als watertoren zodanig dat de verschijningsvorm en uiterlijke kenmerken worden 

      gehandhaafd,

b.   kantoren en/of praktijkruimten en/of dienstverlening,

c.   horecabedrijven als bedoeld in categorie 1a en 1b van de Staat van Horeca- activiteiten,Binnen de bestemming is dus zeer veel mogelijk. Detailhandel is niet toegestaan.

Kenmerken

Woonoppervlakte
406
Perceeloppervlakte
502
Inhoud
1871
Bouwjaar
1899
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
0
Isolatie
Geen isolatie
Verwarming
Geen verwarming
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Garage
Geen garage
Schuur
Geen schuur
Ligging
In woonwijk, Vrij uitzicht
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord

‘Goede voorbereiding is het halve werk’

Onder de naam Highstate projectbegeleiding bundelen Monique Goossens en Wiljan Jansen hun krachten in het adviesconcept voor het bouwen en verbouwen van huizen.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Schep Makelaardij () voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaardij (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaardij (0182-383038) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.