Plan bezichtigingBel makelaar

Breedeweg 72

Beschikbaar
Excellent
Castricum
€ 2.500.000 k.k.
9500
 m²
518
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Betreed de geschiedenis en omarm de tijdloze schoonheid en luxe van deze unieke stolpboerderij met voorhuis, riant gastenverblijf, paardenfaciliteiten en een perceel van maar liefst 9.500 m². Een meesterwerk dat zijn oorsprong vindt aan de noordzijde van de Breedeweg in Castricum. De stolp is omstreeks 1600 gebouwd en rond het begin van de 19de eeuw vergroot met het voorhuis. In 2000 is het geheel onder het oog van de gerenommeerde architect Marc Prosman omgetoverd tot een modern woonhuis. Hier is de balans tussen sfeer en ambacht waardoor een perfect samenspel ontstaat. Een indrukwekkend geheel waar ruimte, natuurlijke lichtinval en authenticiteit de boventoon voeren. Met maar liefst 518 m² woongenot, vier zeer royale slaapkamers met ieder een eigen badkamer, een riante garage
 (stolpschuur) met gastverblijf (met volledig eigen voorzieningen), diverse paardenfaciliteiten, op loop-/fietsafstand van het gezellige centrum van Castricum is het hier fantastisch wonen. Bovendien nodigt de nabijheid van het bos op slechts 1,5 kilometer en het strand op 3 kilometer uit tot eindeloze avonturen en ontspanning in de natuurlijke pracht van de omgeving.
 
 Kom binnen
 Welkom in uw eigen droomparadijs! Eenmaal de voordeur achter u gesloten, stapt u in een wereld doordrenkt van tijdloze schoonheid. De hal in het voorhuis leidt naar de imposante tweede hal, een indrukwekkende ruimte in de stolp, waar de hoogte van maar liefst 6 meter een diepe indruk maakt. Hier, in deze ruimte, vindt u niet alleen een garderobe en toiletruimte, maar ook de trap naar de vide met de overloop. De ruime en buitengewoon lichte living wordt gesierd door de robuuste schouw, een sfeervolle zithoek, fijne eethoek en toegang tot de woonkeuken. De open keuken heeft alle gewenste inbouwapparatuur, een kookeiland en een fenomenaal zicht over uw perceel aan de achterzijde.
 
 In 2022 zijn er stijlvolle glazen scheidingswanden met schuifdeuren geplaatst tussen de living en de buitenrand van het vierkant waar een aparte eethoek en zithoek gerealiseerd zijn. De unieke glazen taatsdeur, een echte eyecatcher, brengt u naar de tuinkamer. Hier is het van vroeg in het voorjaar tot halverwege het najaar genieten! Door de schuifdeuren is het hier altijd aangenaam qua temperatuur. De hoge plafonds van circa 8 meter hoog, waar de originele balken zichtbaar zijn, geven een uniek gevoel van ruimte.
 
 In het voorhuis is een slaapkamer met vaste kastenwand en eigen badkamer. Hier is ook de werkkamer, een sfeervolle ruimte waar rustig gewerkt kan worden. 
 
 De statige trapopgang brengt u naar de vide met toegang tot drie royale slaapkamers. Alle slaapkamers hebben een eigen badkamer. De master bedroom heeft een loggia, een heerlijke plek om de dag relaxt te beginnen onder het genot van een kop koffie of thee. De tweede verdieping is te bereiken via een vaste trap. Hier is veel bergruimte en de technische ruimte.
 
 Buiten
 Het perceel verwelkomt u met een oprit die wordt afgeschermd door een elektrische poort, deze is onlangs vernieuwd in mei 2022 door de vakkundige handen van Smederij Beentjes. Stap naar buiten en ontdek het betoverende perceel, perfect voor ontspanning en vermaak. Of u nu wilt genieten van ochtendkoffie op het terras of een barbecue organiseert met vrienden en familie, hier is het mogelijk. Naast de boerderij heeft u een eigen wellness waar u optimaal kan ontspannen en genieten in de sauna en jacuzzi waar u buiten zowel koud als warm kan douchen. Onder de veranda met buitenkachel zit u heerlijk beschut en heeft u volop privacy. In de serre/tuinkamer kunt u van voor- tot najaar fantastisch zitten met uitzicht op tuin en weiland, en in de winter is de serre/tuinkamer te verwarmen door 2 gaskachels Deze unieke stolpboerderij met voorhuis ligt op een riant perceel van bijna 1 hectare, heeft een paardenbak van 20 bij 40 meter en een stal met twee boxen. Dit alles maakt deze woning ook uitstekend geschikt voor de paardenliefhebber en voor het (hobbymatig) houden van dieren. 
 
 Ontwikkeling / (bouw) mogelijkheden:
 Om de mogelijkheden binnen de huidige bestemming voor u in kaart te brengen is er een Quickscan opgesteld van de huidige bestemming. Deze is op te vragen bij ons kantoor.
 
 Bijgebouw
 Het vrijstaande bijgebouw (stolpschuur) is in 2000 gebouwd en biedt niet alleen voldoende ruimte aan meerdere auto’s maar geeft ook de mogelijkheid voor extra opslag of als u ruimte nodig heeft voor uw hobby’s. 
 
 Op de verdieping is in 2021 het gastenverblijf gerealiseerd. De woonkamer straalt sfeer uit en vloeit naadloos over in de open keuken. De badkamer is een oase van comfort, waardoor de ochtendroutine een plezier wordt.
 Een vaste trap leidt naar de open slaapzolder, een uitnodigende en rustgevende slaapomgeving. Vanuit het gastenverblijf heeft u net als in de stolpboerderij een prachtig uitzicht over het perceel. De ruimte kan multifunctioneel gebruikt worden denkt u hierbij aan bed & breakfast, gastenverblijf, au-pairruimte of een eigen plek voor uw inwonenende jongvolwassen kinderen.
 
 Omgeving
 De ligging is zeer gunstig: op loop- of fietsafstand van het gezellige centrum van Castricum met diverse winkels, restaurants en cafés. Hier vindt u ook (basis- en voortgezet-) onderwijs en het NS-station. Bovendien nodigt de nabijheid van het bos op slechts 1,5 kilometer en het strand op 3 kilometer uit tot eindeloze avonturen en ontspanning. De ontsluiting naar de Randstand is goed! Vanaf hier bent u met de auto binnen een mum van tijd op de A9. Deze stolpboerderij biedt niet alleen een thuis, het is ook een kans om deel uit te maken van de rijke geschiedenis die hier aanwezig is.
 
 Kenmerken:
 Perceeloppervlakte: 9.500 m²
 Inhoud: 1.949 m³
 Woonoppervlakte: 518 m²
 Garage: 67 m²
 Bouwjaar: stolp ca. 1600, voorhuis ca. 1900, verbouwd in 2000
 Energielabel: B
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
518
Perceeloppervlakte
9500
Inhoud
1949
Bouwjaar
Extra ruimte
7
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Houtkachel
Warm water
Cv ketel, Elektrische boiler eigendom
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Ligging
Aan water, Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
2
Rijbaan
Buiten
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object