Plan bezichtigingBel makelaar

Goyergracht Zuid 51

Verkocht
Excellent
Eemnes
€ 1.395.000 k.k.
2975
 m²
221
 m²
Villa
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Midden in de natuur, direct grenzend aan bos en heide, ligt dit zeer charmante en goed onderhouden vrijstaande woonhuis met ruime schuur (berging, werkplaats en garage). Het perceel van bijna 3.000 m² is een waar lustoord en biedt direct toegang tot de Zuiderheide (GNR). Een bijzonder, niet alledaags object, dat de natuurliefhebber zeker zal aanspreken.



Deze unieke in 1934 gebouwde villa is het voormalige theehuis De Heidebloem. Het is de vroegere dienstwoning van de beheerder van het voormalige vakantieterrein De Heidebloem. De villa is in de stijl van de Amsterdamse school gebouwd en een genot om in te wonen. De combinatie van veel privacy, wonen direct aan de bosrand en toch in 5 minuten in het centrum van Laren kunnen zijn, maakt dit de perfecte plek om te wonen. Genieten onder de veranda of in de tuin van de ondergaande zon is een aanrader. De woning heeft een ruime living met aangrenzende leefkeuken en openslaande deuren naar de tuin. 's Ochtends wakker worden met het concert van zingende vogels om je heen geeft je het gevoel dat je permanent op vakantie bent. De houtgestookte open haard zorgt, in de koude winterdagen, voor een gezellige sfeer binnen. Via de voortuin heb je direct toegang tot de heide en het bos, waar achter de wildroosters de Schotse hooglanders en de herten vrij rondlopen.



De globale indeling:



Begane grond: Via een zeer ruime oprit bereik je de voordeur. Hier bevindt zich de garderobe en tevens de toegang naar de provisiekelder. Vanuit de entree kom je in de gezellige leefkeuken, met o.a. Aga fornuis (met vier-pits gasfornuis) en een fantastische Terrazzovloer, die is voorzien van vloerverwarming (gedeeltelijk). Het Belgisch hardstenen aanrechtblad en de grote eettafel in deze ruimte maken deze ruimte compleet.



De keuken geeft toegang tot zowel een tussenhal met meterkast, voormalige voordeur, trappenhuis en toilet, als tot de zeer sfeervolle lichte "zomerliving". Deze ruimte deed jaren geleden dienst als theehuis. Heel begrijpelijk, want vanuit deze living heeft u een fantastisch uitzicht over de prachtige parktuin. Daarnaast geeft de living toegang tot één van de riante terrassen. De "zomerliving" is voorzien van vloerverwarming, glas in lood ramen (in dubbel glas) en een leemkachel haard. Buiten de functie als zomerliving is deze ruimte eenvoudig te verbouwen tot een theehuis/yogaruimte of iets dergelijks. Doordat deze ruimte aan drie zijden voorzien is van glas (in lood) is dit een zeer lichte kamer met een overstek, zodat direct zonlicht in de kamer geweerd wordt.



Doordat de woning in het verleden twee woningen zijn geweest, komt men vanuit de hal in een hobby/kantoorkamer met zicht op één van de terrassen met daarnaast de bijkeuken (voorheen keuken) alwaar zich de was-/droogopstelling bevindt met een Belgisch hardstenen wasbak met koperen kranen (warm- en koud stromend water). Vanuit hier bereik je de slaapkamer met aangrenzende badkamer welke is voorzien van een ligbad, inloopdouche, wastafelmeubel en een toilet.



Eerste verdieping: De ruime overloop met veel vaste bergkasten biedt toegang tot de overige drie slaapkamers waarvan er twee beschikken over een eigen badkamer.



Op het terrein treft u tevens een zeer riant houthok, een omheinde hondenkennel met houten hondenhok en een riante vrijstaande schuur voorzien van elektra (krachtstroom) en meerdere ingangen. De schuur kan worden onder andere worden gebruikt voor een garage, hobbyruimte of berging.



Goed om te weten:

- Voorzien van een elektrisch toegangshek.

- Sproei-installatie met eigen bron.

- Grenspaal Laren/Eemnes in het gazon.

- Beperkte horecabestemming.

- Oorspronkelijk gebouwd in 1934 in Amsterdamse School-stijl en ontworpen door architect Dullaart - geheel gerenoveerd in 2008.

- Voorzien van 16 zonnepanelen.

Kenmerken

Woonoppervlakte
221
Perceeloppervlakte
2975
Inhoud
907
Bouwjaar
1934
Extra ruimte
16
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Warmtepomp, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand hout
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Beschutte ligging, In bosrijke omgeving
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij (0345-632100) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object