Plan bezichtigingBel makelaar

Waardsedijk 15

Verkocht
Excellent
Montfoort
€ 2.050.000 k.k.
5910
 m²
569
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Midden in het Groene Hart liggend aan de rivier de Hollandsche IJssel en verscholen in het groen, bieden wij een zeldzaam mooie woonboerderij met separaat gastenverblijf aan gelegen op 5.910 m2 eigen grond.



Hier wonen, leven, recreëren in combinatie met eventueel werken is een genot. Ook de zeer ruime en fraaie tuin maakt het plaatje compleet.




Dit schitterende familiehuis, authentiek herbouwd in 2007, heeft een woonoppervlakte van circa 569 m2 en een inhoud van circa 2100 m3 . De woonboerderij is direct gelegen aan de rivier en heeft een eigen aanlegsteiger (in 2018 volledig opnieuw opgebouwd met hardhouten delen).



In 2019 is de naastgelegen hooiberg verbouwd tot een ruime gastenverblijf van 84 m2 met daarbij twee ruime opbergschuren en een veranda. De inhoud is circa 430 m3.



Het object is gelegen gelegen langs de slingerende dijk tussen Montfoort en Oudewater.

De steden Rotterdam, Den Haag, Leiden en Amsterdam liggen op een half uur rijden.

Utrecht is zelfs op 15 minuten te bereiken. Station Woerden ligt op 6 km afstand en heeft directe verbinding met alle grote steden. In Woerden en Montfoort zijn meerdere middelbare scholen.



De hoofdwoning heeft tal van schitterende vertrekken, maar het hart van het huis bevindt zich in de sfeervolle woonkeuken met openhaard. De keuken is luxe en compleet uitgerust. Vanuit de keuken kijk je prachtig door de bocht van de Hollandsche IJssel en kun je met enige regelmaat ijsvogels spotten. Op een hoger niveau ligt de opkamer waar je je heerlijk kunt terugtrekken. Onder deze ruimte bevindt zich een kelder op stahoogte.



Via de keuken komen we in een ruime hoofdentree van circa 50 m2, die uitgerust is met een authentieke klinkervloer van ijsselsteentjes. Vrijwel de gehele benedenverdieping heeft vloerverwarming. De hoofdentree geeft toegang tot diverse ruimtes: de bijkeuken, de woonkamer en een royale garderobe van 15 m2 en voorzien van een toilet.



De bijkeuken met aansluitingen voor wasmachine en droger is circa 13 m2. Op de begane grond bevindt zich de ouderslaapkamer, voorzien van fraaie kastenwand van circa 36 m2 en heeft aansluitend een eigen badkamer.



De living bevindt zich in het achterdeel van de woning en bestaat uit een leefgedeelte van circa 148 m2(!) met trapopgang naar de vide en een inpandige serre van circa 14 m2. Centraal in de woonkamer ligt een mooie ingebouwde houtkachel waar je heerlijk omheen kan zitten.



De bovenverdieping is te bereiken via drie verschillende trappen. Hier vind je drie zeer ruime slaapkamers (van circa 45 m2, 38 m2 en 39 m2) en twee badkamers. Tussen twee hiervan ligt een grote overloop, waar zelfs ruimte is voor indoorsport- en spelactiviteiten.

Aan de achterzijde van deze bovenverdieping bevindt zich nog een heerlijke werk-/studieplek.



Het bijgebouw, dat in 2019 is herbouwd, bevat beneden twee bergruimtes waar voldoende plek is om te klussen en fietsen te stallen. De veranda aan de rivierzijde beschikt ook nog over een klein keukentje en extra toilet. Boven in de hooiberg is een zelfstandig gastenverblijf gerealiseerd met complete keuken en badkamer.

Momenteel is dit ruime appartement in gebruik als Bed&Breakfast, maar kan ook geschikt zijn voor een au-pair, werk aan huis of een inwonend familielid.



In de tuin zijn verschillende heerlijke zitplekken te vinden. Zo kun je genieten in de rozentuin, onder de walnotenboom, in de boomgaard met appels en peren of aan het water. Zo is er wel elk seizoen te genieten. Het grote veld wordt nu gebruikt als speelveld, maar het is mogelijk om er bijvoorbeeld een zwembad of tennisbaan aan te leggen. Op het terrein is er ruim voldoende parkeergelegenheid voor minimaal vier auto’s. Er ligt een moestuin en er staat een houthok met hout uit eigen tuin. Je kunt hier bijna zelfvoorzienend leven!



Kernkwaliteiten:

• Schitterende woonboerderij met alle comfort

• Kwalitatief hoogwaardig gastenverblijf

• Prachtige kavel aan het water van ruim 5900 m2

• Een nieuw huis met alle gemakken van nu

• Meerdere combinaties van functies mogelijk

• Goed geïsoleerd



Graag nodigen wij je uit om bij interesse contact met ons op te nemen, zodat wij een bezichtiging kunnen arrangeren.



Vraagprijs : € 2.150.000,-

Oplevering: in overleg

Kenmerken

Woonoppervlakte
569
Perceeloppervlakte
5910
Inhoud
2109
Bouwjaar
Extra ruimte
14
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object