NL | EN

Wat is een waardebepaling?

Bij een waardebepaling krijgt u een goede inschatting van de actuele marktwaarde van uw woning. Een van onze specialisten in landelijk wonen komt bij u langs en maakt een inventarisatie van uw woning en geeft op basis daarvan mondeling een prijsindicatie van uw woning af. U krijgt hiermee een goede indruk van de verkoopwaarde van uw huis.

Verschil waardebepaling en taxatie

Een waardebepaling is iets anders dan een taxatie. Bij een taxatie wordt de woningwaarde schriftelijk uitgewerkt en onderbouwd in een rapport. Een taxatie wordt uitgevoerd door een erkend taxateur en geeft u verschillende rechten. Zo kunt u met een taxatierapport een hypotheek aanvragen of bezwaar maken tegen een WOZ-waardering van uw huis. Ook heeft u deze nodig bij een aanslag voor erfbelasting of ten tijde van een boedelscheiding.

Buitenstate makelaar ook taxateur

Vanzelfsprekend zijn Buitenstate makelaars ook erkend taxateur en staan zij ingeschreven bij Vastgoedcert en het NWWI, beide erkende keuringsinstanties. En sinds 1 januari 2016 is het NRVT toegevoegd als nieuwe certificerings-instantie. Ook daar zijn onze makelaars bij aangesloten.

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding