Plan bezichtigingBel makelaar

Heibloemstraat 3

Verkocht
Excellent
Dongen
€ 745.000 k.k.
12270
 m²
142
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Heerlijk rustig en landelijk gelegen te midden van de landerijen met een heerlijk weids en vrij uitzicht. Je kunt hier genieten van rust en ruimte met toch alle benodigde voorzieningen op zo’n 10 tot 15 autominuten afstand. Dit zijn de voorzieningen in het centrum van Dongen, Kaatsheuvel, Loon op Zand en Tilburg Reeshof. Daarnaast zijn ook de uitvalswegen richting Tilburg en Breda goed bereikbaar.



Niet alleen de ligging is erg prettig te noemen, zo ook de indeling en mogelijkheden van deze fijne (gezins)woning. De woning verdient enige modernisering, maar heeft zeker potentie aangezien deze onder meer beschikt over een comfortabele woonkamer, een praktische dichte keuken, twee badkamers en 4 prettige slaapkamers, waarvan 1 slaapkamer en 1 badkamer op de begane grond gesitueerd zijn. Het betreft hier dus ook nog eens een levensloopbestendige woning!!



Verder is dit ruim 1,2 hectare tellende perceel voorzien van een oprit waar meerdere auto’s geplaatst kunnen worden, een riant gazon, diverse terrassen en plantenperken waarin voornamelijk groenblijvende en kleurrijke volwassen beplanting, hoge bomen en fruitbomen. Vanuit de woonkamer is er een prachtig uitzicht op de tuin aan voor- en zijkant. Tevens is zowel vanuit de woonkamer als de tuin een heerlijk vrij uitzicht over de aangrenzende weilanden. Twee riante schuren en een houtopslag zijn makkelijk toegankelijk.



Comfortabele ruimtes



Bij dit fijne gezinshuis is de entree aan de voorzijde van de woning gesitueerd. Normaliter kom je hier de woning binnen, in de hal met meterkast, tegelvloer (doorlopend richting keuken) en aangrenzend de woonkamer. Maar zoals meer gewoon in Brabant kom je ook bij deze woning via de achterom binnen. Deze geeft toegang tot het portaal met aangrenzend de keuken, toiletruimte, bergruimte en serre.



Woonkamer

Deze comfortabele woonkamer is ruim van opzet en bijzonder licht door de aanwezigheid van de diverse grote raampartijen (houten kozijnen, dubbele beglazing) rondom. De verrassend royale kamer heeft een L-vorm en is middels de open haard in tweeën gedeeld. Aan beide zijden van de haard kan men genieten van het vlammenspel en de heerlijke warmte. De kachel een keertje niet aan? Onder de tegelvloer is vloerverwarming aanwezig die de kamer behaaglijk warm maakt. De ruimte is verder afgewerkt met deels granol en deels schoonmetselwerk wanden. Het plafond is deels gestuct en deels voorzien van een enigszins verlaagd plafond met schrootjes. Vanuit de woonkamer zijn de slaapkamer en de keuken toegankelijk



Keuken

Direct aan de woonkamer grenst de dichte keuken, een prettige ruimte welke is ingericht met aan weerszijde een lichtkleurig, recht opgesteld interieur voorzien van een kunststof werkblad met rvs spoelbak en afzetblad. Boven het werkblad is een raampartij aanwezig waardoor er een prettig licht de keuken binnen komt. Het interieur biedt, door de aanwezigheid van de diverse boven- en onderkastjes, voldoende bergruimte. En mis je toch nog wat ruimte, dan is er een extra bergruimte aanwezig in de vorm van een vaste kast onder de trapopgang richting de verdieping. Verder is er een aansluiting voor een vaatwasmachine aanwezig. Ook deze ruimte is afgewerkt met een tegelvloer in combinatie met vloerverwarming en heeft deels betegelde wanden. Vanuit hier is er toegang tot het achterportaal.



Achterportaal 

Via de keuken heb je toegang tot het deels betegelde portaal met buitendeur (achterom), uitstortgootsteen, toilet- en bergruimte.

De toiletruimte en de bergruimte zijn beiden vergelijkbaar afgewerkt als het achterportaal, deels betegeld en beiden met een klein raam voor een natuurlijke ventilatie ter plaatse. In de bergruimte staat de boiler opgesteld.



Serre

Via het achterportaal is de serre bereikbaar. Een comfortabele lichte ruimte waar je al vroeg in het jaar kunt genieten van heerlijk ‘buiten’ zijn. De serre is rondom voorzien van raampartijen en het dak bestaat uit lichtdoorlatende kunststof panelen. De ruimte beschikt over elektra, verlichting, een tv aansluiting, ventilatie en een extra buitenkraan. Via de openslaande tuindeuren heb je vanuit deze ruimte toegang tot de tuin.



Levensloopbestendig wonen



Naast de royale verblijfsruimte beschikt deze fijne woning ook over een slaap- en badkamer op de begane grond. Dit maakt de woning niet alleen levensloopbestendig, maar ook zeker geschikt voor mindervaliden.



Slaapkamer

Via de woonkamer is de slaapkamer bereikbaar. Een fijne ruime kamer met zowel in de achtergevel een klepraam, als in de zijgevel een groot raam (houten kozijn, dubbele beglazing) welke zicht geeft op de zijtuin. De ruimte is afgewerkt met zeil op de vloer, granol op de wanden en stucwerk op het plafond. Tevens is deze ruimte voorzien van een royale inbouwkast. Direct vanuit de slaapkamer is de badkamer bereikbaar.



Badkamer

Aansluitend aan de slaapkamer is de badkamer gesitueerd. Nogmaals, ook geschikt voor mindervaliden (rolstoelvriendelijk). Een fijne lichte ruimte door de aanwezigheid van het raam aan de voorzijde, maar ook door het lichte tegelwerk in de gehele badkamer. De badkamer kent een praktische inrichting, welke bestaat uit een douchehoek met thermostaatkraan, een wandcloset en een wastafelmeubel met enkele spoelbak en kastruimte. Een radiator zorgt voor verwarming ter plaatse.



Een verdieping met voldoende ruimte.



Vanuit de keuken heb je via de houten trapopgang toegang tot de bovengelegen verdieping. Eenmaal op deze verdieping aangekomen tref je grenzend aan de overloop 3 ruime slaapkamers en de tweede badkamer aan.



Slaapkamers

De drie slaapkamers op deze verdieping zijn allen erg prettig van formaat en zijn eenvoudig doch netjes qua afwerking. Twee slaapkamers zijn over de gehele diepte van de woning gelegen en zijn voorzien van praktische kastruimte onder de knieschotten. De openslaande dubbele raampartijen geven een fijn licht in de kamer en een prettig vrij zicht over de tuin.

De derde slaapkamer is aan de voorzijde van de woning gesitueerd en beschikt over een dakkapel. Vanuit hier heb je een weids zicht over de parkachtige voortuin en de aan de overzijde van de weg gelegen weilanden. De houten kozijnen ter plaatse van de slaapkamers op deze verdieping zijn voorzien van enkele beglazing.



Badkamer

Aan de achterzijde van de woning is de tweede, geheel betegelde badkamer aanwezig. Ook deze ruimte is, mede door de aanwezigheid van de grote dakkapel, royaal van opzet en ingericht met onder meer een ligbad met thermostaatkraan, een douchehoek, wandcloset en wastafel. Verder is de ruimte voorzien van aansluitingen voor de wasapparatuur en zorgt de radiator voor verwarming ter plaatse. De dakkapel aan de achterzijde is voorzien van dubbele beglazing en voorziet niet alleen de badkamer, maar ook de overloop, van een natuurlijk lichtinval.



Rondom de woning…..



......is een riant perceel van ruim 1,2 hectare gelegen. Aan zowel voor- als achterzijde kun je hier genieten van een geweldig uitzicht over zowel eigen terrein als de aangrenzende weilanden. De tuin is sfeervol aangelegd, deels als een parktuin met gezellige terrassen, een gazon, grote bomen en plantenperken met groenblijvende en kleurrijke beplanting.

Aan weerszijde is het terrein afgezet met een recent aangeplante groene afscheiding. Vanaf de voorzijde van het perceel loopt er een lange oprit. Uiteraard is via die oprit het huis bereikbaar, daar is ruim voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. De oprit loopt tevens helemaal door naar de achterzijde van het perceel waarmee je de mogelijkheid hebt om ook ‘achterom’ de schuren en het weiland te bereiken. Overigens, niet alleen op het erf, maar ook in- en om de bijgebouwen zijn er heel veel mogelijkheden om te parkeren.



Schuur I

Achter de woning zijn twee riante schuren gesitueerd. De eerste, direct achter de woning gelegen, heeft een oppervlak van zo’n 200m2 en is middels diverse toegangsdeuren toegankelijk. Aan de kopse kant zijn grote schuurdeuren aanwezig alwaar je de ruimte met een auto of ander voertuig kunt betreden. De ruimte is als werkruimte, maar ook zeker als stallingsruimte voor bijvoorbeeld (meerdere) caravan(s) of aanhanger(s) zeker geschikt. Dankzij de hoge, brede stalen overspanning is deze schuur ook uitermate geschikt om paardenboxen te creëren. Een ideaal object dus voor de paardenliefhebber. Het betreft hier een voormalige koeienstal, welke in de afgelopen jaren diverse doeleinden heeft gekend. Deze riante schuur beschikt over water, elektra en verlichting. In een kleine ruimte in de schuur staat de CV.



Schuur II 

De tweede schuur staat links van de eerste schuur en betreft een open schuur met een grootte van ongeveer 140m2. De ruimte is opgesplitst in twee delen en heeft een hoge dakconstructie bestaande uit houten balken en een golfplaten dak (asbesthoudend). Ook deze ruimte is ideaal voor het stallen van auto, caravan of aanhanger, dan wel het uitoefenen van werk of hobby.



Houtopslag / weiland

Tussen de twee schuren loopt een pad richting het achtergelegen terrein. Hier tref je voor een aantal hoge bomen het derde bijgebouw aan. Het is een kleine open schuur, thans in gebruik als zijnde houtopslag.



Achter deze houtopslag ligt een groot weiland van bijna 8.000m2. Voor vele doeleinden geschikt. Denk hierbij aan het houden van paarden, schapen, enz.



Algemeen

- Leuke, weliswaar te moderniseren, gezinswoning met fijne verblijfsruimten

- Levensloopbestendig

- Voorzien van een royale woonkamer, 4 slaapkamers en 2 badkamers

- Royaal perceel rondom, sfeervolle tuin, 2 zeer riante schuren + houtopslag aanwezig.

Kenmerken

Woonoppervlakte
142
Perceeloppervlakte
12270
Inhoud
490
Bouwjaar
1945
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Open haard
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
1
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object