Plan bezichtigingBel makelaar

Schuttebergsweg 5 A

Excellent
Vaals
€1.495.000,- k.k.
58676
 m²
165
 m²
Paardenhouderij

Object omschrijving

Op een fraaie, bosrijke locatie gelegen, in het buitengebied van Vaals, mogen wij u dit goed lopende hippisch complex te koop aanbieden. Deze unieke locatie omvat onder andere een ruime vrijstaande (bedrijfs)woning, 47 stallen en alle benodigde faciliteiten om een manegebedrijf/pensionstal te kunnen exploiteren.

Het object wordt thans aangeboden op een perceel van ca. 5.86.76 ha. Optioneel bestaat de mogelijkheid om dit te vergroten met onder andere ca. 5.06.84 ha. huiskavel en 2.23.55 ha. veldkavel (natuur) tot maar liefst 13.17.15 ha. in totaliteit.

Het object kent meerdere exploitatiemogelijkheden. Het is een ideale locatie voor het exploiteren van een manege/pensionstalling echter ook voor het africhten en trainen van uw eigen paarden.

Algemeen:
Bouwjaar: 1980, 1982, 2006 en 2015
Inhoud woning: circa 840 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 165 m²
Overige inpandige ruimte: circa 77 m²
Gebouwgebonden buitenruimte: circa 18 m²
Externe bergruimte: circa 300 m²
Perceeloppervlakte: ca. 5.86.76 ha. (optioneel te vergroten)
Vraagprijs: € 1.495.000,-
Aanvaarding: in overleg.

Nutsvoorzieningen/installaties:
Elektriciteit: aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
Kozijnen woonhuis: houten kozijnen bezet met dubbelglas.

Centrale CV installatie: middels CV-installatie
Warm watervoorziening: middels CV-installatie

Indeling:
Begane grond
Via de hal heeft men toegang tot de woonkamer, keuken en kantoorruimte. In de hal is de toiletruimte met toilet en fonteintje, de meterkast en de trapgang naar de eerste verdieping gesitueerd. De woonkamer is ruim van opzet en is voorzien van een openhaard en tegelvloer. De gesloten keuken uit 2005 is voorzien van een gootsteen, inductie kookplaat, oven, magnetron, koelkast en vaatwasser. Vanuit de hal heeft men tevens toegang tot de bijkeuken en de provisiekelder.

Eerste verdieping
Via de trapopgang heeft men toegang tot de eerste verdieping. Vanuit de overloop zijn 4 slaapkamers en de badkamer te bereiken. De slaapkamers hebben een grootte van respectievelijk ca. 11,2 m², 11,5 m², 14,5 m² en 18,6 m². De moderne badkamer is in 2015 vernieuwd en voorzien van een inloopdouche met regendouche, toilet, wandmeubel met dubbele wastafel en designradiator.

Tweede verdieping
Via een vlizotrap te bereiken bergzolder.

Hippisch complex:
De oorspronkelijke bebouwing is gebouwd in carré opstelling in 1980. Dit gedeelte is in totaliteit voorzien van 19 stallen. Verder bevinden zich in dit complex tevens een werkplaats, kantoorruimte/kantine, zadelkamer en opslagloods. De mogelijkheid bestaat om in de aanwezige loods extra stallen te plaatsen. De ruime vergunning laat uitbreiding toe tot 57 paarden en 3 paarden in opfok.

Paardenstal straatzijde
De stal is gebouwd in 1982 en is opgetrokken in spouw rondom stalen spanten. In de stal zijn 10 paardenboxen aanwezig.

Rijhal en boxen
De overdekte rijhal is gebouwd in 2006 en voorzien van een Agterberg bodem (20 x 40 m). Aan de voorzijde van de hal is op de eerste verdieping is een kantine met sanitaire voorzieningen gerealiseerd. Aan de rijhal is verder een aanbouw aanwezig welke is voorzien van 14 paardenboxen. De rijhal vormt het hart van het bedrijf en verkeert in zeer goede staat.

Opslagloods
Aan de noordzijde van de woning is de in 2015 gebouwde opslagloods aanwezig (30 x 15 m). Deze loods is thans in gebruik als opslagloods voor hooi en stro. De loods is opgetrokken in stalen gegalvaniseerde spanten; beton elementen borstwerking en bekleed met damwand. Het dak is gedekt met golfplaten en de vloer is overwegend uitgevoerd in korrelmix.

Op het buitenterrein bevindt zich verder de rijbak (20 x 40 m) voorzien van Geopat bodem en de loungeercirkel. Achter de opslagloods is tot slot een ruime paddock voorzien van kunststof ondervloer.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen binnen de contouren van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’ en heeft daarbinnen de enkelbestemming ‘recreatie’ toegekend gekregen. Het bestemmingsplan is vastgesteld op 29 juni 2015 door de gemeente Vaals.

Binnen deze bestemming is het thans toegestaan om naast manegeactiviteiten tevens agrarische nevenactiviteiten te exploiteren.

Vergunningen
Op 20 januari 2006 is een vergunning in het kader van Wet milieubeheer verleend voor het houden van 57 paarden (K1) en 3 paarden in opfok (K2).

Ligging
Deze hippische accommodatie is gelegen ten zuidwesten van Vaals nabij de Duitse én Belgische grens. Alle basisvoorzieningen zijn op nabij gelegen. Deze ligging is uniek met rondom de bedrijfslocatie talrijke uitrijgelegenheden. Op korte afstand is het Vijlenerbos gelegen, de ruiterroutes voeren langs velden, beekjes en bossen. Plaatselijk kan men genieten van ultieme vergezichten.

Kadastrale gegevens
Het object is kadastraal bekend als gemeente Vaals, sectie H, nummers 823 (gedl.) en 824 ter grootte van ca. 5.86.76 ha.
Optioneel is er meer grond aan te kopen met een perceel grootte van ca. 5.06.84 ha. huisweide.
Daarnaast is het object verder uit te breiden met een perceel natuurgrond met een oppervlakte van 2.23.55 ha.

Inlichtingen
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de heer S.E.E. (Stef) Limpens van het kantoor te Voerendaal, bereikbaar op telefoonnummer: 045-5753255.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Kenmerken

Woonoppervlakte
165
Perceeloppervlakte
58676
Inhoud
840
Bouwjaar
1980
Extra ruimte
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Verwarming
Cv
Warm water
Cv
Garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
47
Rijbaan
Binnen en Buiten
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object