Plan bezichtigingBel makelaar

Butewei 53

Verkocht
Excellent
Lippenhuizen
€ 925.000 k.k.
3250
 m²
260
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

De straatnaam zegt het al, Bûtewei of Buitenweg. Hier woont u heerlijk buiten in een fantastische woonomgeving. Het weggetje gaat verderop over in een zandweg die toegang geeft tot de heide van Lippenhuizen en de bossen van Beetsterzwaag. De historie van het huis gaat terug tot circa 1850. Inmiddels staat er een riante, sfeervolle, rietgedekte woonboerderij met ruimte genoeg voor eventuele dubbele bewoning. Op het terrein van circa 3250 m2 vind je op enige afstand van het hoofdgebouw een ruime tweede woning welke succesvol verhuurd wordt als vakantiewoning. Daarnaast zijn er een grote schuur en een plantenkas. Zeer sfeervol geheel met veel extra mogelijkheden op een schitterende locatie in een natuurrijke woonomgeving.



De boerderij is gelegen in het buitengebied tussen Gorredijk en Beetsterzwaag. Gorredijk is een gezellig dorp aan de vaart (met sluis in de Turfroute) en heeft alle voorzieningen, zoals meerdere supermarkten, gezellige winkeltjes, modeplein, museum, theater, grote sportaccommodatie en een groot aantal (sport)verenigingen en meerdere scholen (inclusief voortgezet). De natuurgebieden van Lippenhuizen, Hemrik, Beetsterzwaag e.d. zijn dichtbij (loop/fietsafstand). Beetsterzwaag is o.a. bekend van zijn historische centrum met monumentale panden, de golfbaan en diverse restaurants. Gelegen op circa 7 minuten van de snelweg A7 richting Groningen en Heerenveen, maar wel buiten gehoorafstand. In Lippenhuizen zelf vind je o.a. een basisschool, dorpshuis en (sport)verenigingen.



Indeling:

Begane grond: Zij-entree, ruime hal met trapopgang, meterkast en toilet, sfeervolle woonkamer aan de voorzijde met balkenplafond, houten vloer, openslaande duren naar de tuin en aansluitingen voor een eventuele keuken, hal met vide, nu in gebruik als inloopkast, badkamer met douche, wastafel en wandcloset, zeer ruime hal met vide, trapopgang en een toilet, via openslaande glazen deuren is er toegang tot de woonkamer aan de achterzijde. Deze heerlijk lichte kamer heeft een fraai uitzicht over de tuin en de achterliggende weilanden en aan de zijkant openslaande deuren naar de tuin. In de open keuken vinden we een fraaie (Italiaanse) designkeuken met inbouwapparatuur met daarachter een praktische bijkeuken.



Verdieping voorhuis: Overloop, 2 slaapkamers en een badkamer (2015) met douche, wastafel en wandcloset.

Verdieping achterhuis: Zeer ruime overloop met mogelijkheid voor een extra kamer, 2 riante slaapkamers waarvan 1 met toegang tot de bergzolder.



Voor een nog beter idee van de indeling verwijzen wij naar de plattegronden en de foto’s, maar uiteraard geeft een bezichtiging pas echt een goed beeld van deze sfeervolle woonboerderij.



Het "Buitenhuis" van circa 93 m2 is geheel geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming en heeft naast de woonkamer met open keuken 2 slaapkamers, een toilet en een badkamer. Hiervoor zijn goede verhuur mogelijkheden. Achter de woning staan een ruime tuinschuur met zolder en een sfeervolle plantenkas. De tuin is zeer fraai aangelegd met meerdere terrassen, een vijver, borders, bomen en hagen. Ondanks alle begroeiing is er nog steeds een fraai uitzicht naar alle kanten



Perceel 3250 m², woonoppervlak 260 m2 en bouwjaar 1850/1970.



We nodigen u van harte uit om het geheel met eigen ogen te bewonderen. Neem uw eigen NVM Makelaar mee!



Bijzonderheden:

• Gebouwd circa 1850, in 1970 grotendeels herbouwd en vanaf 2005 verbouwd

• Eventueel geschikt voor dubbele bewoning

• Badkamer verdieping: douche, wandcloset, vloerverwarming en een wastafel

• Badkamer begane grond: douche, wandcloset en een wastafel

• Verwarming en warm water d.m.v. Intergas CV-ketel, bouwjaar 2017

• Begane grond grotendeels voorzien van vloerverwarming

• Elektra: moderne groepenkast met voldoende groepen en glasvezel aansluiting

• Energielabel A!

• Ruime vakantiewoning geschikt voor o.a. verhuur of als praktijk- of groepsruimte.

• Zeer fraai gelegen met vrij uitzicht over de weilanden en de "Liphûster Heide"

• Ruim perceel, omgeven door weilanden met een schitterend aangelegde tuin.

Kenmerken

Woonoppervlakte
260
Perceeloppervlakte
3250
Inhoud
875
Bouwjaar
1850
Extra ruimte
66
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
1650
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Makelaardij Sierd Moll (0513 460101) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Makelaardij Sierd Moll (0513 460101) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Makelaardij Sierd Moll (0513 460101) voor meer informatie over dit object