Plan bezichtigingBel makelaar

Sparrendreef 5

Verkocht
Excellent
Mariahout
Op aanvraag
7500
 m²
331
 m²
Landhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Royaal landhuis met diverse bijgebouwen in bosrijke omgeving van Mariahout.

In transitie van agrarisch bedrijf naar vrij wonen in een fraaie Buitenstate.

Door de grote belangstelling geldt een inschrijving met als uiterste datum 14 oktober 2021.



PERSPECTIEVEN

- Vrij wonen in een riante, vrijstaande woning in het buitengebied van Mariahout, op korte afstand van Eindhoven en Den Bosch.

- Wonen met paarden aan huis. Mede gezien de optioneel bij te kopen grond tot een perceel van ruim 2,6 ha. De bijgebouwen bieden voldoende ruimte om 5-10 boxen voor paarden te plaatsen. En de uitrijmogelijkheden direct vanaf huis het bos in maken deze plek extra aantrekkelijk voor liefhebbers van paarden.

- Activiteit aan huis. Mede door vrije landelijke ligging, plus aanwezige hobbyruimte en overige bijgebouwen biedt deze woning extra kansen voor zzp'ers, recreatieve- en/of maatschappelijke doeleinden.



KENMERKEN

Bouwjaar 2004

Woonoppervlakte Ca. 331 m²

Overige inpandige ruimte Ca. 77 m²

Inhoud woning met garage/hobbyruimte Ca. 1.373 m³

Oppervlakte externe bergruimte Ca. 500 m²

Perceel Ca. 7.500 m²

Optioneel is het perceel uit te breiden tot ruim 2,63 ha.



LIGGING EN BEREIKBAAR

Het riante landhuis is gelegen in het natuurrijke buitengebied van Mariahout, waar u volop kunt genieten van alle rust en ruimte die de omgeving u te bieden heeft. Op ca. 1,5 km treft u de bebouwde kom van Mariahout met diverse voorzieningen als basisonderwijs en een supermarkt.



De woning is gelegen aan het eind van de verharde weg welke over gaat in een zandweg tussen de bossen en velden. De snelweg A50 is gelegen op ca. 10 autominuten, Eindhoven is gelegen op ca. 15 autominuten en Den Bosch op ca. 25 autominuten.



ALGEMEEN

Het moderne landhuis is gebouwd in 2004. De luxe afwerking, uitstekende ligging en prachtig, royale tuin maken wonen in dit statige landhuis een groot genot. De nog aanwezige overige stallen worden gesaneerd voor oplevering.



INDELING

HAL

U betreedt het landhuis middels de ruime hal met vide. De hal is voorzien van garderobe, meterkast, toilet en vaste trap naar de 1e verdieping.



WOONKAMER EN KEUKEN

De woonkamer is voorzien van visgraatmotief vloer, erker met vaste boekenkast, schouw met Faber gesloten gashaard en dubbel openslaande tuindeuren welke toegang bieden tot de fraaie tuin.



Via de woonkamer komt u in de luxe en royale leefkeuken voorzien van alle moderne apparatuur in U-vorm geplaatst, en met direct zicht op, en schuifpui naar terras en tuin.



ACHTERHAL

Via de leefkeuken komt u in de centraal gelegen achterhal. Behalve de buitendeur geeft deze hal toegang tot wasruimte, toilet, provisiekast, garage en tuin.



EERSTE VERDIEPING

Hier bevinden zich drie royale slaapkamers en een luxe badkamer. De overloop is voorzien van een tapijtvloer en vlizotrap welke toegang biedt tot de bergzolder.



Alle slaapkamers zijn voorzien van een tapijtvloer. Één van de slaapkamers is voorzien van ruime inloop kast.



De luxe badkamer is voorzien van ligbad, inloop douche en wasmeubel.



GARAGE/HOBBYRUIMTE

Via de achterhal loopt u in de garage voorzien van tegelvloer, lambrisering, twee elektrische overheaddeuren en een separate fietsenberging. De garage biedt toegang tot de bergkast, toilet en de multifunctionele hobbyruimte welke is voorzien van cv, eenvoudige keuken opstelling en vaste trap.



Op de 1e verdieping bevindt zich een welnessruimte met sauna, douche en een separate bergruimte (eenvoudig aan te passen met een veluxraam tot slaapkamer).



BIJGEBOUWEN

ZITHOEK/OPSLAG

De overdekte zithoek met opslag is gebouwd met een stenen plint met gepotdekselde houten wanden, gedekt met geïsoleerde dakpanprofielplaten en kent een oppervlakte van ca. 70 m².



De gezellige zithoek is voorzien van een keukenblok met terazzo keukenblad en wasbak. In de open opslag is ruimte voor 3 auto's.



LOODS 1 met werkplaats

De aanwezige afsluitbare loods is opgetrokken uit stenen onderplint met damwand, wordt opnieuw gedekt met asbestvrije golfplaten en kent een oppervlakte van ca. 180 m². De loods is voorzien van een betontegelvloer, eigen meterkast, eigen watermeter en is ingericht met een entree, garage voorzien van elctrische overheaddeur, werkplaats met schuifdeur, en een berging met separate ingang middels een loopdeur. Boven zowel garage als werkruimte bevindt zich een open bergzolder.



LOODS 2 met kantine

De voormalige rundveestal is opgetrokken uit steen, wordt nieuw voorzien van een asbestvrije dakbedekking met PU-dakisolatie en kent een oppervlakte van ca. 250 m². Over de put ligt een dichte vlakke betonvloer. De loods is ingericht met aansluitingen voor elektra, en uitgerust met kantine en toilet. En voorwerk voor douche.



Beide loodsen zijn direct bereikbaar via de 2e inrit met elektrische toegangspoort.



TUIN

De fraai aangelegde tuin, waar u in alle rust kunt genieten van de prachtige omgeving beschikt over een geheel betegeld terras met doorloop naar de zithoek. Vanaf het terras heeft u een heerlijk uitzicht over de groene tuin met royale vijver voorzien van fontein. En de achterliggende landerijen. De tuin is voorzien van verlichting, waardoor u ook tijdens de zomeravonden heerlijk tot in de late uren kunt genieten.



Het terrein om de loodsen is volledig verhard.



De tuin is geheel omheind met ijzeren hekwerk en voorzien van sproeisysteem met eigen put.



De overige bijgebouwen (voormalige stallen) worden door de huidige eigenaar voor oplevering gesaneerd voor herbestemming van "Agrarisch" naar een woon-bestemming.



BIJZONDERHEDEN

- Het landhuis is voorzien van aardwarmtesysteem (2013) met vloerverwarming op zowel begane grond als verdiepingsvloer. Voor zowel verwarming als koeling. Na installatie van zonnepanelen is dit een "nul-op-de-meter woning".

- Tevens is het landhuis voorzien van een alarmsysteem, centraal stofzuigsysteem, ontkalkingsinstallatie en is er een airco aanwezig op de ouderslaapkamer.

- Beide loodsen zijn voorzien van separaat alarmsysteem.

- De tuin is voorzien van een sproeisysteem met eigen put.

- De toegangspoort van het landhuis is voorzien van een spraak intercom.

- De locatie is in transformatie van agrarisch bedrijf naar een woon-bestemming. De overige stal wordt dit najaar gesaneerd. De abc-daken op de loodsen worden vervangen. De herbestemming is naar verwachting in voorjaar 2022 geregeld.

- De optionele grond is omheind met hekwerk.

- Ook gemeenten Laarbeek en Meierijstad zijn bezig met energietransitie. Er zijn initiatieven om zonneparken en/of windmolens te plaatsen in het gebied tussen Beukendreef en Zuid-Willemsvaart. Echter nog niets concreet.

- Door de vrije landelijke ligging in een bosrijke omgeving is er volop beleving van rust en ruimte, met recht een fraaie BUITENSTATE!



KADASTER

Het object is kadastraal bekend als gemeente Lieshout:

Sectie A, nummer 775, groot 0,32.00 ha

Sectie A, nummer 787, groot 1,62.10 ha

Sectie A, nummer 788, groot 0,26.80 ha

Sectie A, nummer 785, groot 0,42.60 ha

Samen groot 2,63.50 ha

Kenmerken

Woonoppervlakte
331
Perceeloppervlakte
7500
Inhoud
1373
Bouwjaar
2004
Extra ruimte
77
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, Aardwarmte
Warm water
Elektrische boiler eigendom, Aardwarmte
Garage
Aangebouwd steen, Vrijstaand steen, Carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661884) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object