Plan bezichtigingBel makelaar

Houterdsedijk 6

Beschikbaar
Excellent
Schijndel
€ 1.695.000 k.k.
17925
 m²
345
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Vrijstaande, uitermate charmante, langgevelboerderij met fors bijgebouw en dubbele carport. Een oase van rust en comfort gelegen op een weids perceel van 17.925 m² aan de rand van Schijndel. Daterend uit 1906, heeft deze prachtige woning nadien een schitterende transformatie ondergaan, waarbij het historische karakter moeiteloos samen is gaan vloeien met hedendaagse luxe en verfijning. Comfort, goede isolatie, traditionele en moderne elementen zorgen voor een tijdloze ambiance.



Gelegen tussen de bruisende steden 's-Hertogenbosch en Eindhoven en met snelle toegang tot de snelwegen is deze locatie ideaal voor forenzen die de perfecte balans willen vinden tussen het stadsleven en het rustige buitenleven. Geniet van de rust en sereniteit van het platteland, terwijl u toch binnen handbereik bent van alle voorzieningen en culturele bezienswaardigheden die deze dynamische steden te bieden hebben. Daarnaast ligt het centrum van Schijndel op slechts 1,4 km. Hier liggen een breed scala aan voorzieningen op het gebied van scholen, sport, cultuur, kunst en jaarlijkse activiteiten binnen handbereik.



Bouwjaar: 1906

Woonoppervlakte: ca. 345 m²

Bijgebouw: ca. 62 m²

Inhoud woonhuis: ca. 1.398 m² excl. bijgebouw

Perceeloppervlakte: 17.925 m²

Isolatie: volledig geïsoleerd

Verwarming: luchtverwarming, cv-installatie en vloerverwarming begane grond en badkamers

Energielabel: A



Algemene informatie:

- De gehele woonboerderij is voorzien van luxe sanitair en exclusief interieurwerk waardoor de ruimtes optimaal benut zijn. De uitvoering in een smaakvolle en tijdloze kleurstelling zorgt voor een harmonieus en stijlvol geheel,

- Alle installaties zijn vernieuwd, waaronder luchtverwarming, WTW installatie, vloerverwarming parterre en badkamers, stofzuiginstallatie en cv-installatie zowel in het woonhuis als in het bijgebouw,

- In 2011 gerealiseerd multifunctioneel (volledig geïsoleerd) bijgebouw met vliering en dubbele carport,

- Het geheel is verder met duurzame materialen afgewerkt en verkeert in uitstekende staat van onderhoud,



Indeling



Begane grond

Ruime entreehal met meterkast, garderobe en toiletruimte biedt zowel toegang tot de living als de leef-/woonkeuken.

Een gesatineerde glazen wand met deur tussen living en entreehal.

Ruime lichte living met notenhouten parketvloer, glad gestucte wanden en plafonds en een sfeervolle gashaard. Openslaande deuren naar de loggia.

Leef-/woonkeuken met kookeiland met natuurstenen aanrechtblad en vaste kastenwand voorzien van eersteklas apparatuur, waaronder een hogedruk stoomoven, twee combimagnetrons en een koffieautomaat. De vide met grote dakkapel zorgt voor een optimale ruimtelijke beleving en veel daglicht.

De begane grond biedt tevens een separate tv-kamer en werkkamer. Via de achteringang komt men in de ruime bijkeuken met een tweede toiletruimte en separate douche. Ook hier biedt het interieurwerk veel opbergruimte. In de waskamer met aansluitingen voor o.a. wasmachine en -droger is tevens een interieurwerk met natuurstenen blad met warm - en koud stromend water voorzien. De waskoker staat in verbinding met de badkamer op de eerste verdieping.



Eerste verdieping

Via de overloop zijn 4 slaapkamers, de badkamer en meerdere bergruimtes bereikbaar. Ouderslaapkamer met kledingkamer en badkamer en suite. Badkamer met vrijstaand ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. De in het interieurwerk ingebouwde waskoker staat in verbinding met de waskamer op de begane grond. De badkamer is tevens voorzien van vloerverwarming. Tweede, derde en vierde slaapkamer eveneens op de eerste verdieping. De tweede badkamer is optimaal ingedeeld en voorzien van een wastafel, inloopdouche, toilet en vloerverwarming. Alle kamers zijn uitgerust met maatwerk inbouwkasten met voldoende bergruimte.



Bijgebouw met dubbele carport

In 2011 is een nieuw multifunctioneel bijgebouw met vliering en dubbele carport gerealiseerd. Deze volledig geïsoleerde garage/hobby-ruimte is voorzien van een separate meterkast, aanrecht met koud - en warm stromend water, cv-installatie en vloerverwarming. De cv-installatie verzorgt tevens de warmwatervoorziening van de buitendouche die zich achter het bijgebouw bevindt.



Buitenleven

Laat u betoveren door de weelderige tuinen die het terrein omringen. Volwassen bomen, kleurrijke borders en idyllische vijverpartijen creëren een schilderachtig landschap, waar ruimte is voor dieren en zelfs een eigen moestuin. Het dierenverblijf en de fruitbomen zijn al aanwezig. Hier is het leven in harmonie met de natuur.

Ontdek de tijdloze schoonheid van deze unieke “Buitenstate”. Bij serieuze interesse nodigen wij u graag uit om de charme van dit uitzonderlijke huis zelf te komen ervaren tijdens een persoonlijke bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
345
Perceeloppervlakte
17925
Inhoud
1398
Bouwjaar
1906
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Gashaard
Warm water
Garage
Garage met carport
Schuur
Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (073-6560591) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (0499-577400) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (0499-577400) voor meer informatie over dit object