Plan bezichtigingBel makelaar

Wormerweg 34

Beschikbaar
Excellent
Westbeemster
€ 2.200.000 k.k.
16912
 m²
647
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Een sprookje in de polders van de Beemster..
 Via uw eigen brug rijdt u het perceel op van maar liefst 16.912 m². Geheel omsloten door water, leeft u op uw eigen eiland. Een woonboerderij met twee appartementen en een vakantiewoning kunt u hier vele kanten op. Deze stolpboerderij is vanaf 2021 verbouwd tot een werkelijk plaatje, met behoud van authentieke details. In de woonkamer ziet u nog de originele kraan uit de koeienstal en de oude hooideur op de eerste verdieping van de boerderij is in tact gebleven. 
 
 Kom binnen
 Bij de entree van de woning proeft u direct de sfeer van de boerderij. Stijlvol, ruimtelijk en comfortabel. De houten balken van het originele vierkant zijn nog in het zicht. De grote klassieke ramen, stijlvolle stalen deuren en een prachtige doorgetrokken vloer met een grote vierkante betonlook tegel maken deze stolp tot een favoriet! Vanuit zowel de keuken als de woonkamer is binnen met buiten te combineren dankzij de openslaande deuren naar de tuin. 
 De vele ramen zorgen voor een overvloed aan natuurlijk lichtinval en de sfeervolle houtkachel zorgt voor warmte en gezelligheid. Vanuit de keuken heeft u prachtig vrij uitzicht over uw eigen perceel en de landerijen. In deze boerderij bevindt alles zich op de begane grond, twee royale slaapkamers, een badkamer en wasruimte met mogelijkheid tot een tweede badkamer. Op de verdieping treft u de zolder welke mooi afgewerkt is maar nog naar eigen wens is in te delen.
 Inpandig bereikt u de dars, welke nu functioneert als schuur. 
 
 Buiten
 De tuin is een waar paradijs voor liefhebbers van het buitenleven. Hier vindt u van alles! Appel-, walnoot-, peren- én pruimenbomen! Voor de ontspanning is er zowel een jacuzzi als een sauna aanwezig. Het perceel is opgedeeld in meerdere velden en hebben daarbij een eigen naam gekregen: het Beukenveld en het paardenveld. Op een afgeschermd grasveld zijn alle nutsvoorzieningen reeds aangelegd voor de plaatsing van een pipowagen. Links van de stolp treft u een prachtig aangelegde tuin met verschillende zonnehoekjes. Langs het water op de zuidkant liggen maar liefst 48 zonnepanelen. Met een achtertuin op het zuidwesten kunt u iedere zomeravond genieten van de avondzon. 
 
 Bijgebouwen
 De Zwaluw: in de achtertuin staat het voormalige koetshuis, deze is getransformeerd tot vakantiewoning, genaamd de Zwaluw. Er is een vergunning aanwezig om hier een b&b te houden. 
 De Zwaluw is geheel voorzien van vloerverwarming en goed geïsoleerd. Een prachtige keuken met inbouwapparatuur, een zonneterras, een badkamer en twee slaapkamers, maakt dit tot het perfecte vakantiehuis. Er is voldoende ruimte om te parkeren. Het is ook zo ingedeeld dat er genoeg privacy is voor de gasten als voor uzelf in de tuin. 
 De Bloesem: het Bloesem appartement heeft zijn naam te danken aan de boom naast het appartement die in het voorjaar prachtig in bloei staat. De slaapkamer en badkamer bevinden zich op de begane grond. Op de eerste verdieping vindt u de woonkamer met keuken. 
 De Leilinde: het appartement de Leilinde is verbonden met de stolp. Om het appartement bevinden zich Leibomen, vandaar de naam de Leilinde. Het appartement is voorzien van een woonkamer, slaapkamer en badkamer.
 
 Omgeving
 De stolp is gelegen in de Westbeemster, een historisch poldergebied. Het was onderdeel van de droogmakerijen van de voormalige Zuiderzee. De omgeving biedt een schilderachtig en landelijk landschap dat typerend is voor de Noord-Hollandse polders. U kunt hier prachtig wandelen of fietsen langs de kronkelende wegen en dijken en genieten van de rustige omgeving. Vogelliefhebbers zullen hier ook een verscheidenheid aan vogelsoorten kunnen spotten. Voor uw boodschappen kunt u terecht in het dorp De Rijp. Het dorp heeft een sportvereniging, verschillende eetgelegenheden en basisscholen. Westbeemster ligt in de buurt van steden zoals Purmerend (10 autominuten) en Amsterdam (20 autominuten).
 's Zomers is het heerlijk vertoeven bij het Alkmaardermeer (10 km) voor watersporten of ontspanning.
 
 Kenmerken
 Perceeloppervlakte: 16.912 m²
 Woonoppervlakte: 647 m²
 Inhoud: ca. 2.530 m³
 Bouwjaar: 1670
 Energielabel: B
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
647
Perceeloppervlakte
16912
Inhoud
2530
Bouwjaar
1670
Extra ruimte
58
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
2
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas, Voorzetramen
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming geheel, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen, Parkeerplaats, Garage met carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water, Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object