NL | EN

 

Landhuis te koop: waarop letten bij de aankoop ervan?

Zoekt u een landhuis of andere bijzondere woningen te koop? Of wilt u handige tips waar u op kunt letten tijdens uw zoektocht? Dankzij meer dan 20 aangesloten NVM-makelaars in het buitengebied kunnen we u daar uitstekend over adviseren. We leggen u online uit welke praktische tips u mee kunt nemen en zijn natuurlijk beschikbaar op de 40 vestigingen door bijna heel Nederland.

Een te koop staand landhuis biedt geweldige kansen om midden in de natuur te wonen, als u goed let op de eventuele nadelen hiervan. Gaat het om een vervallen landhuis te koop of blijkt er meer aan de hand dan u in eerste instantie dacht? Een hobby landhuis is ontzettend mooi, maar soms moet er meer aan gebeuren dan u in eerste instantie zou denken. Met name bij oude landhuizen kunnen ook de kosten voor gas, water en licht flink oplopen. Dat is niet erg, als u zich er vooraf goed van bewust bent en u niet voor verrassingen komt te staan. 

We helpen u graag op weg met een aantal handige tips. Onze makelaars wonen ook zelf grotendeels in het buitengebied, waardoor ze de landhuizen die er te koop staan doorgaans goed kennen. We hebben daar veel ervaring mee, waardoor we de ideale adviseur zijn om u een aantal praktische tips mee te geven. 

Landhuis kopen in Nederland: 3 praktische tips

Benieuwd naar onze praktische tips om een landhuis te kopen in Nederland? We zetten er 3 voor u op een rij:

  1. Onderhoud aan het landhuis
  2. Bekende verborgen gebreken
  3. Locatie van het landhuis

Onderhoud aan het landhuis

Hoe is de staat van het onderhoud van het landhuis? Wanneer is daar voor het laatst veel aandacht aan besteed en wie heeft dit gedaan? Een hobby landhuis mag er schattig en knus uitzien, maar niet iedere doe-het-zelver is even handig en degelijk in de aanpak. Het is de moeite waard om hier goed naar te (laten) kijken, vooral als er sprake is van aanbouwen of andere bouwkundige wijzigingen die door de jaren heen zijn aangebracht.

Onze NVM-makelaars doen goed onderzoek naar de bouwkundige staat van de woning, net als naar het onderhoud dat er is uitgevoerd. Aan de hand daarvan geven ze duidelijk aan waar u rekening mee dient te houden en wat punten zijn om op te letten. Het voorkomt niet dat u ook zelf onderhoud uit dient te (laten) voeren, maar u komt niet voor vervelende verrassingen te staan. 

Bekende verborgen gebreken

Iedere woning kan verborgen gebreken bevatten, maar met name bij oude landhuizen zijn er regelmatig zwakke plekken. Onze makelaars weten waar het vaak mis gaat, dus welke onderdelen wat extra aandacht vragen op het moment dat u een landhuis wilt kopen. 

Staat er een landhuis te koop met een rijke historie? Onze makelaars controleren de woning op de bekende verborgen gebreken of helpen u daar kritisch naar door te vragen. Het is de beste manier om een vervallen landhuis dat te koop staat toch op z’n waarde te kunnen beoordelen. Een oud landhuis kan goed onderhouden zijn, maar soms is het de schijn aan de buitenkant die verhult wat er van binnen eigenlijk aan de hand is.

Wilt u een landhuis kopen in Nederland en daar een goede keuze voor maken? Dan is het verstandig om dit samen met een makelaar te doen die zowel het type woning als de omgeving goed kent. Het levert vaak het meest complete beeld op, waarmee u voorkomt dat er vervelende verrassingen ontstaan zodra u de koopakte eenmaal heeft ondertekend. 

Locatie van het landhuis

Tenslotte is het bij een landhuis dat te koop staat belangrijk om goed te (laten) kijken naar de locatie. Dat geldt voor een landhuis nog meer dan voor andere woningen. Koopt u de woning om midden in de natuur te wonen en volledig te kunnen ontstressen? Onze makelaars kennen de verschillende gebieden, waardoor ze goed kunnen aangeven of het er inderdaad zo rustig is als dat het lijkt tijdens de bezichtiging. We kennen de omgeving, waardoor we u veel meer kunnen vertellen over de eigenschappen van de locatie die u op het oog heeft.

Bovendien kunnen onze makelaars de regio goed inschatten aan de hand van eerdere en andere verkopen. Dat helpt het gebied en de omgeving goed in kaart te brengen, net als de te verwachten kosten voor de locatie waar u een landhuis wilt kopen. We kunnen u op die manier helpen een reëel bod te doen of kunnen u aangeven waar het wél lukt om binnen het beschikbare budget op zoek te gaan naar een te koop staand landhuis dat verder aan alle belangrijke wensen voldoet. 

Te koop: landhuis

Wilt u graag landelijk wonen en zoekt u daarvoor een landhuis dat te koop staat? Een vervallen of oud landhuis kan leuk zijn voor de hobby, als u op voorhand maar wel goed weet wat er mee aan de hand is en waar u aan begint. 

Wij helpen u van ieder landhuis dat te koop staat in te schatten wat u daarvan kunt verwachten en of het een goed idee is om er mee door te gaan en meer informatie over in te winnen. Dat doen we voor complete landhuizen en voor vrijstaande woningen die er te koop staan. Onze makelaars hebben veel ervaring in het buitengebied, waardoor dit het type woningen zijn waar zij veel van weten.

Zoekt u naar een mooi landhuis in Nederland, maar is het allemaal nog niet zo concreet? Geen probleem, dan kunt u online op uw gemak inspiratie opdoen met het complete aanbod dat er beschikbaar is. Ontdek de verschillende landelijke woningen, waar we u meer over kunnen vertellen zodra de interesse toeneemt en het meer concreet wordt. 

Op zoek naar een landhuis te koop? Stuur ons een e-mail naar info@buitenstate.nl, benader een vestiging bij u in de buurt of gebruik ons online contactformulier . We horen graag van u!

 

 

 

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding