Plan bezichtigingBel makelaar

Baldersstraat 1 a t/m c

Beschikbaar
Excellent
Ell
€ 1.275.000 k.k.
19265
 m²
660
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

In het buitengebied van Ell bieden wij u een nagenoeg geheel gerestaureerde en gerenoveerde hoeve aan welke is opgedeeld in woningen, concertschuur, bakhuis (appartement), vakantiehuis, veldschuur, paardenstal, ondergrond en weiland.
Het geheel is in gebruik als gezinshuis voor de opvang en verzorging van kinderen in kwetsbare posities en tevens als rusthuis voor paarden, pony’s en andere dieren en is gelegen op een perceel van 1.92.65 hectare.

Omschrijving
Dit rijksmonument (hoeve) is deels gebouwd in de 15e eeuw en deels in de 17e eeuw en afgelopen jaren geheel gerestaureerd en gerenoveerd.
Het betreft een unieke locatie met diverse woningen en bijgebouwen met maar liefst 4 adresnummers.

Gebouwen

Nummer 1. De woning
Rijksmonument opgedeeld in woningen
Opgetrokken uit originele buitenmuren in spouw met nieuwe binnenmuren voorzien van nieuw stucwerk. In 2020 geheel gestript tot aan de buitenmuren. Verder voorzien van houten kozijnen met dubbelglas (2010), betonvloer met vloerverwarming en houtkachel.
de elektriciteit is vernieuwd en er is een buffervat voor warm water.
De kelder is dichtgestort.
Begane grond:
Entree in het achterste gedeelte geeft toegang tot de middels woonkamer van in totaal 3 woonkamers. In de middelste woonkamer bevindt zich een toiletruimte. Vanuit de middelste woonkamer is de woonkamer in het voorste gedeelte toegankelijk welke is uitgerust met een keukenblok en deels tegelvloer en deels zeilvloer. Vanuit de woonkamer is er toegang tot een gang met trapopgang en berging. Eveneens vanuit de middelste woonkamer is er nog een woonkamer in het achterste gedeelte toegankelijk welke is voorzien van houtkachel, keukenblok, trapopgang, vaste kast en badkamer met bad, toilet, douche en wastafel.
1e verdieping:
Overloop met 5 slaapkamers waarvan 1 met vaste kast gelegen in het voorste gedeelte.
Overloop met 9 slaapkamers en een badkamer met bad, douche, toilet en wastafel gelegen in het achterste gedeelte.
Het voorste en achterste gedeelte is verbonden middels een deur op de overloop.
2e verdieping:
Vliering bereikbaar middels vlizotrap.

Nummer 1a. Vakantiehuis
Opgetrokken uit oude originele buitenmuren en nieuwe binnenmuren.
Begane grond:
De entree geeft toegang tot de keuken en woonkamer. Vanuit de keuken en woonkamer zijn 3 slaapkamers en een badkamer met bad, toilet en wastafel toegankelijk.

Nummer 1b. Concertschuur
Opgetrokken uit oude originele buitenmuren en nieuwe binnenmuren. In 2019/2020 geheel gestript tot aan de buitenmuren. Het dak is gedekt met handgebakken pannen. Het betreft een houten constructie met originele houten balken welke is behandeld tegen boktor.
Begane grond:
Entree, woonkamer. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de hobbyruimte en 2 ruimte toiletruimtes. De aansluitingen voor de keuken zijn aanwezig. De begane grond is geheel voorzien van betonvloer met vloerverwarming.
1e verdieping:
Entresol met vide.

Nummer 1c. Bakhuis (appartement)
Opgetrokken uit originele buitenmuren. Het dak is vernieuwd en gedekt met originele oude dakpannen. De houten balken zijn behandeld.
Begane grond:
Entree, woonkamer met meterkast en trapopgang. Vanuit de woonkamer is de badkamer met toilet, wastafel inloopdouche toegankelijk. De begane grond is voorzien van vloerverwarming.
1e verdieping:
Open slaapkamer met vide.

Overige gebouwen

Technische ruimte (tussen woning en concertzaal)
Voorzien van semi warmtepomp gevoed op houtchips, aparte cv-ketel voor het achterhuis en witgoedaansluitingen.

Schop/veldschuur
De schop/veldschuur is gebouwd in circa 1970 en steens gemetseld. Het dak is vervangen in 2015, geïsoleerd en gedekt met damwandpanelen, voorzien van stalen spanten en houten gordingen. Verder uitgerust met een betonvloer.
De schop/veldschuur is ingericht als overkapping met 2 aparte gesloten bergingen.
Achter de schop/veldschuur is de hooiberg gelegen.
Achter de hooiberg bevindt zich de mestvaalt.

Paardenstal
Opgetrokken dubbelsteens gemetseld. Het dak is in 2015 vervangen, geïsoleerd en gedekt met damwandpanelen en voorzien van stalen spanten en houten gordingen. Verder uitgerust met een betonvloer. Op het dak liggen 32 zonnepanelen.
De paardenstal is ingericht met 22 boxen.

Tuin
De tuin is gelegen rondom de woning en is voorzien van oprit met grind, gazon en weide met een prachtig uitzicht over de landerijen. Tuinverlichting middels zonnecollectoren.
In de tuin zijn tevens een speelgelegenheid en groentekas gerealiseerd.

Voorzieningen
Elektriciteit: voldoende groepen aanwezig, dag-/nachtmeter en krachtstroom
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: niet aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
Kozijnen: houten kozijnen
Isolatie: dubbel glas/dakisolatie/vloerisolatie/spouwmuren

Installaties
Centrale verwarming: semi warmtepomp gevoed op houtchips en cv-ketel
49 Zonnepanelen (325 Wp) (bouwjaar 2019) energieneutraal

Vergunningen:
Er is een vergunning aanwezig voor het houden van 20 pony's en 20 katten. Deze vergunning is verleend op 20 september 1998.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Reparatie- en veegplan Buitengebied Leudal 2016’ van de gemeente Leudal. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel deels de enkelbestemming ‘Wonen’ en deels de enkelbestemming 'Agrarisch met waarden - 4'. Daarnaast heeft het object de dubbelbestemming 'Waarde - Archeologie 6'. Tevens geldt de functieaanduiding 'Specifieke vorm van agrarisch met waarden - ponyrusthuis' en de bouwaanduiding 'Karakteristiek'.
De bijbehorende voorschriften zijn op kantoor aanwezig en worden op eerste verzoek aan u toegezonden.

Ligging
De woning is gelegen in het buitengebied van Ell, aan een doorgaande weg nabij de A2. Ell heeft prima basisvoorzieningen waardoor u voor de dagelijkse boodschappen het dorp niet hoeft te verlaten. Daarnaast kunt u gebruik maken van alle voordelen die de stad Weert u biedt, gelegen op slechts 10 autominuten. Niet alleen het gemak van de stad, maar ook de natuur ligt plezierig dichtbij. Ten westen van Ell ligt het natuurgebied Heijkersbroek aan de Tungelroyse beek en de Ellerheide. Voor een dagje heerlijk ontspannen aan het water zet u koers richting recreatiegebied de Maasplassen bij Thorn, dat op slechts 10 autominuten ligt. Het dorp ligt bovendien langs de A2. In pakweg een halfuur bent u in Eindhoven, Sittard-Geleen of Maastricht.
Ell behoort tot de plattelandsgemeente Leudal. De gemeente Leudal bestaat uit maar liefst 16 kernen. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied. De gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1.500 hectare grote Nationaal Park De Groote Peel. Ten oosten en ten zuiden treft u de Maasplassen aan met volop watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de gemeente Leudal direct aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik.

Heeft u interesse in deze royale vrijstaande woning met ruimte bijgebouwen dan kunt u contact opnemen met Bart Pijs van het kantoor te Baexem.

Buitenstate Makelaars: specialisten in landelijk wonen. Met onze kennis en expertise van het buitengebied staan wij graag voor u klaar bij de koop of verkoop van uw landelijk gelegen woonboerderij, villa of vrijstaande woning!

Kenmerken

Woonoppervlakte
660
Perceeloppervlakte
19265
Inhoud
3167
Bouwjaar
Extra ruimte
54
Aantal verdiepingen
7
Aantal slaapkamers
18
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Warmtepomp, Houtkachel
Warm water
Garage
Geen garage
Schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475 - 459 260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object