Plan bezichtigingBel makelaar

Parallelweg 19

Verkocht
Excellent
Someren
€ 1.050.000 k.k.
20455
 m²
200
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Sfeervol, verbouwde royale woonboerderij met afzonderlijk bijgebouw en diverse mogelijkheden, aangeboden op een perceel van 2,04.55 ha.



ALGEMEEN

In het buitengebied van Someren bieden wij u deze goed onderhouden langgevelboerderij met royale loods/schuur (ca. 329 m²) aan op een perceel van 2,04.55 ha. Het perceel wordt omzoomd door een haag waardoor u volop privacy geniet. De mogelijkheid bestaat om het perceel uit te breiden tot 5,07.00 ha. Volop mogelijkheden voor het (hobbymatig) houden van paarden, kleinvee of herbestemmen naar Wonen al dan niet in combinatie met bedrijvigheid.



KENMERKEN

Inhoud woonboerderij Ca. 1.550 m³

Woonoppervlakte Ca. 200 m²

Overige inpandige ruimte Ca. 154 m²

Oppervlakte loods Ca. 329 m²

Bouwjaar Ca. 1939, gerenoveerd in 2016

Oppervlakte perceel 2,04.55 ha

Aanvaarding In overleg



PERSPECTIEVEN

* Momenteel rust er op het object een agrarische bestemming, onder voorwaarden is het mogelijk om deze om te zetten naar Wonen, Wonen-Plus (kleinschalige bedrijvigheid) of Bedrijf.

* Mogelijkheid om naastgelegen perceel van 3,02.45 ha aan te kopen waarop een gedeelte van het agrarisch bouwblok rust.

* Vanwege de omvang van de woonboerderij bestaat de mogelijkheid om inpandig een mantelzorgwoning te realiseren.

* Door verkoper wordt een bankgarantie of waarborgsom verlangd.

* Alle hierbij vermelde gegevens zijn naar beste kennis en wetenschap en te goeder trouw door ons weergegeven. Mocht nadien blijken dat er afwijkingen zijn dan kan men zich hierop niet beroepen. Aan de inhoud van deze documentatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.



OMGEVING

De woonboerderij is prachtig gesitueerd op korte afstand van natuur (o.a. het Keelven en de Strabrechtse heide) met diverse ruiter routes, recreatie (Golfbaan de Swinkelsche, Manege het Keelven en landgoed Visserij de Heihorsten), de dagelijkse voorzieningen en de uitvalswegen A2 en A67 met goede verbindingen naar Eindhoven, Venlo en Maastricht.



OMSCHRIJVING LANGGEVELBOERDERIJ

De in 1939 gebouwde woonboerderij is tussentijds verbouwd en in 2016 grotendeels gerenoveerd. De woonboerderij is in steensmetselwerk opgetrokken en voorzien van een binnenblad in spouw welke gedeeltelijk is geïsoleerd. In 2012 is het complete dak voorzien van geïsoleerde Unidek dakplaten met zinken goten en afvoerpijpen met bladvangers, waarop in 2016 nieuwe dakpannen zijn aangebracht. De binnenwanden zijn in 2016 voorzien van nieuw stucwerk met sierlijsten. Op de begane grond is vloerverwarming aanwezig. De vloeren in de keuken en woonkamer zijn voorzien van vloerisolatie. Alle kozijnen in het woongedeelte zijn uitgevoerd in hardhout en voorzien van dubbel glas. De stalramen in het achterhuis zijn van beton.

Het geheel verkeert in uitstekende staat van onderhoud.



INDELING BEGANE GROND

Via de zeer royale hal met vloerbetegeling en garderobe heeft u toegang tot de opgesplitste woonkamer met een centraal geplaatste schouw met open haardpartij en zitgedeelte met schouw, houtkachel en ingebouwde boekenkast. Aangrenzend aan de woonkamer bevindt zich o.a. een manshoge kelder van ca. 14 m² met wand –en vloerbetegeling, de trapopgang naar de 1ste verdieping en de leefkeuken. De keuken is uitgevoerd met een massief eiken inrichting (hoekopstelling) voorzien van granieten aanrechtblad en achterwand, dubbele spoelbak, keramische kookplaat, afzuigkap, combi-magnetron en koelkast. Ook zit er een deur in de keuken naar het terras en de achtertuin. 2 ramen, 1 met uitzicht op de binnenplaats en 1 met uitzicht op de tuin/ het terras. Voorheen een opkamer is nu in gebruik als badkamer met ligbad, wastafelmeubel en wandcloset met fraai uitzicht op de tuin (zij-zijde). Op de begane grond bevindt zich een royale ouderslaapkamer met lichte eikenhouten vloer en eigentijdse wanden. Tevens ook een badkamer ensuite met vloerverwarming. Deze is voorzien van inloopdouche, hangend toilet en eigentijds wandmeubel. Het geheel is vernieuwd in 2016. Aangrenzend aan de keuken is er een multifunctionele ruimte aanwezig met 2 openslaande tuindeuren en een buitendeur, een ingebouwde kast en een toilet met wand -en vloerbetegeling en fonteintje. Vanuit de hal aan de voorzijde van de woonboerderij is een royale berging bereikbaar waar zich groepenkast, CV ketel en verdeler vloerverwarming bevindt. Tevens zijn hier de aansluitingen voor witgoed aanwezig. Een inpandige garage met dubbele openslaande houten deuren aan zowel voor- als achterzijde. Ook is er een geheel vernieuwde houten royale vliering/bergruimte. Via de trapopgang is de 1ste verdieping bereikbaar.

Nagenoeg alle ruimtes zijn voorzien van authentieke paneeldeuren, het geheel in hoogglans afgeschilderd.



INDELING 1e VERDIEPING

Via de overloop bereikt u 2 slaapkamers, beiden voorzien van een lichte laminaatvloer, ingebouwde garderobekast en een royale zolderberging die naar eigen inzicht kan worden ingericht.



LOODS/SCHUUR

In 1985 geheel in spouw en stalen spanten opgetrokken loods/schuur. Het dak is in 2016 gedekt met geïsoleerde sandwichpanelen en voorzien van zonnepanelen, voldoende om nagenoeg geheel te voorzien in eigen stroomverbruik. Aan de voorzijde is een overheaddeur aanwezig en aan de achterzijde is een schuifdeur. De loods/schuur kent een courante maatvoering, de mogelijkheid bestaat om een vrachtauto binnen te stallen. De vloer van de loods/schuur is in beton uitgevoerd. In de loods/schuur bevinden zich een nieuwe electriciteits / groepenkast en geheel nieuwe verlichting. Hier is ook de omvormer van de zonnepanelen geplaatst.

De krachtstroom is 3 x 25 amp. eventueel uit te breiden naar 3 x 35 amp. Achter de loods is een beregeningsput aanwezig.



TUIN

Prachtig aangelegde, privacy biedende en verzorgde tuin welke voorzien is van tuinverlichting en beregeningsinstallatie. Bij de loods is een overkapping aanwezig met zicht op het weiland. Het erf tussen de woonboerderij en loods is geheel verhard met betonklinkers.



WEILAND

Het weiland is gedraineerd met onderbemalingspompen en is voorzien van een ondergrondse beregeningsleiding (werking niet geheel bekend). Er is een schuilgelegenheid/berging welke in betonelementen is opgetrokken en gedekt met asbestvrije golfplaten. Het weiland is in het verleden in gebruik geweest als boomgaard. De stronken zijn gerooid.



BESTEMMINGSPLAN

Het object heeft de bestemming: Agrarisch – Agrarisch bedrijf / Agrarisch met waarden – Landschappelijke waarden

Met aanduiding:

- Functieaanduiding: specifieke vorm van waarde – visueel waardevol, openheid

- Gebiedsaanduiding: reconstructiewetzone - verwevingsgebied



Oppervlakte bouwblok: ca. 1,20.00 ha.

(gedeelte bouwblok is gelegen op naastgelegen kadastraal perceel welke bijgekocht kan worden. Kadastraal bekend gemeente Someren, sectie R, nummer 1065).



Binnen het bestemmingsplan zijn wijzigingsbevoegdheden opgenomen om de vigerende bestemming om te zetten in de bestemming Wonen dan wel Bedrijf of Bedrijf-Agrarisch verwant



KADASTER

Het object is kadastraal bekend als gemeente Someren,

sectie R, nummer 1064 en kent een oppervlakte van 2,04.55 ha.



Aangrenzend aan het perceel, is de mogelijk extra aan te kopen grond gelegen. Deze grond is kadastraal bekend als gemeente Someren, sectie R, nummer 1065 en kent een oppervlakte van 3,02.45 ha.

Kenmerken

Woonoppervlakte
200
Perceeloppervlakte
20455
Inhoud
1550
Bouwjaar
Extra ruimte
154
Aantal verdiepingen
1
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Aangebouwd steen, Vrijstaand steen, Parkeerplaats
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661884) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object