Plan bezichtigingBel makelaar

Grensstraat 127

Beschikbaar
Excellent
Landgraaf
€ 895.000 k.k.
2398
 m²
479
 m²
Woonboerderij
Geschakelde woning

Object omschrijving

In "Waubach" (Ubach over Worms) te Landgraaf, staat deze geschakelde Rijksmonumentale carréboerderij. Een Hoeve van baksteen met segmentboogvensters van Naamse steen op een perceel van maar liefst 2.398 m². Het object beschikt over een enorme woonoppervlakte verdeeld over twee vleugels van de boerderij. De carré sluit zich aan de achterkant middels een enorm grote schuur die ook vanaf de straat aan de achterzijde te bereiken is.

Algemeen:
Bouwjaar: 1768
Inhoud: 3899m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 479m² (!)
Perceeloppervlakte: 2.398m²
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:
Elektriciteit: Uitgebreide meterkast
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: aanwezig
Kozijnen: Hout met zowel dubbel als ook enkele beglazing
Isolatie: Dak volledig geïsoleerd
Jacuzzi: 6 persoons Beach comber (inbegrepen)
Parkeren: Ruime parkeerplaatsen aan voor- en achterzijde

Installaties:
Centrale verwarming: Aanwezig
Warm water voorziening: 2 CV-ketels (eigendom)
Zonnepanelen: 20 stuks (eigendom)

Indeling:

RECHTERVLEUGEL

• Kelder
Er bevindt zich een kelder onder zowel de rechter- als onder de linkervleugel van de boerderij. Deze laatste is toegankelijk vanaf de binnenplaats.

• Begane grond
Achter-entree vanaf de ruime gezellige binnenplaats met toegang tot één van de twee kelders. Doorloop naar ruime woonkamer met haardpartij. Aan de straatzijde bevindt zich de voordeur met de entreehal die als hoofdingang geldt. Een kamer rechts van de entree is multi-functioneel inzetbaar (bijvoorbeeld als slaapkamer). Thans in gebruik als behandelkamer/praktijk aan huis.

De hal biedt verder middels een fraaie trappartij toegang tot de eerste etage en tot de toiletruimte en woonkamer. De woonkamer, met haardpartij, bestaat uit twee aaneengeschakelde ruimten zijn enorm sfeervol.

De keuken bevindt zich aangrenzend aan de woonkamer. Een echte boeren leefkeuken met de keuken in hoekopstelling voorzien van moderne apparatuur. Achter de keuken bevindt zich een tweede multi-functionele ruimte (thans fitness-ruimte) met sanitaire voorzieningen. Ook vanuit deze ruimte is er een trapopgang naar de eerste etage. De twee genoemde multi-functionele ruimten maken de boerderijvleugel levensloopbestendig.

• 1e verdieping
Op de eerste etage bevinden zich 5 tot 6 ruime slaapkamers en een luxe badkamer met alle voorzieningen. Één van de kamers is van dusdanige omvang dat er groepsactiviteiten als Yoga of training/coaching aan huis, expositieruimte of atelier etc. mogelijk is.

• 2e verdieping
De zolder is middels een vaste trap toegankelijk en is volledig en optimaal geïsoleerd. Hier bevindt zich één van de twee CV ketels. Een zogenaamde "opkamer" op zolder is met het aanbrengen van een dakraam uitermate geschikt als extra slaapkamer.

LINKERVLEUGEL:

Onder de poort links bevindt zich een ruime opslaggelegenheid met separate moderne buitentoilet. De twee deuren in de linker vleugel van de boerderij bieden vanaf de binnenplaats toegang tot respectievelijk de gewelfde kelder als ook tot multifunctionele ruimte op de begane grond.

Etage:

Ook deze vleugel heeft een vaste trap naar de etage. Deze etage betreft een thans nog compleet open ruimte welke nog vrij in te de delen valt. Uitermate geschikt voor dubbele bewoning of praktijk- / hobbyruimte.

Tuin:
Riante weide/tuin, volledig besloten met optimale privacy. Uitermate geschikt voor huisdieren en veilige omgeving voor kinderen.

Ligging:
Deze mooie Hoeve heeft een bijzondere vorm, waarbij de binnenplaats tabs toeloopt. De Hoeve is gelegen aan de doorgaande weg die door Ubach over Worms leidt. Middels diverse uitvalswegen, waaronder de recent aangelegde buitenring zijn de omliggende kernen en de snelwegen optimaal toegankelijk. Dit Rijksmonument ligt tussen de natuurgebieden Brunssummerheide (NL) en Tevenerheide (Dld.) en op korte afstand van Theater Landgraaf, het openbare golfterrein Brunssum, Snowworld Landgraaf en overdekt zwembad “In de Bende” Landgraaf. Ook de basisschool en winkels voor dagelijkse voorzieningen zijn op loop-/ fietsafstand bereikbaar.


Kadastrale gegevens:
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Ubach over Worms, sectie C, nummer 6480, ter grootte van 2.398m².

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wenst, kunt u contact opnemen met ons kantoor te Voerendaal.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
479
Perceeloppervlakte
2398
Inhoud
3899
Bouwjaar
1768
Extra ruimte
301
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Mantelzorgwoning in je achtertuin?
Wist je dat het in veel gevallen mogelijk is om vergunningsvrij mantelzorgwoningen te plaatsen. De ondernemende familie Van Gestel stapte zo’n tien jaar geleden in deze markt. En met succes. Jaarlijks bouwen ze zo’n 130 mantelzorgwoningen onder de naam DomusCura.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object