Plan bezichtigingBel makelaar

Reijmerstokkerdorpsstraat 155

Beschikbaar
Excellent
Reijmerstok
€ 585.000 k.k.
1173
 m²
274
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Landelijk, alsook strategisch gunstig gelegen t.o.v. Maastricht en Heerlen, bieden wij deze zeer royale en statige vrijstaande woning aan met kelderruimte, aanbouw, fors bijgebouw momenteel in gebruik als garage op een ruim perceel van circa 1173 m² met vrijheid rondom.

Deze woning is gebouwd omstreeks 1920 en later in gebruik genomen als pension. Hierdoor kunnen we spreken over een echt ruimtewonder met tal van mogelijkheden zoals dubbele bewoning, B&B-functie of voor grote gezinnen. Zo beschikt deze woning over 7 slaapkamers, 3 badkamers, 3 keukens en riante leefruimte op de begane grond.

Mocht er echter nog behoefte zijn aan meer ruimte, dan bestaat er de mogelijkheid om de naastgelegen bungalow (huisnummer 155A, in verhuurde staat) aan te kopen.

Algemeen:
Bouwjaar: 1920
Inhoud: 953 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 274 m²
Overige inpandige ruimte: 16 m²
Externe bergruimte: 118 m²
Gebouwgebonden buitenruimte: 27 m²
Perceeloppervlakte: circa 1173 m²
Aanvaarding: in overleg
Energielabel: E (geldig tot 29-01-2034)

Voorzieningen:
Elektriciteit: uitgebreide groepenkast aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: via kabel
Kozijnen: houten kozijnen (te vervangen)
Isolatie: gedeeltelijk vloerisolatie en gedeeltelijk dubbele beglazing

Installaties:
Centrale verwarming: middels Remeha ketel (eigendom / bouwjaar circa 2009)
Warm water voorziening: middels elektrische boiler (eigendom / bouwjaar circa 2004)

Indeling:

• Kelder
Praktische provisiekelder te bereiken via de keukenruimte. Ideaal te gebruiken als voorraad- of wijnkelder.

• Begane grond
Via de statige entree is de hal bereikbaar met meterkast, authentieke tegelvloer, hoge plafonds en fraai trappenhuis. De hal geeft toegang aan de leefruimten waaronder de grote leefkeuken opgedeeld in een eetkamer en de keukenruimte. De keukenruimte is voorzien van een luxe inbouwkeuken in hoekopstelling en voorzien van alle comfort waaronder spoelbak met uitlekbakje, vaatwasser, inductiekookplaat met rvs-afzuiging en een oven. Via de keuken is de kelder, de bijkeuken met was-aansluiting en de riante woonkamer bereikbaar. De woonkamer is vergroot door een aanbouw met grote raampartijen en dubbele openslaande tuindeuren, waardoor er een bijzonder gevoel van buiten wonen wordt gecreëerd. De living is afgewerkt met een houten planken vloer aan de voorzijde en een granieten vloer aan de achterzijde. Een robuuste haardpartij met koperen schouw zorgt voor extra warmte en sfeer. Vanuit de woonkamer is tevens het toilet voorzien van zwevend closet en fonteintje bereikbaar.

• 1e verdieping.
De overloop biedt ruimte aan de slaapvertrekken en de twee badkamers. Aan de achterzijde is de ouderslaapkamer gelegen met badkamer en-suite voorzien van een wastafel met meubel, douchecabine en toilet.
Verder zijn er nog 4 slaapkamers aanwezig waarvan twee slaapkamers zijn samengevoegd tot één. Deze riante kamer is voorzien van een eenvoudig, doch functioneel keukenblok in hoekopstelling voorzien van kookplaat met afzuiging en gootsteen. Tevens biedt deze kamer toegang tot het dakterras aan de achterzijde van de woning. Deze ruimte is ook ideaal als studio te gebruiken. Ook is er nog een badkamer op de overloop aanwezig die eveneens is voorzien van een douchecabine, toilet en een wastafel met meubel.

• 2e verdieping
De volwaardige 2e verdieping is ruim van opzet en ingericht als appartement, ideaal om te gebruiken als B&B of gastenverblijf. Zo zijn er een woonkamer met halfopen keuken, 2 slaapkamers, een badkamer met ligbad, wastafel en toilet, en is er toegang tot het dakterras. Het appartement is eenvoudig qua materiaal gebruik en zowel de kozijnen als het dak verdienen aandacht.

Bijgebouwen:
Naast de woning is er in de jaren 90 een groot bijgebouw gebouwd, nu in gebruik als garage, bestaande uit 2 lagen. Op de begane grond is er ruimte voor 2 auto's, fietsen en tuinmateriaal. Op de verdieping, te bereiken via een vaste trap, is er volop opberg-/ hobbyruimte. Tevens is de garage voorzien van zowel een elektrische poort aan de voorzijde als aan de achterzijde zodat de achtertuin altijd bereikbaar is.

Tuin:
De tuin is met zorg aangelegd en biedt privacy. Naast een groot en strak gazon is er een grote vijver aanwezig, slingerende tuinpaden en een modern tuinhuis voorzien van een vlonder, overkapping en grote ramen voor een mooi zicht op de eigen tuin. Een ideale plek om te genieten van dit riante huis op een bijzondere plek in het heuvelland.

Optioneel te koop Reijmerstokkerdorpsstraat 155A:
Naast het riante woonhuis bestaat ook de mogelijkheid om de naastgelegen bungalow aan te kopen. Deze woning is verhuurd en zal eventueel in verhuurde staat kunnen worden aangekocht. Condities en voorwaarden worden op uw verzoek door ons verstrekt.
Deze gelijkvloerse woning beschikt over 2 slaapkamers, een badkamer voorzien van wastafel met meubel, douchecabine en was-aansluiting, separaat toilet met zwevend closet en fonteintje, een woonkamer en een gesloten eetkeuken met tuincontact en een inbouwkeuken in hoekopstelling voorzien van kookplaat met afzuiging en gootsteen.
Op de 1e verdieping is er een grote bergzolder die mogelijkheden biedt voor de realisatie van extra woonruimte. Op het dak zijn reeds 24 pv panelen geplaatst.
Achter de woning ligt een privé tuin die bij gesplitste verkoop met huisnummer 155, wordt afgescheiden waardoor er een optimale privacy is. De geschatte perceelsgrootte bedraagt 342 m².

Ligging:
De woning is landelijk gelegen aan de rand van Reijmerstok, een kerkdorp gelegen in het hart van het heuvelland behorende tot de gemeente Gulpen-Wittem. In Reijmerstok zijn onder andere enkele (boerderij-)winkels gevestigd en heeft men direct toegang tot diverse wandel- en fietsgebieden. Ook het hechte sociale leven van Reijmerstok is een vermelding waard, er worden diverse sfeervolle evenementen georganiseerd zoals de Poorten van Reijmerstok en de Hopfeesten.
Tevens is Reijmerstok zeer centraal gelegen ten opzichte van het bourgondische Maastricht, Heerlen en Valkenburg aan de Geul maar ook binnen de Euregio (driehoek Aken, Luik en Eindhoven).

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met ons kantoor te Margraten, bereikbaar op telefoonnummer: 043 30 30 117.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
274
Perceeloppervlakte
1173
Inhoud
953
Bouwjaar
1920
Extra ruimte
16
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
7
Isolatie
Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas, Voorzetramen
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel, Elektrische boiler eigendom
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (043 - 303 01 17) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object