NL | EN

 

Buiten wonen: ervaren makelaars vertellen over de voordelen

Buiten wonen en benieuwd naar de unieke voordelen daarvan? De meer dan 20 bij ons aangesloten NVM-makelaars hebben daarmee veel ervaring en wonen ook zelf grotendeels in het buitengebied.


Zoekt u een makelaar om buiten te wonen of wilt u meer weten over de voordelen daarvan? We vroegen het Bart Pittens van Bernheze Makelaars, die veel werkt met woningen in het buitengebied en daar ook zelf met veel plezier woont.

foto Bart

Voordelen van landelijk buiten wonen

Bart legt uit: “Het is heerlijk wonen in het buitengebied. Landelijke woningen hebben een heel eigen karakter. Ze voelen heel ontspannen aan, staan op unieke locaties en bieden de ruimte om echt te genieten van hoe mooi Nederland eigenlijk is.” Met hem bespreken we drie belangrijke voordelen van buiten wonen:

  1. Goed voor de gezondheid
  2. Genieten in de natuur
  3. Helemaal ontstressen

Meer beweging: goed voor de gezondheid

“Buiten wonen is ontzettend goed voor de gezondheid,” vertelt Bart. “Zodra je de deur uitstapt bevind je je midden in de frisse lucht. En het groen om je heen nodigt uit tot bewegen, dat is zeker goed in tijden waarin we 'zitten' als het nieuwe roken bestempelen.”

Genieten in de natuur

Hij legt uit dat het voor hem en zijn klanten bovendien heel belangrijk is om midden in de natuur te wonen. De natuur ingaan, vermindert stress en werkt rustgevend: dat is uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken gebleken.  “De natuur is prachtig en werkt heerlijk ontspannend. Door er te gaan wonen kun je er heel eenvoudig veel tijd doorbrengen er er zoveel mogelijk van genieten.” 

vlinder

Helemaal ontstressen

Mensen die vaker piekeren en meer gebukt gaan onder het tempo van het moderne leven, merken dat een verblijf in de natuur helend werkt. “Wonen in het buitengebied helpt uitstekend om te ontstressen. We zijn actief bezig met veel prachtige woningen in dit gebied, waardoor het soms hard werken is. Dan is het heerlijk om ’s avonds of in het weekend te tuinieren of even lekker door de natuur in de spreekwoordelijke achtertuin te wandelen,” legt Bart uit.

Buiten wonen: ervaren makelaar

Wilt u buiten wonen en zoekt u daarvoor naar een ervaren makelaar? Wij weten dankzij de meer dan 20 aangesloten makelaars wat de voordelen zijn van een landelijke woning. Ook hebben we veel paardenobjecten te koop. Ontdek de bijzondere woningen die er te koop staan, bijvoorbeeld als u graag vrijstaand wilt wonen. U kunt op die manier uitgebreid genieten van de prachtige natuur, uiteraard in het deel van het land waar uw oog op is gevallen of waar u nu ook al woont.


Online heeft u de keuze uit een uitgebreid aanbod met landelijke woningen in het buitengebied. We laten u graag zien wat er mogelijk is om landelijk en buiten te wonen, bijvoorbeeld als u zoekt naar de rust en een plek om heerlijk te ontstressen zodra het werk erop zit. Wij zorgen er op die manier voor dat u een beeld krijgt van wat er beschikbaar is, iets waar we u vervolgens natuurlijk uitstekend meer over kunnen vertellen.


Wilt u buiten wonen of ons het hemd van het lijf vragen? Stuur ons een e-mail naar info@buitenstate.nl, benader een vestiging bij u in de buurt of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u!

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding