Huis kopen

Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een vrijstaande woning in het buitengebied? Als koper van een woonboerderij, villa of andere vrijstaande woning in een landelijke omgeving wil je goed beslagen ten ijs gaan. Met deze tips van Buitenstate lukt dat zeker!

Huis kopen in het buitengebied

Schrijf je bijvoorbeeld gelijk in als zoeker. Dan ontvang je automatisch het nieuwste aanbod dat vrijkomt in het buitengebied. Ook krijg je onze gratis aankooptips. Ben je al langer aan het zoeken? Of heb je hele specifieke wensen? Dan kunnen we je ook persoonlijk begeleiden bij de aankoop van je woning.

Super! Je verzoek voor het aanmaken van een woonprofiel is ontvangen. We komen hier zo snel mogelijk bij u op terug.
Oeps! Er gaat wat mis bij het versturen van dit formulier.
Wij gaan voorzichtig om met je gegevens (conform wetgeving AVG). Lees hier onze privacyverklaring.

Liefde voor het buitenleven

Super! Je zoekopdracht is bij ons geregistreerd. Je ontvangt zo snel mogelijk een mail ter bevestiging.

Zoekopdracht maken

Welke vrijstaande woningen hebben wij te koop?

Wil je weten welke huizen wij te koop aanbieden? Bekijk de vrijstaande woonboerderijen, landhuizen en kavels die wij momenteel te koop aanbieden. Je kunt uitgebreid zoeken op paardenobjecten, kavels, woonboerderijen, woonoppervlak, aantal slaapkamers, perceel oppervlakte, etc. Wil je automatisch op de hoogte blijven van het nieuwste aanbod? Maak dan een zoekprofiel aan. We sturen je als extraatje de beste tips van onze makelaars bij aankoop van een woning.

Checklist bij een bezichtiging

Stel, je hebt een leuk huis in het buitengebied te koop zien staan en wilt dat binnenkort gaan bezichtigen. Neem dan een checklist mee tijdens de bezichtiging van je vrijstaande droomwoning. Je weet dan beter waar je op moet letten en hebt gelijk een handig naslagwerk.

Bekijk de checklist ›

Grondig onderzoek bij huis kopen buitengebied

Kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het kopen van een huis in het buitengebied? Maak dan eens vrijblijvend een afspraak met onze aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar behartigt alleen jouw belang en zorgt ervoor dat de aankoop van je huis een doordachte keuze wordt. Onze makelaars hebben veel ervaring en kennis van wonen in het buitengebied. Dat is nodig om alle zaken in beeld te krijgen. Er gelden hier immers andere regels en wetten dan bij een reguliere woonomgeving. Denk aan de Wet Geurhinder en Veehouderij, Wet Informatie-uitwisseling (WION), etc.

Lees hier meer over aankopen via een Buitenstate makelaar.

vrijstaand huis in bos
vrijstaand huis in bos

Zekerheid met een bouwkundige keuring

Met een bouwkundige inspectie krijg je zekerheid over de bouwkundige staat van een huis. Dit is handig voor zowel koper als verkoper. Als koper kun je hiermee voorkomen dat je voor onplezierige verrassingen komt te staan. En voor verkopers draagt het bij aan de informatieplicht.

Een makelaar met kennis van landelijk wonen

Met een Buitenstate makelaar krijg jij de juiste informatie. We kennen de locaties en weten als geen ander of er écht sprake is van rust en ruimte. Met onze specifieke kennis van doen we uitgebreid onderzoek naar de bijzonderheden van een huis kopen in het buitengebied. En uiteraard checken we alle aspecten die bij een regulier huis ook aan de orde komen zoals:

  • bouwkundige staat
  • kadastrale gegevens
  • erfdienstbaarheden, etc..

Als koper van een Buitenstate weet je dan zeker dat je over de juiste informatie beschikt. Een huis kopen in het buitengebied is een grote beslissing. Daar helpen we je graag bij.

Plan - geheel vrijblijvend- gelijk een afspraak in!

Wil je weten wie jou kan begeleiden bij het kopen van een huis in het buitengebied?

Vind jouw Buitenstate Makelaar

Tip: denk ook aan verzekeringen

Met het kopen van een huis loop je ook een aantal financiële risico’s. Gelukkig kun jij je hiervoor verzekeren. Sommige verzekeringen zijn zelfs verplicht als je een hypotheek afsluit. Denk hierbij aan een overlijdensrisicoverzekering. Deze keert een bedrag uit aan jouw partner of nabestaanden, als je komt te overlijden. Drie andere belangrijke verzekeringen zijn:

1. de opstalverzekering

2. de inboedelverzekering

3. en de woonlastenverzekering.

Met de opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan jouw huis. De inboedelverzekering dekt schade aan je spullen veroorzaakt door bijvoorbeeld inbraak of diefstal. En de woonlastenverzekering keert uit als je inkomsten verliest door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Lees alles over verzekeringen bij de aanschaf van een woning.

Over Buitenstate Makelaars

Buitenstate Makelaars is een samenwerking van 50 NVM makelaars. Ze zijn allen gespecialiseerd in de bemiddeling bij vrijstaande woningen in het buitengebied. Je kunt hierbij denken aan de aankoop van een woonboerderij, het kopen van een landhuis, of de koop van een boerderij die beschikbaar komt voor particulieren om in te wonen. Omdat deze huizen vaak in een landelijke omgeving staan, dichtbij het agrarisch gebied, zijn er vaak vele wetten en regels afkomstig uit de agrarische sector van toepassing. Onze makelaars kennen deze bepalingen en mogelijkheden als geen ander.

Vraag een Buitenstate Makelaar om advies bij een huis kopen in het buitengebied. We helpen je graag!

Gratis waardebepaling van je woning?

Heb je een vrijstaande woning in een landelijke omgeving? En overweeg je verkoop? Maak dan gebruik van onze waardebepaling.

Op zoek naar jouw eigen plekje?

Met onze krachtige zoekopdracht functionaliteit blijf je op de hoogte van alle nieuwe Buitenstates binnen jouw zoekvereisten.

Contact met Buitenstate

Heb je nog geen antwoord gevonden op je vraag? Een Buitenstate makelaar bij jou uit de buurt kan vast verder helpen.