Plan bezichtigingBel makelaar

Dorpstraat 16

Beschikbaar
Excellent
Jabeek
€ 489.000 k.k.
880
 m²
232
 m²
Woonboerderij
Halfvrijstaande woning

Object omschrijving

Rustig en landelijk gelegen in Jabeek, bieden wij deze sfeervolle boerderijwoning met een zee aan ruimte en mogelijkheden aan. Bij binnenkomst door de ronde poort naar de binnenplaats krijgt u meteen een wow-gevoel. De vakwerkgevel straalt karakter uit, deze plek nodigt uit om plaats te nemen aan de grote tuintafel en te genieten van de binnenplaats en achterliggende tuin. De woning beschikt over een woonkamer, bibliotheek met zitkamer en een woonkeuken, allemaal doordrenkt van sfeer. Tevens is de woning door de 5 slaapkamers en 2 badkamers een échte gezinswoning te noemen.

Algemeen:
Bouwjaar: 1801
Inhoud: 877 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 232 m²
Perceeloppervlakte: 880 m²
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:
Elektriciteit: meterkast 11 groepen
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: aanwezig
Kozijnen: hout
Isolatie: dak-, muurisolatie

Installaties:
Centrale verwarming: c.v.-ketel Remeha Calenta 2023
Warm water voorziening: via c.v.-ketel

Indeling:

• Kelder
Kelder met twee gewelfde bogen onder de keuken gesitueerd.

• Begane grond
De voordeur bevindt zich achter de poort op de binnenplaats. Via een halletje met meterkast komt u aan de linkerkant in de bibliotheek met zithoek. Een open haard op gas zorgt hier voor extra warmte en sfeer. Een open trap voert naar de bovenverdieping.
Gaat u in het halletje bij de voordeur naar rechts dan komt u in de sfeervolle woonkeuken. De eiken balk zorgt hier voor rustieke charme, de strakke lijnen van de moderne hoogglans keuken zorgt voor een perfecte combinatie van landelijk en eigentijds. Het resultaat is een warme en uitnodigende ruimte waar traditioneel en hedendaags samenkomen in perfecte harmonie. De keuken is voorzien van een granieten blad, inductie kookplaat, ingebouwde wasemkap, vaatwasser, koelkast en combi oven/magnetron.
Middels de keuken is er toegang tot de binnenplaats en tot een hal die toegang geeft tot een badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel. Deze hal geeft tevens toegang tot de bijkeuken waar zich de c.v.- ketel en de witgoedaansluiting bevinden.
Vanuit de woonkeuken is de L-vormige woonkamer te bereiken. Een houtkachel zorgt hier voor sfeer en gezelligheid op winterse dagen. Openslaande tuindeuren geven toegang tot een overdekt terras in de tuin.
Via deze kamer is de bovenverdieping bereikbaar.

• 1e verdieping
Via de overloop is er toegang tot de badkamer en 5 slaapkamers.
De slaapkamer aan de tuinzijde is riant te noemen en opgedeeld in een slaap- en zitgedeelte. Op de slaapkamer boven het poortgebouw kunt u via een trapje de "op-kamer" bereiken. De badkamer is voorzien van een ligbad, toilet en dubbele wastafel met meubel.

Bijgebouwen:
Achter in de tuin staat een stenen berging, dit was in vroegere tijden het "bakhuis".

Tuin:
Het hart van deze traditionele Limburgse boerderij wordt gevormd door de sfeervolle binnenplaats, ook wel bekend als de cour. Zodra de poort gesloten wordt, ontstaat er een oase van privacy en rust. Achter de woning strekt de weelderige tuin zich uit. Verspreid over de tuin vindt u schilderachtige terrasjes, elk met zijn eigen unieke sfeer en uitzicht.
Tevens is er een riant gazon met diverse fruitbomen waaronder appel, vijg, kers, pruim, druif en peer. Of men nu wil ontspannen, tuinieren, spelen of genieten van het buitenleven, het kan allemaal in deze tuin.

Ligging:
In een hoekje van Zuid-Limburg, tegen de Duitse grens ligt Jabeek. Het dorp ligt in een landelijk gebied omringd door een groen, weids landschap. In de omgeving van Jabeek is het heerlijk wandelen en fietsen. Ook steek je hier zo de grens over naar Duitsland.
Jabeek heeft voldoende essentiële voorzieningen binnen handbereik, waaronder winkels, scholen en recreatiemogelijkheden.
De bereikbaarheid is uitstekend, met goede verbindingen naar zowel openbaar vervoer (bushaltes) als de belangrijkste uitvalswegen naar Heerlen, Sittard en de Duitse grens. De nieuwe ringweg zorgt ervoor dat alle uitvalswegen optimaal toegankelijk zijn.

Kadastrale gegevens:
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Jabeek, sectie A, nummer 2009, ter grootte van 880 m².

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met ons kantoor te Voerendaal.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
232
Perceeloppervlakte
880
Inhoud
877
Bouwjaar
1801
Extra ruimte
16
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie
Verwarming
Cv ketel, Houtkachel, Gashaard
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object