Plan bezichtigingBel makelaar

Oudkerkseweg 38

Verkocht
Excellent
Giessenburg
€ 995.000 k.k.
2185
 m²
466
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Prachtige woonboerderij boordevol geschiedenis!



In het historische dorp Giessenburg staat deze prachtige woonboerderij met hier en daar een moderne touch maar vooral vol karakteristieke elementen. Aan de voorzijde van de woning wordt u al ontvangen door de eerste steen uit 1899 die boven de voordeur in de gevel gemetseld is, bij binnenkomst begint de reeks aan authentieke elementen welke bewaard zijn gebleven. Zo treft u hier nog bedstedes, stalramen en prachtige schouwen in bijna iedere ruimte. Door het behouden van deze elementen, gecombineerd met hedendaagse comfort en materialen is er een zeer sfeervol woonhuis gecreëerd die voldoet aan de woonwensen en comfort van de 21e eeuw. 



Via de gietijzeren poort rijdt u het erf op waar u direct de verschillende bijgebouwen treft. Waaronder een schuur met paardenstallen, een houten garage voorzien van grote loopdeuren en een poolhouse met wellness. Aan het slootje staat een kleine overkapping waar van de ondergaande zon genoten kan worden met vrij uitzicht over de weilanden.



Eyecatchers van de woning om uit te lichten zijn de prachtige glazen pui welke als hoofdtoegang dient en is geplaatst ter hoogte van de voormalige hooideuren. Via deze ingang komt u direct in de riante centrale hal terecht welke zich vervolgens weer kenmerkt met een royale vide. De woning biedt onder andere een woonkamer op de begane grond en eerste verdieping, een slaapkamer beneden met luxe open badkamer en een heerlijke woonkeuken. Met een totaal van 4 slaapkamers en drie badkamers is dit een perfecte kans voor grotere gezinnen of wellicht de mogelijkheid om mantelzorg te bieden. 



Kortom, een ruime, vrije, historische plek waar er zowel binnen als buiten gewoond, gewerkt en genoten kan worden. 



De globale indeling, op de volgende verdiepingen treft u de volgende ruimtes:



Begane grond: entree met vide, woonkamer (op dit moment dienst doende als bar), keuken, twee kamers in het voorste deel van de woning, slaapkamer met inloopkast en badkamer. Meerdere bergingen, een technische ruimte met witgoedaansluitingen en cv-installatie, toegang tot de kelder. 



Eerste verdieping: riante overloop met trap naar de bovenliggende verdieping, woonkamer, drie slaapkamers, twee badkamers, hal met luik naar de bergzolder.



Tweede verdieping: opgedeeld in twee ruimtes, grote hooizolder in het achterdeel en bergzolder in het voorste deel. 



Goed om te weten:

- Het perceel heeft een oppervlakte van 2.185 m².

- Het bouwjaar van de woonboerderij dateert uit 1899. 

- Eventueel is het achterliggende perceel ook te koop, informeer bij onze makelaar voor verdere informatie. 

- De ouderdomsclausule is van toepassing. 

- Deze woonboerderij is een monumentaal pand. Voor meer informatie en voorwaarden omtrent een monumentaal pand kan de website van het restauratiefonds geraadpleegd worden.



Ligging: Het dorp Giessenburg valt uiteen in Giessen-Oudekerk en Giessen-Nieuwkerk en maakt deel uit van de gemeente Molenlanden. Het dorp is gebouwd langs de veenrivier de Giessen, en wel aan de noordwestzijde (rechteroever). Veel huizen zijn boerderijen en andere vrijstaande huizen langs de Binnendamseweg en de Oudkerkseweg, er zijn slechts enkele naoorlogse straten met rijtjeshuizen. Er bevindt zich een openbare basisschool, genaamd 'O.B.S. Giessen-Oudekerk' aan de Oudkerkseweg en is gelegen op een steenworp afstand van Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht.

Kenmerken

Woonoppervlakte
466
Perceeloppervlakte
2185
Inhoud
2018
Bouwjaar
1899
Extra ruimte
107
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Elektrische verwarming, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand hout
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
In woonwijk, Vrij uitzicht
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij (0183 67 29 92) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object