Plan bezichtigingBel makelaar

Gouw 7

Verkocht
Excellent
Hoorn
€ 2.000.000 k.k.
1110
 m²
503
 m²
Herenhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Historie. Schoonheid. Volume. Luxe. Ligging.
 Een parkachtige privétuin van 1.110 m2. En vele (commerciële) mogelijkheden. Dit pand, eeuwenlang bewoond door notabelen, is uniek in alle opzichten. De statige gevel weerspiegelt de rijkdom van Hoorn in de Gouden Eeuw. Hoge, sfeervolle vertrekken. Met in de achtertuin nog een compleet, romantisch zomerhuis. In 2018 is het hele pand grondig gerenoveerd. Met liefde zijn kleuren uitgezocht, authentieke details hersteld en modern comfort toegevoegd. Strak en toch in harmonie met het pand. Met als klapstuk het buitengewone appartement op de tweede verdieping. In deze brochure geven wij u een impressie, maar het werkelijke geheim is alleen voelbaar.
 
 Zodra u de monumentale voordeur achter u dichttrekt, begeeft u zich in een andere wereld. U bent nu al vergeten dat u net nog door het centrum van Hoorn liep. De hoge hal, met marmeren vloer en wanddecoraties, loopt van voor tot achter. Een grote toog verraadt de trap naar boven.
 De linkerzijde van de begane grond bestaat uit een voor- en achterkamer, gescheiden door een klassieke kamer-en-suite. De kastdeuren in deze wand zijn aan de hand van foto’s in oude glorie hersteld, met behoud van de originele scharnieren. Het typeert de respectvolle renovatie van het geheel tot in detail. 
 In beide kamers pronkt een marmeren schouw. De één in de stijl van Lodewijk de 14e, de ander van Lodewijk de 15e. Ornamenten aan de plafonds, houtsnijwerk lambrisering, origineel schakelmateriaal, mooi stucwerk en hoge ramen: het voelt als thuis en museaal tegelijk.
 Ook de rechterhelft bestaat uit twee ruimten: aan de voorzijde een fijne kamer/kantoor met marmeren schouw, aan de achterzijde de keuken. Deze zijn verbonden door een kruipdoor, sluipdoor gang met een vaste kast en toegang tot de kelder. 
 De keuken is in 2018 compleet nieuw ingebouwd. Licht stucwerk, houten panelen en het beton ciré aanrecht passen naadloos bij het karakter van het pand. Luxe apparatuur enerzijds, de oude houtkachel anderzijds: een tijdloze ontmoeting van wooncomfort en historie.
 Vanuit de keuken leidt een corridor naar een verrassing in de achtertuin: het zomerhuis, momenteel in gebruik als bruidssuite. Houten vloer, balkenplafond, tuindeuren, een prachtige badkamer en een halfopen verdieping met tweepersoonsbed: romantiek ten top. De serre met glazen puntdak maakt het plaatje helemaal af.
 Op de verdieping: 
 Ook de vier kamers hier, inclusief de overloop, zijn van vloer tot plafond in stijl afgewerkt. In één voorkamer is de originele stenen muur zichtbaar. Deze kamer heeft een eigen badkamer met toilet. De andere voorkamer heeft een eigen inloopkast. Tussen beide voorkamers in bevindt zich een tweede inloopkast. 
 Aan de achterzijde zijn twee slaapkamers met uitzicht op de prachtige tuin. De master bedroom is voorzien van elektrische vloerverwarming en een splinternieuwe open badkamer: een pronkstuk met vrijstaand bad en inloopdouche. In de andere kamer verbleef ooit de bekende schrijfster Trijntje Bosboom-Toussaint. Tussen beide kamers vindt u een wasruimte en een toilet. 
 Een breed, open trappenhuis leidt naar de tweede verdieping. Hier is in 2018 een compleet appartement gecreëerd. De L-vormige woonkamer met open keuken beslaat de gehele voorzijde. Uitzicht op de Gouw. Constructiebalken strak in de lak. Sfeervolle planken-vloer. Paneeldeuren. Twee bedsteden. De rijke historie van het gebouw is overal voelbaar. Keukenkasten zijn vakkundig in de wand weggewerkt, terwijl het kookeiland een strakke eyecatcher vormt. De luxe apparatuur is nog nooit gebruikt.
 Achter de keuken bevindt zich een badkamer met dubbele wastafel, toilet en douche boven het bad. Het is op dezelfde stijlvolle manier afgewerkt als de badkamers op de eerste verdieping en in het zomerhuis. Via de glazen deuren loopt u de fijne slaapkamer in. Kortom, een volledige woning op één verdieping. De tweede achterkamer verkeert nog in oude staat. Hier vindt u de cv-ketel en de trap naar zolder. 
 Via een houten trap bereikt u de zolder. Hier komen alle 18e -eeuwse spanten samen. Ze vormen een hoge, puntvormige doorgang. Deze volgt de vier buitenmuren: u kunt in een rondje lopen. Met een paar extra dakramen is ook hier een bruikbare ruimte van te maken.
 
 In 2018 is het pand van buiten en van binnen grondig gerenoveerd. Met behoud van authentieke onderdelen is veel wooncomfort toegevoegd. Keukens en badkamers zijn hagelnieuw. Een perfect plaatje. 
 Met een oppervlakte van ruim 1.110 m² kunnen we hier beter spreken van privépark. Ongekend voor een woning in de binnenstad. De levendigheid van de straat maakt plaats voor stilte. Vogels. Groen. Prachtig aangelegd met terrasjes en perken. En overal verrassingen. De glazen uitbouw van het zomerhuis, een hottub, een sprookjesachtige veranda, een bar en een charmant prieel. Maar ook indrukwekkende bomen, ’s avonds fraai uitgelicht. De zon draait perfect om het geheel heen. Van heerlijke afzondering tot uitgebreid feest: hier kan het allemaal.
 
 De Gouw ligt in het oudste deel van Hoorn. Vroeger was dit een binnenwater. Toen Hoorn zich ontwikkelde als belangrijke havenstad, werd het in 1584 gedempt. In dit historische centrum en rond de levendige havens is de rijkdom uit de VOC-tijd nog voelbaar. Een wandeling langs deze monumentale gebouwen verveelt nooit. Dat geldt ook voor de gezelligheid. Hoorn heeft een gevarieerd aanbod van winkels, boetiekjes, musea, restaurants en cafés, waarvan de Roode Steen het bruisende middelpunt is. Op Gouw 7 heeft u alles op loop- of fietsafstand, inclusief dagelijkse voorzieningen, scholen en het NS- en busstation. De auto kunt u met vergunning parkeren op het Ramen, achter uw achtertuin. Met 7 minuten zit u op de A7 (Amsterdam op 30 min.). 
 
 Gaat uw hart al sneller kloppen van dit geheim in Hoorn? Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging. 
 
 Perceeloppervlakte: ca. 1.110 m²
 Woonoppervlakte: ca. 503 m²
 Inhoud: ca. 2.160 m³
 Bouwjaar: 1753
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
503
Perceeloppervlakte
1110
Inhoud
2160
Bouwjaar
1752
Extra ruimte
75
Aantal verdiepingen
5
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas, Voorzetramen
Verwarming
Cv ketel, Hete lucht verwarming
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object