Plan bezichtigingBel makelaar

Parallelweg 12

Verkocht onder voorbehoud
Excellent
Leerdam
€ 825.000 k.k.
992
 m²
143
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Karakteristiek vrijstaand woonhuis met stenen garage op een centrale locatie. 



- Uitstekend gerenoveerd origineel jaren ’30 huis met authentieke details zoals de prachtige glas-in-loodramen.

- Een perceel van maar liefst bijna 1.000 m² middenin Leerdam.

- Royale groene tuin en eigen oprit.

- 3 slaapkamers & ca. 143 m² woonoppervlak



Deze bijzondere woning is niet alleen aan de buitenzijde een lust voor het oog maar intern is het in de afgelopen jaren onder architectuur uitgebreid en verbouwd tot een heuse parel waar je zó in kunt! Moderne materialen en een luxe afwerking wisselen elkaar af met karakteristieke elementen. De woning is prominent gesitueerd op een kavel van maar liefst 992 m² en is volledig omheind. Het geheel is gebouwd in 1938, heeft een woonoppervlakte van ca. 143 m² en is strak afgewerkt, licht en ruimtelijk, maar voelt desondanks toch knus en warm aan. Het geheel beschikt onder andere over een royale living met afsluitbare (werk)ruimte, een moderne keuken met kookeiland, 3 riante slaapkamers, een nette badkamer en een ruime stenen garage. De fraai aangelegde tuin biedt privacy, ruimte en mooie plekken om te genieten en tot rust te komen.



De globale indeling:



Begane grond: entree, vestibule, hal met meterkast, trapopgang, separaat toilet met fonteintje en toegang tot de kelder, de keuken en de woonkamer, royale woonkamer met veel lichtinval, een sfeervolle houtkachel en schuifdeuren naar de achtertuin, keuken met een royaal kookeiland als echte eye-catcher. De keuken is voorzien van een spoelbak met Quooker kraan, combi-oven, inductie kookplaat met geïntegreerde afzuigkap, koelkast, vriezer, vaatwasser en wijnkoeler, bijkeuken-/wasruimte met witgoedaansluiting, CV-opstelling en toegang tot de tuin.



Kelder: de kelder heeft een oppervlakte van circa 5,5 m² en is ideaal om de voorraad-/provisie op te stellen.



Eerste verdieping: overloop, welke vergroot is door middel van een dakkapel en een afgesloten toegangstrap naar de bovenliggende verdieping, moderne badkamer met vrijstaand ligbad, inloopdouche, toilet en een wastafel met 2 waskommen, twee riante slaapkamers, beide met een vaste kast.



Tweede verdieping: royale open zolderverdieping welke goed te gebruiken is als derde slaapkamer. Voorzien van een dakkapel en twee dakramen. 



Tuin: 

- De achtertuin is gelegen op het zuiden, voorzien van diverse terrassen en een groot gazon.

- Vrijstaande stenen garage (ca. 6,45 meter diep en 6,45 meter breed) met dubbele houten deuren, elektra, een wateraansluiting en een gasaansluiting. De garage heeft ook een eerste verdieping, welke in gebruik is als werk-/hobbyruimte en een (berg)vliering. De garage beschikt over een aparte groep en een buitenkraan.

- De ruime oprit biedt de mogelijkheid tot het parkeren van meerdere auto's op eigen terrein. 



Goed om te weten:

- Het woonhuis verkeert in goede staat van onderhoud en is geheel voorzien van dubbele beglazing en vloerisolatie.

- De woonkamer, keuken en bijkeuken zijn allen voorzien van vloerverwarming.

- Het woonhuis is te bereiken middels een afsluitbaar hek.



Ligging: Leerdam, met circa 19.000 inwoners, ligt in de provincie Utrecht en is onderdeel van de gemeente Vijfheerenlanden. Een afwisselend landschap van weilanden, boomgaarden, grienden en rietvelden. Leerdam is zeer centraal gelegen in het land, in directe omgeving treft u de A27, A2 en A15. Grote steden als Breda, Utrecht en Rotterdam zijn bereikbaar binnen 30 autominuten. De stad heeft een rijke geschiedenis, welke terug te vinden is in goedbewaarde historische gebouwen, zoals de Grote Kerk, het Hofje van mevrouw van Aerden, de stadswallen aan de Zuidwal en het Oude Raadhuis. Met de vestiging van de eerste glasblazerij in 1765 werd een onuitwisbaar stempel op Leerdam gedrukt. Tot op heden staat Leerdam internationaal als Glasstad bekend. Leerdam biedt een compleet pakket qua sport, zorg en onderwijs (basis- en voortgezet onderwijs). Het sfeervolle stadscentrum beschikt over uitstekende winkelvoorzieningen.

Kenmerken

Woonoppervlakte
143
Perceeloppervlakte
992
Inhoud
546
Bouwjaar
1938
Extra ruimte
5
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Ligging
In woonwijk
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij (0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object