Voordelen aankoopmakelaar

Met de aankoopmakelaar koopt u zekerheid en bespaart u geld.

Veel kopers vissen achter het spreekwoordelijke 'net' nu de woningmarkt, vooral in de grote steden, trekjes van overspannenheid vertoont. In deze markt is het daarom slim om na te denken of een aankoopmakelaar van meerwaarde kan zijn.

Heeft u al een woonboerderij, villa of vrijstaande woning op het platteland op het oog? Neem dan bij de onderhandelingen een aankoopmakelaar mee die gespecialiseerd is in het buitengebied: zo wordt landelijk wonen geen verrassing, maar een doordachte keuze. Vaak vraagt de makelaar een percentage over het verschil tussen de vraagprijs en de aankoopsom. Dus hoe beter de makelaar onderhandelt, hoe groter het voordeel voor u! 

Maar ook als u nog geen specifieke woning voor ogen heeft kan hulp bij aankoop welkom zijn. Een aankoopmakelaar kan voor u zoeken en weet welke woningen binnenkort te koop komen, al voordat dit op de markt komt.

Wat doet een aankoopmakelaar zoal? 

Heeft u zelf al uw ideale (woon)boerderij, landgoed, of villa ontdekt in het landelijk gebied? Bijvoorbeeld via de Open Huis dag, dan biedt een aankoopmakelaar een echte meerwaarde in het aankoopproces. Zo geeft de Buitenstate aankoopmakelaar zekerheid over juridische zaken, (toekomstige) omgevingsfactoren, bouwkundige aspecten en nog veel meer specifieke aspecten van het buitengebied.

Het buitengebied heeft een uitzonderlijke wet- en regelgeving. Hier gelden bijvoorbeeld de flora en fauna wet, afwijkende bestemmingsplannen en ruimtelijke ontwikkelingen, de ruimte voor ruimte regeling enz. Ervaring en kennis van dit gebied zijn nodig om alles in beeld te krijgen.

De makelaar van Buitenstate zorgt er voor dat u de juiste informatie krijgt. Met specifieke kennis van zaken wordt een uitgebreid onderzoek uitgevoerd.

Gaat u over tot de daadwerkelijke aankoop? Dan is het belangrijk een makelaar aan uw zijde te hebben die u adviseert, uw belangen vertegenwoordigt en een optimaal onderhandelingsresultaat behaalt. Neem nu de vraagprijs. Is deze reëel? En hoe verhoudt dit zich tot het historische prijsverloop? Aankoopmakelaars weten vraagprijzen naar echte waarde te schatten en besparen u met scherpe onderhandelingen vele, vaak tienduizenden, euro's. 

Met de juiste informatie wordt landelijk wonen geen verrassing, maar een doordachte keuze. Als koper van een Buitenstate weet u met een aankoopmakelaar zeker dat u over de juiste informatie beschikt. Dat is cruciaal bij het nemen van een belangrijke beslissing.

Bekijk welke aankoopmakelaar bij u in de regio te vinden is.

 

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding