Plan bezichtigingBel makelaar

Gouwe 51

Beschikbaar
Excellent
Hoogwoud
€ 1.150.000 k.k.
7765
 m²
353
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Tussen de landerijen van Hoogwoud, ligt op een perceel van maar liefst 7.765 m² deze rietgedekte stolp met riant bijgebouw en grote schuur (totaal 248 m2!). De kap heeft een mooie in het oog springende dak spiegel en een ronde opgemetselde schoorsteen. Op deze bijzonder landelijke plek ervaart u alle wenselijke rust en privacy. Hier staat een stolp welke rond 1880 is gebouwd en in 1993 volledig gerenoveerd is. De authentieke vierkants palen en sparren zijn gebleven, verder is de stolp volledig opnieuw opgetrokken en ingedeeld. In de stolp met ruim 350 m² woongenot zijn in totaal vijf slaapkamers, twee badkamers en in de dars is werkelijk nog een zee aan (berg-)ruimte, ideaal voor uw hobby’s. Het multifunctionele bijgebouw naast de stolp geeft tal van mogelijkheden om uw dromen uit te laten komen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld eens aan een Bed en Breakfast, een werkplaats of voor uw bedrijfsruimte aan huis. Achter de stolp staat nog eens een riante schuur van 110 m². Naast de woning ligt een fraaie boomgaard met diverse (oude) fruitbomen. In de boomgaard huist zelfs jaarlijks een steenuil. Voor het hobbymatig houden van kleinvee heeft u hier alle ruimte op de rest van het perceel. Ontspannen in het zonnetje doet u natuurlijk op uw eigen zonneterras. Kortom een heerlijke landelijke plek!

Kom binnen
In 1993 is de stolp compleet gerenoveerd, waarbij nagenoeg de gehele stolp opnieuw is opgebouwd. Uitsluitend het vierkant en de sparren zijn gebleven. De buitengevels zijn opnieuw opgebouwd met stenen van de oorspronkelijke boerderij en een deel van een oude 8-kants boerderij uit Spanbroek. De woonkeuken is uitgevoerd in een landelijke stijl en deze heeft diverse inbouwapparatuur. Vanuit de woonkamer kijkt u uit op de oude boomgaard. In de woonkamer is een gezellige houtkachel (ter overname) aanwezig en een echte eyecatcher is de bedstede! Aan de achterzijde is een werk-/studeerkamer. In 2020 is de badkamer op begane grond geheel vernieuwd. Hier is een ligbad en inloopdouche aanwezig. Er is ook nog een bijkeuken voor de wasmachine- en drogeropstelling. In de dars is veel (berg-)ruimte en de toegang tot de multifunctionele ruimte welke nu in gebruik is als biljartkamer. Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers, een tweede badkamer, een tweetal ruime inloopkasten en nog eens veel bergruimte boven de dars. Via de vaste trap bereikt u de tweede verdieping waar een vijfde riante slaapkamer aanwezig is van maar liefst 31 m²!

Multifunctioneel bijgebouw
Naast de stolp staat een multifunctioneel bijgebouw van maar liefst 148 m². Uitstekend als u de wens heeft om een eigen Bed & Breakfast te runnen én ook wanneer u regelmatig gasten over de vloer krijgt. Het bijgebouw is ook voor andere doeleinden geschikt, bijvoorbeeld als hobbyruimte, atelier of praktijk-/kantoorruimte aan huis.

Buiten
De stolp is mooi centraal op de kavel gesitueerd. In de tuin is voor ieder wat wils, een heerlijk terras, een prachtige oude boomgaard en nog een stuk grasland waar u kleinvee kunt houden. Aan de achterzijde van het perceel staat een grote vrijstaande schuur van 110 m². Door de aanwezige bomen zijn er op warme dagen diverse schaduwplekken te vinden.

Omgeving
U woont hier midden in de landerijen met typische Hollandse flora en fauna. Een fijne bijkomstigheid is dat de stolp in een stiltegebied is gelegen. Hoogwoud is een gemoedelijk dorp met een actief verenigingsleven. In het dorp zijn veel basisvoorzieningen aanwezig. Zo vindt u hier onder andere scholen, kinderopvang, diverse winkels en een zorgpraktijk. Ook is er een buitenzwembad, voetbalvelden en sportcentrum ‘De Weyer’. Het naastgelegen Aartswoud heeft een basisschool, voetbalvereniging en een kerk. Hoogwoud ligt op ongeveer 10 minuten afstand van de A7 richting de randstad.

Kenmerken
Perceeloppervlakte: 7.765 m²
Inhoud: 1.311 m³
Woonoppervlakte: 353 m²
Kelder: 12 m²

Multifunctioneel bijgebouw: 148 m²
Vrijstaande schuur: 110 m²

Bouwjaar: va. 1880
Verbouwjaar: 1993

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
353
Perceeloppervlakte
7765
Inhoud
1355
Bouwjaar
1880
Extra ruimte
12
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water, Open ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object