Plan bezichtigingBel makelaar

Dorpsstraat 21

Verkocht
Excellent
Eexterveen
€ 495.000 k.k.
2611
 m²
335
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Royale woonboerderij (bouwjaar BAG 1900), met voor en achter prachtig vrij uitzicht. Tuin rondom, inpandige garage en zeer ruime inpandige schuur. De boerderij is grondig verbouwd en verbeterd. Rond 2000 is er een nieuw dak gerealiseerd. In dezelfde periode is het woonhuis sterk uitgebreid. Er is onder andere een kantoor en een woonkeuken verwezenlijkt op de begane grond, een grote, lichte ruimte op de eerste verdieping en een zolder op de tweede verdieping. Het pand wordt deels verwarmd met een heteluchtsysteem en gedeeltelijk met radiatoren. De systemen hebben een eigen ketel en zijn los van elkaar te bedienen. Er kan daardoor lokaal verwarmd worden. De woonboerderij staat op een perceel van 2.611m2 eigen grond.

Eexterveen is een klein en actief dorp dat middenin prachtige Drentse natuur ligt en is omsloten door uitgestrekte landerijen. Vanuit het dorp wordt veel ondernomen en georganiseerd. Het dorp heeft een basisschool, een kinderdagverblijf en een gezellig buurtcafé. Voor de overige voorzieningen kan men terecht in Gieten (7km) en Annen (6km).

 

Indeling

 

Begane Grond

Entree/Hal met meterkast (8 groepen en glasvezel (ligt tot aan de voordeur)) en toiletruimte. Via deze hal is er een directe verbinding met de woonkeuken en de riante woonkamer met gezellige houtkachel. De woonkamer biedt een fantastisch vrij uitzicht over de landerijen tot aan de Hondsrug. De keuken is voorzien van een 5-pits gaskookstel, vaatwasser, oven, koelkast, vriezer en een close-in boiler voor direct warm water. Vanuit de woonkeuken is er toegang tot een grote provisieruimte. Zijentree (in de praktijk hoofdentree) met een verbinding naar het gerenoveerde stookhok. Hier staat nu de heteluchtinstallatie (Brink Allure uit 2015).

Een doorloopgang leidt vanuit de keuken naar een slaapkamer van ca. 27m² met openslaande deur naar een tuinterras. Er is ook een directe doorgang naar de ruime badkamer. In de badkamer is een wastafel, douche, ligbad en een wasmachine-aansluiting. De badkamer heeft een eigen CV-ketel (Intergas Kombi Kompakt HRE uit 2018) voor warm tapwater. Het kantoor (of slaapkamer) is ca. 32m² groot, heeft een eigen uitgang naar buiten en een deur naar de royale schuur. De schuur heeft een aparte deur naar de inpandige garage. Tussen doorloopgang en kantoor is de grote centrale hal, met bergruimte en een robuuste houten trap met balustrade die naar de eerste verdieping leidt.

 

Verdieping

Grote lichte multifunctionele ruimte met podium. Apart toilet en 4 slaapkamers van respectievelijk ca. 9m², 13m², 15m² en 16m². CV-ruimte met nieuwe ketel (Intergas XTreme 36 uit 2020).

 

Zolder

De zolder beslaat vrijwel het hele woonhuis, dient als bergruimte en is te bereiken via een vlizotrap.

 

Tuin

Ligt rondom de woning en is voorzien van meerdere zitjes/terrassen waar men heerlijk kan vertoeven onder een boom of vol in de zon.  De tuin is keurig aangelegd, heeft wat fruitbomen, walnotenbomen en veel struiken met roodfruit. Er is een moestuin van ca. 200m².

 

Bijzonderheden

- Complete en royale woonboerderij met prachtig vrij uitzicht voor én achter

- Woning is levensloopbestendig met slaapkamer(s) en badkamer op de begane grond

- Praktijk aan huis is mogelijk (kantoor met eigen entree)

- 6 slaapkamers in totaal

- Bouwtechnisch rapport aanwezig

- Energielabel ?!

- Schilderwerk buitenom 2021

- Aanvaarding in overleg

 

Meer weten? Deze woning heeft een unieke eigen website. Druk rechts op ‘Download Brochure’ en kom alles te weten van de woning en de omgeving!

 

Toelichting meting gebruiksoppervlakte

De woning is gemeten op basis van de Branche Brede Meetinstructie (BBMI). Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

 

Kenmerk: Landelijk wonen, Gelijkvloers wonen, Doorstroomwoning

Kenmerken

Woonoppervlakte
335
Perceeloppervlakte
2611
Inhoud
2469
Bouwjaar
1900
Extra ruimte
209
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Dakisolatie, Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Cv ketel, Hete lucht verwarming, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (050-4023710) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object