Plan bezichtigingBel makelaar

Hoptille 6

Beschikbaar
Excellent
Hilaard
€ 880.000 k.k.
7965
 m²
252
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Welkom in ''Groot Hoptilla" een grote klassieke karakteristieke stelpboerderij uit 1870. De boerderij is gebouwd op een terp, op een prachtige locatie midden in het landelijk gebied, in het buurtschap Hoptille. Dit behorend bij Hilaard, een plaats binnen de gemeente Leeuwarden. De uitzichten die u vanuit deze woonboerderij kunt beleven zijn oprecht uniek te noemen, waarbij je vanuit het voorhuis mooi uitzicht hebt op de brug over de Bolswardervaart. Het voorhuis van de woonboerderij is de afgelopen jaren geheel aangepast. Hierbij is de nadruk gelegd op het behoud van karakter en authenticiteit. Zodoende is de woonboerderij nu in volle glorie te aanschouwen doordat deze vakkundig is gerestaureerd. Hij is helemaal up-to-date en klaar om een fijn nieuw thuis te bieden aan haar nieuwe bewoners. Het is een zeer zuivere en pure woonboerderij, met een prachtige historie, werkelijk een plaatje om te zien en met haar eigen identiteit. Wordt u de nieuwe eigenaar van deze prachtige woonboerderij?

OMGEVING
Onder de rook van Leeuwarden vinden we het gezellige dorp Hilaard. Het dorp Hilaard is, naar haar omvang, een actief dorp en telt zo'n 300 inwoners. Er is een dorpshuis aanwezig en een verenigingsleven. Ieder jaar in juni vindt het dorpsfeest plaats. De stad Leeuwarden met al haar voorzieningen is op zo'n 10 autominuten gelegen.

Virtueel al te bezichtigen!
Deze woning heeft een unieke eigen website met onder andere een virtuele tour. Druk rechts op 'Download Brochure' en kom alles te weten van de woning en de omgeving!

INDELING WOONHUIS
Begane grond: Entree via dubbele voordeur in lange centrale hal. Aan de rechterzijde de afzonderlijke eetkamer. Deze ruimte zou ook uitstekend ingericht kunnen wordt als kantoor of slaapkamer. Aan de linkerzijde van de hal, de woonkamer, smaakvol ingericht met een prachtige schouw met houtkachel. Door de grote raampartijen is dit een heerlijke lichte kamer. Als we verder lopen komen we in de woonkeuken met traditioneel AGA fornuis die de huidige bewoners tevens gebruiken als verwarmingselement. De betonnen vloer is voorbereid voor vloerverwarming. Vanuit de eettafel heeft u een prachtig uitzicht over het noordwesten van Friesland met in de verte de watertoren van Franeker en bij nacht ziet u de vuurtorens van de Waddeneilanden schijnen. Via de hal komen we in de bijkeuken met nog een keukenopstelling. Vervolgens de ruime badkamer en afzonderlijk toilet. De slaapkamer op de begane grond heeft een authentiek kijkvenster naar het bûthús, zo kon de boer vroeger vanuit zijn bed de koeien in de gaten houden. Het voormalig koetshuis naast de woning doet nu dienst als berging en opslag voor het buffervat (413L) van de zonnecollectoren.

EERSTE VERDIEPING
Via de trap komen we op de ruime overloop. Op deze verdieping vinden we 2 smaakvolle en ruime slaapkamers met ieder hun eigen badkamer en-suite. Daarnaast heeft de rechterslaapkamer een walk-in-closet en hebben beide slaapkamers diverse vaste kasten.

Zolder: De ladder brengt ons naar de ruime zolderverdieping. Met isolatie maatregelen, het creëren van daglicht en realiseren van een vaste trap zijn hier tal van mogelijkheden.

INDELING DEEL
De deel is nagenoeg origineel gebleven, met uitzondering van de grote werkplaats. Grote openslaande deuren bieden toegang via de achterkant. De werkplaats is recent gerealiseerd en zeer modern, met eigen meterkast en krachtstroom voorziening. De wanden, het plafond en vloer zijn geïsoleerd en de ruimte wordt verwarmd door middel van vloerverwarming. In het originele deel vinden we een paardenbox en een hooizolder. In de deel merken we echt het imposante karakter van ''Groot Hoptilla". Een groot en indrukwekkende deel, zeker door zijn prachtige gebinten en spanten. Het geheel is in 2017 tegen houtworm behandeld.

HET ERF RONDOM DE BOERDERIJ
Aankomend vanaf de lange oprit met de twee oude kastanjes voor de boerderij.
De rechterkant met oude perenbomen en links van de boerderij langs de sloot een rij met oude esdoorns.
Aan de achterzijde vrij uitzicht op de skyline van Leeuwarden
Het weiland van ongeveer 3.000 m2, waar voorheen de Friese paarden liepen, is nu een laagstam boomgaard met verschillende fruitsoorten.
De plantenkas is in 2023 geplaatst.

BIJZONDERHEDEN
Energielabel C,
3 slaapkamers, waarvan 1 op de begane grond en 2 op de verdieping met ieder hun eigen badkamer en-suite,
Levensloopbestendig door badkamer en slaapkamer op de begane grond,
Mogelijkheid tot dubbele bewoning en/of mantelzorg,
Hoog, vakkundig, afwerkingsniveau voorhuis met smaakvolle en karakteristieke inrichting,
Grote werkplaats in het bûthús, voorzien van isolatie, vloerverwarming, krachtstroom, etc.,
Het rieten dak is altijd goed onderhouden, de oostkant is in 1997 vervangen en de westkant in 2008,
Circa 8.000 m² eigen grond aan grasvelden met fruitbomen,
Circa 252 m² aan woonoppervlak en 592 m² aan overig inpandig,
De deel biedt ook mogelijkheden voor het werken/cq een bedrijf aan huis te houden,
Ongekende, unieke vergezichten door uitzonderlijk vrije en landelijke ligging.

Kortom, deze unieke kans is dan ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld ondernemers, paardenliefhebbers of kunstenaars. De prachtige ligging met de briljante vergezichten is een lust voor het oog en geest. U bent van harte welkom in Hoptille!

Toelichting meting gebruiksoppervlakte
De woning is gemeten op basis van de Branche Brede Meetinstructie (BBMI). Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Woonoppervlakte
252
Perceeloppervlakte
7965
Inhoud
3130
Bouwjaar
1870
Extra ruimte
592
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel, Zonnecollectoren
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
1
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (058 310 0000) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object