NL | EN

Blog succesvol verkopen

Hoe verkoop je een landelijk gelegen woning? Hoe bepaal je de vraagprijs? Welke milieuvergunningen zijn van toepassing? Wat zijn de voordelen van wonen in het groen? En hoe breng je die goed naar voren? Het verkopen van een landelijk gelegen woning werkt iets anders dan een reguliere woning in de stad. Op het platteland gelden bijvoorbeeld andere wetten en regels. Toch zijn er ook overeenkomsten met de verkoop van ‘gewone’ woningen.

Buitenstate geeft de beste tips voor een geslaagde verkoop van uw bijzondere ‘Buitenstate’. Allereerst: wat is een Buitenstate?Uw woning is een ‘Buitenstate’ als deze voldoet aan drie van de vier kenmerken:

  • Vrijstaand
  • Op een perceel van 1.000 m2
  • Buiten de bebouwde kom
  • Een beleving van rust en ruimte

1. De omgeving landelijk gelegen woning

Bij wonen op het platteland is de omgeving een belangrijke factor. Staan er gemeentelijke bestemmingsplanwijzigingen op de rol? En hoe zit het met de omgevingsvergunningen? Kan de toekomstige eigenaar eenvoudig uitbreiden of verbouwen? Een specialistisch makelaar kent de weg en zoekt dit nauwkeurig voor u uit. Zo voldoet u aan alle verplichtingen en komen kopers niet voor onaangename verrassingen te staan. Dat werkt in ieders voordeel.

2. Bepaal de juiste, actuele prijs

Ga gelijk voor een eerlijke en courante prijs, vraag niet teveel. De beste verkopen komen snel tot stand en daar ligt vaak een goede vraagprijs aan ten grondslag. Vanuit het uitwisselingssysteem van de NVM zien de Buitenstate makelaars hoe de prijzen liggen en weten we wat uw woning waard is. Die marktcijfers maken dat een vraagprijs goed is onderbouwd en dat helpt bij de onderhandelingen.

3. De eerste indruk van de woning

‘You never get a second chance to make a first impression.’ Dat geldt ook voor de bezichtiging van een te koop staande Buitenstate. In de eerste minuut wordt het oordeel geveld: wil ik hier wonen? Zorg dat de eerste indruk goed is en dat het daarna alleen maar beter wordt. Zorg dus voor een aantrekkelijk beeld voor kijkers, zowel op internet als in het echt. Dit lijkt misschien een open deur, maar in de praktijk blijkt dit toch vaak een struikelblok. Maak de tuin netjes en zet het huis goed in de verf. Zet verse bloemen neer. En laat vooral de ruimte zien, vloeroppervlak is goud waard. Teveel spullen en meubels leiden af van het zicht de ruimte.

4. Neutraliseer uw interieur voor de verkoop

Kopers willen de mogelijkheden van een huis zien. Zorg dat uw woning er zoveel mogelijk uit ziet als een hotel: een neutrale, open ruimte die toch sfeervol is aangekleed. Interieurbladen zijn daar vaak goed in, doe daar uw inspiratie op.

Een paar tips:

  • Haal foto’s van familieleden weg
  • Ruim minstens de helft van de jassen aan de kapstok op
  • Gebruik neutrale dekbedden of spreien met rustige kleuren 
  • Verf al te kleurrijke kamers in lichte kleuren waardoor de ruimte groter lijkt
  • Haal overbodige accessoires, speelgoed e.d. weg

5. Is geduld een schone zaak?

Uit onderzoek is gebleken, dat hoe langer de verkoop duurt, hoe groter het verschil tussen vraagprijs en uiteindelijke verkoopprijs. Wees dus niet te geduldig en denk: “Mijn kans komt nog wel”, maar neem iedere bieder serieus. 

6. Zorg voor een goede online en social media presentatie

Het zoekproces start bij 95% van de kopers op internet: heldere foto’s, een goede verkooptekst en nieuwe tools zoals: 360-gradenfoto's, hoogtefoto's, (drone)videopresentaties en interactieve plattegronden ondersteunen de verkoop. En vergeet ook social media niet. Veel courante woningen zijn soms al verkocht na een korte aankondiging op social media. Uw Buitenstate makelaar helpt u hierbij graag.

7. Weet uw makelaar waar de zoekers zijn?

Een actieve makelaar weet waar de zoekers zijn. Een moderne, marketinggerichte makelaar bindt potentiële kopers aan zich. Vraag daarom altijd aan de makelaar hoe groot hun zoekersbestand is en wat ze daarmee doen. Een makelaar anno nu heeft een eigen emailnieuwsbrief, kent zijn zoekers en stuurt regelmatig het nieuwste aanbod online naar klanten toe. Overigens: alle Buitenstate makelaars hebben nog een extra zoekerslijst: de zoekers die via de Buitenstate website zijn aangemeld, dit zijn er inmiddels 16.323 stuks!

8. Verkopen is maatwerk

Actieve klanten inspireren ons om anders te denken en anders te doen. De verkoop van een vrijstaande, landelijk gelegen woning is maatwerk en zo moet u dat ook voelen. Samen met u ontwikkelen we een verkoopstrategie. We spreken af wanneer we de verkoop evalueren en wat de vervolgstappen worden. Een geslaagde verkoper heeft een plan! Wij maken dat voor u.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Ja, ik hoor graag van jullie

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding