Plan bezichtigingBel makelaar

Ingberdorpsstraat 9

Verkocht
Excellent
Ingber
€ 685.000 k.k.
2325
 m²
250
 m²
Woonboerderij
Geschakelde woning

Object omschrijving

Strategisch gunstig en landelijk gelegen in het buurtschap Ingber tussen Gulpen en Margraten en op luttele afstand van het bourgondische Maastricht, Heerlen en Aken, bieden wij deze geschakelde monumentale vakwerk woning met veel ruimte, idyllisch gastenverblijf gelegen op fraai perceel van 2325 m² met eigen boomgaard en landelijk uitzicht.

De boerderij dateert van rondom 1750 en is omstreeks 1990 herbouwd met gebruik van authentieke en typische materialen zoals de eiken spanten, vakwerk, veldbrandsteen en de oudhollandse pannen. Tevens is de woning vanaf 2021 nog verder geoptimaliseerd door de plaatsing van een luxe en moderne inbouwkeuken en zijn de vloeren op de begane grond grotendeels vernieuwd.

Algemeen:
Bouwjaar: circa 1750, renovatie 1990,
Inhoud hoofdwoning: circa 920 m³
Inhoud gastenverblijf: circa 139 m³
Woonoppervlakte hoofdwoning: circa 222 m²
Woonoppervlakte gastenverblijf: circa 28 m²
Gebruikersoppervlakte gebouwgeboden buitenruimte: 19 m²
Perceeloppervlakte: 2.325 m²
Aanvaarding: in overleg
Energielabel: vrijstelling vanwege Rijksmonument

Voorzieningen & installaties hoofdwoning:
Elektriciteit: nieuwe meterkast
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: via kabel
Kozijnen: hardhouten kozijnen
Isolatie: dak-, gevel- en isolerende beglazing
Centrale verwarming: Nefit HR cv. combi installatie (bouwjaar 2014, in eigendom)
Warm water voorziening: middels cv. combi installatie

Voorzieningen & installaties gastenverblijf:
Elektriciteit: via hoofdwoning
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: niet aanwezig, gas keuken via losse gasfles
Rioolaansluiting: via hoofdwoning
TV aansluiting: via kabel
Kozijnen: houten kozijnen
Isolatie: dakisolatie, muurisolatie, dubbel HR glas
Verwarming: via pellet kachel
Warmwatervoorziening: middels elektrische boiler

Indeling:

Kelder:
Zoals een oude boerderij betaamt beschikt ook deze vakwerk woning over een praktische kelderruimte die deels is ingericht als wasruimte en deels is ingericht als wijnkelder. De kelder is zowel via de woonkamer als via de keuken te bereiken.

Begane grond:
Entree met ruime en representatieve hal met trappenhuis, gastentoilet en toegang tot de leefruimten, de woonkeuken gesitueerd aan de woonkamer is modern uitgevoerd met behoud van authentieke elementen zoals de fraaie schouwpartij met streek eigen krijtsteen en een typische “stoof” die nog steeds functioneel is.
De aanbouwkeuken is in 2021 vernieuwd en afgewerkt met een terrazzo werkblad met ingebouwde gootsteen. Verder is de keuken voorzien van alle comfort waaronder een inductiekookplaat met diverse zones, grillplaat en ingebouwde afzuiging, een vaatwasser, steamer en ingebouwd koffieapparaat. Aangrenzend is de toegang tot de kelderruimte te vinden alsmede de praktische bijkeuken met aansluitingen voor witgoedapparatuur.

De living is riant te noemen en binnen valt meteen de optimale lichtinval alsmede de warme materiaalkeuze zoals de pvc vloer, de oude vakwerkspanten in combinatie met strak pleisterwerk, het troggewelfde plafond, de marmeren schouw met ingebouwde haard en de aparte “opkamer” die thans is ingericht als sfeervolle tv –kamer afgewerkt met een houten vloer. Direct grenzend aan de woonkamer is de hardhouten serre gelegen die afgesloten kan worden van de woonkamer. Deze serre biedt een optimaal tuincontact door de openslaande deuren.


1e verdieping:
De slaapverdieping biedt ruimte aan 3 kleinere slaapkamers, de ouderslaapkamer gelegen aan de achterzijde en de badkamer. De ouderslaapkamer is ruim van opzet, voorzien van een airco installatie voor koeling en verwarming en heeft de beschikking over een wel heel bijzonder overdekt dakterras met een magnifiek uitzicht over de eigen tuin en de achterliggende heuvelland. De badkamer is ruim van opzet, eenvoudig uitgevoerd en uitgerust met alle comfort waaronder een ligbad, doucheruimte en een dubbele wastafel. Het toilet is separaat op de overloop te vinden.
Verder biedt de 1e verdieping ruimte aan de overloop met kastruimte en aan de mooi weggewerkte verdiepingstrap naar de zolderverdieping.

2e verdieping:
Deze 2e verdieping is in gebruik als bergruimte en tevens is hier de cv-installatie geplaatst. De gehele woning is voorzien van een geïsoleerd dak (sandwich platen).

Bijgebouwen:
Aan de voorzijde van de woning kan er geparkeerd worden op eigen terrein. De woning beschikt over een dubbele oprit waardoor de achtergelegen boomgaard ook goed te bereiken is. Tevens is aan de voorzijde de garage gelegen die ook ideaal te gebruiken is als hobbyruimte en een aparte werkplaats, fietsenberging.

De 2e oprit die het weiland / boomgaard ontsluit geeft ook toegang tot het solitair gelegen gastenverblijf “Ad Astra Vola”. Dit charmante gebouwtje is eveneens in vakwerk opgebouwd en is uitermate geschikt als gastenverblijf, hobbyruimte of als atelier. De begane grond is thans helemaal ingericht als gastenverblijf met een 2-persoonsslaapkamer, een keurige keuken voorzien van apparatuur en aansluitend een sfeervolle badkamer uitgerust met een douche, toilet en een wastafel.
Het gastenverblijf wordt verwarmd via een pelletkachel en de warmwatervoorziening via een elektrische boiler.

Tuin:
De woning beschikt over een passend aangelegde tuin met gebakken bestrating en een mooie wilde aanplant. Door de diverse hoekjes is het een spannende tuin geworden met leuke doorkijkjes naar de achter gelegen boomgaard en het fraaie heuvelland. De boomgaard is aangeplant met hoogstambomen waaronder appels, pruimen, kersen, peer en een walnoot en een genot voor de tuinliefhebber en rustzoeker.

Ligging:
Ingber is een klein buurtschap gelegen tussen Gulpen en Margraten en wordt gekenmerkt door rust, ruimte, vele boerderijen en prachtige vakwerkwoningen. De kernen van Gulpen en Margraten bieden een uitgebreid voorzieningenaanbod en zijn binnen vijf minuten te bereiken. Maastricht en het AZM/MUMC zijn binnen 15 autominuten te bereiken en tegelijkertijd word je omringd door het typerende Limburgse heuvellandschap. Ingber ligt vlakbij de N278 die Maastricht met Gulpen, Vaals en Aken verbindt, de busverbindingen met Maastricht, Heerlen en Vaals/Aken zijn goed te noemen.
Bassischolen zijn te vinden in Margraten en Gulpen. Voor het voortgezet onderwijs is men aangewezen op Gulpen, Maastricht en Heerlen.

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met Richard Vroonen van ons kantoor te Margraten, bereikbaar op telefoonnummer: 043-3030 117.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
250
Perceeloppervlakte
2325
Inhoud
1059
Bouwjaar
1750
Extra ruimte
58
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Dubbel glas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Pelletkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Aangebouwd steen, Inpandig
Schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (043 - 303 01 17) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object